NYUGDÍJASKLUB

A GYÖRZÁMOLYI NYUGDÍJAS KLUB BEMUTATKOZIK

1984 nyarán néhány lelkes győrzámolyi lakos Honismereti szakkör néven létrehozott egy kis csoportot, a jelenlegi Nyugdíjas klub elődjét. Összejöveteleiket különböző helyeken tartották, mivel nem sikerült önálló helyiséghez jutniuk. Elődeink kitartóak voltak, és mindíg megtalálták a módját, hogy találkozhassanak. A kis csoport működött és életben maradt évtizedeken keresztül, majd lassanként átalakult az idősek, azaz a Nyugdíjasok klubjává. A mostani klubvezetés két éve irányítja a 44 fős tagság munkáját.

Idén nyáron az önkormányzat felújíttatta a Tűzoltó szertár épületét, amelyben a tűzoltó egyesülettel közösen létrehoztuk a „Győrzámolyi hagyományőrző Nyugdíjas Klub és Tűzoltó Egyesület“-et. (A jogi rendezés folyamatban van).

A nyár folyamán nagy lelkesedéssel álltunk hozzá az építkezés nyomait eltüntetni és a termeket otthonossá varázsolni. Ezúton szeretnénk köszönetet mondani mindazoknak, akik munkájukkal vagy adományaikkal támogattak bennünket és ezzel hozzájárultak, hogy birtokba vehessük új otthonunkat.

Bevezettük a havi egyszeri esti találkozások mellett, a heti délutáni összejöveteleket is. Havonta egy alkalommal az esti összejöveteleken az egész tagság találkozik.

Minden hétfő délután 15:00 órától érdeklődés szerint vagyunk jelen, régi szokásokat próbálunk feleveníteni: Népdalokat éneklünk, kézimunkázunk, sütünk, főzünk stb

Évente kirándulásokat szervezünk, művészeket és különbözô témákban előadókat hívunk meg.

Tervünk a jövőre nézve is az, hogy munkánkkal erősítsük a közösség teremtő erejét.

Amennyiben felkeltettünk olvasóink érdeklődését, szeretettel várunk mindenkit köreinkben!

A nyugdíjasok nevében: Morocutti Borbála

Vissza Fel

 
MUNIPOLIS
Önkormányzati hírek 
közvetlenül a telefonjára

 

×