Mosolyország Színkör

A Mosolyország Színkör amatőr színtársulat, mely 2001.ben alakult, lelkes pedagógusok és szülők közreműködésével. A kezdeti években elsősorban gyerekeknek szóló mesés, zenés műsorokat adtunk elő. Eljátszottuk Hófehérke és a hét törpe történetét, Micimackót, a Hupikék törpikéket, Ózt,
a nagy varázslót, a Szépség és szörnyeteget és számtalan gyermekdalt elénekeltünk. Gyermeknapokon és Mikulás ünnepségeken szerepeltünk, Győrzámolyon és a környező településeken, a gyermekek és a magunk örömére.
Mivel a szülők körében is sikert arattak fellépéseink, egyre több igény merült fel abban az irányban, hogy felnőttek számára is készítsünk műsorokat. Az első igazán felnőtteknek készült darabunk, a Helység kalapácsa, mely mérföldkőnek bizonyult a társulat életében.
Ezzel a darabbal arany minősítést értünk el a Kultúrával a nyugat kapujában eseménysorozaton.
Ezt követően már nem csak klasszikus műveket vittünk színre, de bátorkodtunk saját színdarabok írására, rendezésére és előadására. Ilyenek voltak pl. a Mindennapi kenyerünk, az Örökség, vagy a Vígvárosi történet.
Ahogy sikereink egyre kézzelfoghatóbbak lettek, úgy vágtunk bele egyre nagyobb feladatokba. Meghatározó előadásaink, az István a király, a Mamma Mia, a Muzsika hangja, a Padlás és legutóbb a Macskák.
A színpadi darabokon kívül számos egyházi előadást tudhatunk magunk mögött. A Húsvéti ünnepkör Passiója és Keresztútja felemelő élményeink közé tartoznak, ahogy az évtizedes hagyománnyal bíró Adventi - Karácsonyi előadások. Nagy örömünkre szolgál, hogy zenész barátainkkal kiegészülve tudjuk megtartani ezeket az előadásokat.
Ezeken túlmenően szívesen vállalunk szórakoztató, zenés műsorokat, mindenféle rendezvényeken, legyen az bál, falunap, vagy jótékonysági összejövetel.
A közel 20 év alatt társulatunk tagjai igazi közösséggé, baráti társasággá kovácsolódtak.
Tagjaink között tudhatunk olyan egykori gyermekszereplőket, akik ma már önálló, felnőtt emberek.
Sok szép sikert elértünk már, és szeretnénk még sokáig szórakoztatni kedves közönségünket. Rengeteg megvalósításra váró ötlet van még a tarsolyunkban, s reméljük erőnk és kitartásunk is lesz a megvalósításukhoz.


2019. november 25.

Vissza Fel

 
MUNIPOLIS
Önkormányzati hírek 
közvetlenül a telefonjára

 

×