Győrzámoly KC

A Győrzámoly KC jelene és múltja

2007. szeptember 29. szombat 17:00. A pannonhalmi sportcsarnok parkettáján ebben az időpontban hivatalosan is elkezdődött a sikerekben gazdag szigetközi kézilabda klub története. Ehhez kanyarodjunk vissza kicsit néhány hónappal korábbra. Az egyesület 2007-ben alakult meg, Győrzámoly Kézilabda Club néven. Az előző időszakban rendszeresen kézilabdáztak asszonyok és fiatal lányok a tornacsarnokban, heti rendszerességgel. A részükről merült fel igényként a megyei bajnokságban való indulás szükségessége. Ennek az indulásnak a kereteit teremtette meg az egyesületi forma. Az alapító tagok győrzámolyi lakosok, vagy győrzámolyi kötődésű, kézilabdázni szerető lányok, asszonyok voltak. Az edzői feladatokat Paár Ferencné vállalta el. Minden egyéb intézni való feladatot Siskáné Karsai Melinda oldott meg. Az ő szervező munkájuk nélkül nem jöhetett volna létre a csapat, és nem működhetett volna sikeresen. Visszatérve az első meccshez. Csapatunk kemény és eredményes védekezésének köszönhetően, 16-28-as győzelemmel kezdte a történetét és a 2007/2008-as bajnokságot a Pannonhalma csapata ellen. A sikert később még további 6 győzelem követte, így az első szezonunkat a 9. helyen zártuk a megyei II. osztályú bajnokságban.

Az első szezon után, fokozatosan lépegettünk előre az év végi tabellákon. Az első komolyabb eredményünk, a 4. helyezés volt a 2010/2011-es szezonban. Ezt követően, a 2011/2012-es idényben elérkezett az áttörés, és a győrzámolyi kézilabda klub megszerezte története első bajnoki címét. Ehhez a nagy rivális Dunaszeg csapatát utasította maga mögé női csapatunk pontegyenlőséggel, de jobb egymás elleni eredménnyel. Ebben a szezonban azonban nemcsak ez volt az egyetlen siker klubunk történetében. 2011. kora nyarán a Győrzámoly KC egy új szakosztállyal bővült. Női csapatunk mellett, megalakult számos helyi fiatallal, és környékbelivel kiegészülve a férfi csapatunk is, ami már az első szezonjában második helyezést ért el a bajnokságban.

Az előző nagyon sikeres szezont csapatainknak sikerült még jobban zárnia, mivel megyei szinten egy igazán szép és ritka eredményt sikerült elérnünk. Ekkor ugyanis a férfi csapatunk a megyei I. osztályban, míg a női csapatunk pedig a megyei II. osztályban zárta a tabellát az első helyen. Női csapatunk a győztes szezonban hatalmas versenyt futott az Öttevény KC, illetve a Beled SE csapatával. A bajnokság az utolsó fordulóban is nyitott volt az említett három csapat között olyannyira, hogy csapatunk a legrosszabb esetben akár a 3. helyen is zárhatta volna a bajnokságot. Az utolsó fordulóban éppen a Beled csapatával mérkőztünk meg, ami így egyben a bajnoki döntőt is jelentette. A tét hatalmas volt, amelyik csapat nyer, az lesz a 2012/2013-as megyei bajnokság győztese. Klubunk történetének egyik legfényesebb győzelmét aratva 30-14 arányban verte a vendégcsapatot, ami azt jelentette, hogy a meccs végére érkező aranyérmeket csapatunk tagjainak nyakába akasztották.

A férfi csapatunknak sikerült megvédenie bajnoki címét. Az újabb elsőség felvetette az NB2-es bajnokságba való részvétel gondolatát. Ehhez azonban csapatunknak - a zámolyi csarnok méret korlátai miatt - a hazai mérkőzéseket másik csarnokban kellett volna játszania. A közelben nem volt elérhető szabvány méretű sportcsarnok, így végül újra a megyei osztályban indultunk el. 2014/2015-ben férfi csapatunk számos egyéni probléma miatt sajnos nem tudta megismételni az újabb bajnoki címet és csak 7. helyen zárta az idényt a bajnokságban. Az érem ekkor sem maradt el, mivel női csapatunk nagyon szoros hajrában ezüstéremmel fejezte be a megyei küzdelmeket.

A 2018/2019-es szezonban ismét két csapatot versenyeztettünk a megyei bajnokságokban. A férfiak a korábbi sikereket elérő játékosokkal, illetve új igazolásokkal kiegészülve kezdték meg újra csapatunk színeiben a pontvadászatot. A női csapatunk számos megpróbáltatást követően rajthoz állt a bajnokságban. Több, fiatal helyi játékossal indultunk el a 2018/2019-es szezonban, azonban a rutintalanság, illetve a 30-as korosztály hiánya miatt sajnos csak 11. helyezést értük el a pontvadászatban.

A következő szezonban női csapatunknál a generációváltást továbbra sem sikerült véghez vinni, amitől már az előző szezonban is szenvedtünk. Ennek sajnos az lett a következménye, hogy kerek 10 év, két arany- és egy ezüstérmet követően női csapatunk nem nevezett be a megyei bajnokságba. Azonban a férfiak esetében szemmel láthatóan egyre jobban, meccsről meccsre látszódott az összeszokottság és a sok edzés jele. Sajnálatunkra a koronavírusra hivatkozva a Szövetség félbeszakította a bajnokságot 2020 márciusában, megfosztva csapatunkat az érem- szerzés, illetve a bajnoki cím esélyétől. A döntés pillanatában a 3. helyen álltunk a bajnokságban, csak 1 ponttal lemaradva a listavezető mögött.

A 2020/2021-es jelenlegi szezonban, férfi csapatunk újabb szintet lépett. A szezon eleji döntetlent és vereséget követően zsinórban 10 győzelemmel a tabella éléről vártuk a tavaszi fordulókat. Ezt követően kisebb megtorpanással ugyan, de 4 ponttal és összesen 16 győzelemmel megnyertük a bajnokságot. Bajnokságbeli dominanciánkat mutatja az is, hogy a góllövő listán a TOP5-ben 3 játékosunk is szerepel.

Így állunk tehát 2021. elején, megannyi élménnyel, kudarccal, 5 arany-, illetve 2 ezüstéremmel, számos felkészülési tornagyőzelemmel, torna legjobb játékos címmel és persze nagyon sok jó hangulatú csapatösszetartással a hátunk mögött.

Férfi csapatunk továbbra is edz és már készül a következő szezonra, amiben egyértelmű célunk, hogy a Nemzeti Bajnokság harmadosztályában, azaz az NB2-es bajnokságban szeretnénk megmutatni magunkat és öregbíteni a falu hírnevét.

Novák Tibor

Győrzámoly KC játékosa

 

 

A bajnoksággal kapcsolatos információk, tabella és eredmények a következő linken érhetők el: https://www.mksz.hu/v2h/013/002/p_002.asp?p_verseny_kod_al=239&p_verseny_kod_evad_al=8&p_kezilabda__evad_kod=8&p_fo_cim=Gy%F5r-Moson-Sopron%20megyei%20f%E9rfi

 

NBII-ben a Győrzámolyi Kézilabda csapat

Kedves Győrzámolyiak!

Történelmet írt a győrzámolyi kézilabda klub.

A község életében először szerepel NBII-ben a helyi sportegyesület.

A bajnokság kezdő fordulójában Alsóörs csapatával csaptak össze. A Balaton parti együttes régóta szerepel az NBII-ben és a a Telekom Veszprém egyik utánpótlás bázisa is egyben. A győrzámolyi legények tisztességes helytálltak a fiatalokkal felálló együttes ellen. - Köszönöm a meghívást, hatalmas élmény volt!

Gratulálunk nekik, és biztatok mindenkit hogy hazai meccseken jöjjenek és szurkoljanak nekik, hogy sok szép eredménnyel öregbítsék a település hírnevét.

Pulai Nikoletta

polgármester

#győrzámoly #győrzámolyi kc #kézilabda

 

Vissza Fel

 
MUNIPOLIS
Önkormányzati hírek 
közvetlenül a telefonjára

 

×