SZELEKTÍV HULLADÉKGYŰJTÉS

Hulladékudvar nyári nyitvatartása

2024. április 1-től:

kedd: 10.00-18.00

szombat: 14.30 - 18.00

Községünkben 2010 márciusától kétkannás hulladékgyűjtési rendszer működik.

A barna fedeles edénybe a komposztálható hulladékot kell elhelyezni. Komposztálható hulladéknak tekinthető a háztartásokban keletkező kertészeti eredetű hulladék (Pl. levágott fű, zöldséghéj, lehullott levél stb). A barna fedeles kuka ürítése hetente egyszer, szombatonként reggel 6 órától történik.

A szürke fedeles edény a maradék hulladék gyűjtésére szolgál. Ezek azok a hulladékok, melyek nem helyezhetők el a szelektív hulladékgyűjtő szigeteken, és nem tartozik a kertészeti eredetű hulladékokhoz sem. A szürke fedeles kuka ürítése kéthetente, minden páros héten csütörtökönként reggel 6 órától történik.

Szelektív hulladékgyűjtő szigetek
A négy, színes műanyag edényből álló gyűjtőszigetek szolgálják a szelektív hulladékgyűjtést. Az edények oldalán elhelyezett különböző színű matricák jelzik, hogy melyikbe milyen típusú hulladék gyűjthető. A gyűjtőkonténerekbe anyaguk szerint műanyagot, papírt, üveget és fémet lehet elhelyezni.
Amennyiben megtelt valamelyik gyűjtőedény, a 06-80/ 911-026 -os díjmentesen hívható számon lehet kérni a szolgáltatótól a soron kívüli ürítést. A híváskor az edényeken elhelyezett szigetazonosítót, és a megtelt gyűjtő hulladékfajtáját kell bediktálni.

Hulladékgyűjtő szigetek helyei
Szent László-Liget utca kereszteződése
Tölgyfa utca 19. mellett, a játszótérrel szemben

Hulladékudvar
2010 márciusától a hulladékudvar helyettesíti az eddig évente egyszer megtartott házhoz menő lomtalanítást. A hulladékudvarban az egész év során ingyen lehet 13 féle hulladékot szelektáltan elhelyezni. Ide olyan hulladékokat lehet lerakni, amelyeket méretük vagy anyaguk miatt máshol nehézkes elhelyezni.
Ide építési törmeléket, elektronikai hulladékot, gumiabroncsot, kertészeti nyesedéket, műanyagot, fémet, textilt, izzót/fénycsövet, elemet/akkumulátort, sütőolajat/fáradt olajat, festékesdobozt, bútort és használati tárgyakat várnak.
A hulladékudvar szakképzet felügyelet mellett, meghatározott nyitvatartási időben vehető igénybe.
Hulladék beszállításakor feltétlenül hozza magával a Győri Kommunális Szolgáltató Kft részére a szemétszállítási díj befizetését igazoló szelvényét.

Hulladékudvar Győrzámolyon a Széchenyi út végén található, ahová Győrújfaluról és Győrladamérról is el lehet helyezni a hulladékot.

Nyitvatartás:
Hétfő: Zárva
Kedd: 8.00-16.00
Szerda: Zárva
Csütörtök: Zárva
Péntek: Zárva
Szombat: 12.30-16.00
Vasárnap: Zárva

 

2024 Hulladéknaptár

Vissza Fel

 
MUNIPOLIS
Önkormányzati hírek 
közvetlenül a telefonjára

 

×