Integrált Közösségi és Szolgáltató Tér

Borbély Ildikó közművelődési referens

2020. július 1-je óta új munkatárs vezeti az IKSZT-t, Borbély Ildikó közművelődési referens személyében.

Elérhetőségei:
telefon: +3620/467-7289, 0696/352-122; 6. gomb
e-mail: kozmuvelodes@gyorzamoly.hu

 

Adománygyűjtés - adományosztás

Kedves Győrzámolyiak!

Véget ért az adománygyűjtő felhívásunk, aminek célja az volt, hogy a karácsony utáni időszakban kicsit segíteni tudjuk az arra rászorulókat.

Nagyon köszönjük minden lakótársnak, aki bármilyen formában segítette a gyűjtést. Rengeteg tartós élelmiszert, mosószert, tisztítószert, csokit, tejet, olajat, cukrot, sajtot, vajat, még felsorolni is sok mennyi mindent kaptunk. Szívmelengető volt az emberek segítsége, bár lehettünk volna többen is! Egy tucat ember vett részt ebben a kampányban (bízom benne, hogy legközelebb a segítők csapata növekedni fog ).

Az adományok rászoruló idősek és fiatal családok között kerültek kiosztásra. Az összeállított csomagokat 16 győrzámolyi lakosnak/családnak adtuk át. Sok esetben megkönnyezték, és meghatódva fogadták a csomagokat. Nagy örömmel töltötte el őket, hogy valaki gondolt rájuk és így próbál segíteni rajtuk, számukra ismeretlen embertársuk, amit hálásan köszönnek.

Legközelebb októberben szeretnénk ilyen módon segíteni a rászorulókon!

Hálásan köszönjük mindenkinek az önzetlen felajánlását, mellyel sokaknak szebbé tették a napját!

Őszi napközis tábor

Elmarad a fesztivál

Kedves Győrzámolyiak!

Nagy szomorúsággal tölt el, de a szeptember 18-19-20-ára szervezett első ŐszTökÉlő fesztivál az idei évben elmarad. A képviselőtestülettel egyeztetve, úgy gondolom, hogy a legfelelősségteljesebb döntés a jelen helyzetben az, ha a településünk érdekében a rendezvényt az idei évben eltöröljük.

Köszönöm minden szervezőnek, aki az elmúlt hónapokban erőn felül szervezte a rendezvényt, hiszen egy 95%-os kész eseményt kell most elhalasztani. Köszönöm mindenkinek, aki bármilyen formában segítette a munkát. Fantasztikus csapat áll a szervezés mögött!

Köszönöm a környék falvainak a lelkesedést, hiszen a rendezvényen ők is képviseltették volna magukat!

Bízok benne, hogy a megfelelő magatartást követve a vírus második hullámát is sikeresen átvészeli településünk.

Pulai Nikoletta

polgármester

A képen a következők lehetnek: szöveg

 

Toborzó

Önkormányzati napközis tábor 5. nap

Kedves Győrzámolyiak!

Hálás szívvel köszönöm azoknak a munkáját, akik részt vettek az önkormányzati tábor lebonyolításában! Külön köszönöm Erzsinek és Ildinek, hogy bár rögtön a mélyvízbe dobtam őket, sikeresen megküzdöttek a kihívással! A tábor jövőre újra megnyitja kapuit! További szép nyarat kívánok mindenkinek!

Pulai Nikoletta

polgármester

És az élménybeszámoló:

A tábor utolsó napját is izgalmasan töltöttük. Reggel meglepetés szülinapot tartottunk. Nagyon finom tortát ehettünk Ildi néni születésnapja alkalmából. Majd kisétáltunk a győrzámolyi Majorba, ahol Horváth István gazdálkodó birtokán nézhettünk szét. A gyerekeket lenyűgözték a hatalmas mezőgazdasági gépek és az óriási búzahalom - köszönjük a lehetőséget Pista bácsinak! Délelőtti tízórait egy tisztáson fogyasztottuk el és utána mindenki örömére a Horváth Lovardában is szétnézhettünk - óriási volt a boldogság a gyerekek körében - köszönjük ifj. Horváth Gábornak! Visszaérve az ebédből ismét akadálypályán futottunk két kört. A nyerteseknek több, a "veszteseknek" kevesebb gumicukor lett a jutalma. Pihenésképpen átbeszéltük a hetet, kinek mi volt a véleménye és kinek mi tetszett. Elrepült az 5 nap, szinte észre sem vettük, a csapat nagyon aranyos volt, a programokban közreműködőek és nagyon ügyesek! Rövid ideig voltak csak viták, mert mindig sikerült kompromisszumra jutnunk! Gyerekek csak így tovább, őszintén és kitartóan álljatok neki a feladatoknak! Jövőre, remélem megismételhetjük! ☀️🤗

 

Önkormányzati napközis tábor 4. nap

Önkormányzati tábor 4. nap (július 23.)

Ma délelőtt nagyon finom illatokat szagoltunk, megismertük a különböző gyógynövényeket, melyből szappan készíthető és megtudtuk, hogy ezek használata nem csak a bőrt, hanem a környezetet is kíméli! Készítőjük győrzámolyi, így bárki hozzájuthat, aki szeretne. Köszönjük László Gyöngyinek, hogy ellátogatott táborunkba! Az eső miatt nem tudtunk kimenni, így bent készítettünk egy akadálypályát, amit nagyon lelkesen és teljes erőbedobással teljesített mindenki. Délután kis City Board kipróbálás, majd egy rövid mese után kreatívkodtunk is! Persze a csendkirály ma sem maradhatott ki -ez jót tett mindenkinek! Jutalom Erzsi néni palacsintája volt, ami óriási sikert aratott! 😋

 

Önkormányzati napközis tábor 3. nap

 

Önkormányzati tábor – 3. nap:

Ma (július 22.) ismét sok tennivalónk volt, reggel 9-re érkezett egy rendőrnő, akivel átbeszéltük a közlekedési táblákat, a szabályokat, biciklivel és gyalog egyaránt, de a legizgalmasabb az volt, hogy beülhettünk egy rendőrautóba is! Az ebéd mindenki kedvence - milánói volt -így a levest valahogy át is ugrottuk! Rövid látogatás a Cseri lovardába, majd láblógatás a Dunában. Sajnos a táborba visszaérkezve elszabadultak az energiák, így Erzsi néni javaslatára csendkirályt játszottunk, ami alatt 10 percig tényleg nyugi volt, így mivel mindenki győztes lett, egy kis ajándék lett a jutalom. Mai kreatív munkák egy világító tolltartó volt, gyönyörű munkák születtek, érdemes volt vele mindent összekennünk! A napot labdázással, ja és könyvtárral zártuk - kiderült könyvtárba járni nagyon jó!

Önkormányzati napközis tábor 2. nap

Kedves Győrzámolyiak!

Önkormányzati tábor 2. nap:

Ma reggel (július 21.) egy remek bemutatóval kezdtünk a méhekről, azok gondozásáról és életéről Rippert Sándor és Ági előadásában. A végén még a mézeket is megkóstolhattuk és mindenki rájött, hogy nem csak a Maci szereti a mézet!

Kis futkosás a szabadban a helyi Sportpályán, labdajáték, kártyázás és a legerősebb gyermek vetélkedő. Ebéd után kis pihi, majd egy drámajáték volt Weiszné Veszprémi Krisztina vezetésével, a Petty nélküli Katica címmel, ami rámutatott arra, milyen érzés az, ha valaki különbözik a többiektől. A tanulságot levonva és remélem megtartva mentünk haza. Köszönjük Sanyinak, Áginak és Krisztának a munkáját!

Önkormányzati napközis tábor 1. nap

 

Kedves Győrzámolyiak!

1. nap az önkormányzat által szervezett táborban:

Ma reggel (július 20-án) 15 gyermek kezdte meg a táborozást a Községháza nagytermében. A megérkezés után egy jókedvű labdás bemutatkozással ismertük meg egymást.9.00 órára Bősze Anita védőnőt vártuk, aki egy kis oktatást tartott nekünk a vírussal kapcsolatban és egy vicces, fahéjas kézmosást mutatott meg. Ezután az udvaron különböző labdás játékokat játszottunk, unóztunk, csigákat gyűjtöttünk. A finom ebéd után, akrilfestékkel festettük meg a poharakat majd barátság karkötőt fontunk Ebben a legügyesebb legnagyobb meglepetésünkre egy fiú lett. Bekukkantottunk a könyvtárban is, ahol többeket annyira elvarázsolt a hely, hogy azonnal be is iratkoztak. 16.00 órakor alig akartunk hazamenni, olyan jól éreztük magunkat! Holnap folytatjuk remélem hasonlóan jól sikerül, sőt még jobban, mint a mai nap!

Szili-Kisné Pénzes Erzsébet családsegítő és

Borbély Ildikó közművelődési referens

Nyári napközis tábor - Jelentkezés

Ősztökélő fesztivál -segítség kerestetik

Kedves Győrzámolyiak!

A mindenki által ismert helyzet miatt, ebben az évben községünkben- remélhetőleg az aktuális körülmények, majd lehetővé teszik – egy nagyrendezvény kerül megszervezésre. Az Ősz Tök Élő Fesztivál szeptember 19-én lesz. A "négy az egyben" rendezvény (falunap, gyereknap, búcsú, hagyományőrző fesztivál) szervezését már most el kell kezdeni. Akinek kedve van részt venni a szervezésben, lebonyolításban, vannak kreatív ötletei, szeretettel várom június 18-án (csütörtökön) 17 órakor a Községháza emeleti nagytermében!

Építsünk együtt közösséget Győrzámolyon, hozzunk létre egy fantasztikus rendezvényt, ahol kicsik és nagyok egyaránt jól szórakozhatnak!

Pulai Nikoletta

polgármester

Vissza Fel

 
MUNIPOLIS
Önkormányzati hírek 
közvetlenül a telefonjára

 

×