Győrzámoly Község honlapja

Polgármesteri köszöntő

KEDVES LÁTOGATÓ! TISZTELT GYŐRZÁMOLYI POLGÁRTÁRSAM!

Győrzámoly község 2019. október 13-án megválasztott polgármestereként, szeretettel köszöntöm! Örömmel tájékoztatom, hogy választási ígéretemhez híven, megújul honlapunk.
Naprakész, fontos információkat osztunk meg Önökkel, hogy közösségünk minden tagja, időt megtakarítva, azonnal és könnyedén tájékozódhasson Győrzámoly mindennapjairól. A közérdekű információk mellett, láthatóvá tesszük a képviselő-testületi ülések jegyzőkönyveit és a pénzügyi gazdálkodást. Olvashatnak lakosságnak nyújtott szolgáltatásainkról, terveinkről, rendezvényeinkről. Iskolánkról, óvodánkról, bölcsődénkről. Egyházi életünkről, sporteredményeinkről, civilszervezeteinkről. Fényképeket, videókat láthatnak.
Tudom, hogy sokan vannak még Önök között olyanok, akiknek szokatlan, esetleg idegen ez a kommunikációs forma. Őket arra biztatom, ismerkedjenek velünk! Váljanak legtájékozottabb tudóivá és alakítóivá közös otthonunknak! Célom, hogy egyetlen, falunk gyarapodását szolgáló hasznos gondolat se sikkadjon el. Bárki megjeleníthesse közösségünkkel kapcsolatos problémáját, észrevételét.

Szeretettel: Pulai Nikoletta polgármester

KEDVES LÁTOGATÓ!

Igen Ön, aki Győrzámoly honlapjára került! Engedje meg nekem, hogy elsőként köszöntsem és segítsek! Szeretném feltárni szeretett településem rejtett értékeit.

Ön, aki elhagyta a Győrzámoly táblát és ezzel belépett Szigetköz szívébe. A településre, melynek története megannyi izgalmat, kihívást, viszontagságot, szerelmet és szenvedélyt hordoz magába. Ha felkeltette érdeklődését eme község története, röviden itt a honlapon, hosszabban Rácz Ernő: Rólunk és falunkról című könyvében tájékozódhat!

De Kedves Látogató, engedje meg nekem, hogy a jelenkori települést bemutassam Önnek.

Községünk a megyeszékhelytől, Győrtől 10 km-re található csodálatos környezetben közvetlenül a Mosoni-Duna és az Öreg Duna szomszédságában. A főút mellett húzódik, a kerékpárút mely egész Szigetközt átszeli, így kötve össze Győrt Mosonmagyaróvárral.

A községbe érve Kedves Látogató pihenjen meg a több mint száz éves gesztenyefák árnyékában, és ha kifújta magát tekintse meg az 1700-as években építtetett, azóta a viszontagságoknak köszönhetően több újjáépítésen, restauráción átesett Szent Lászlóról elnevezett Római Katolikus templomot. A templomkertben található még, az ezredfordulóra emeltetett kettős kereszt és a Székelyszentkirályi testvéreinktől kapott, szépen megművelt, faragott Székely kapu is.

A falu központjában fejet hajthat az első és második világháborúban elesett helyi lakosok előtt. A parkosított részen a virágok között megtalálhatja a Kedves Látogató községünk új emlékművét, ami a trianoni békekötés 100. évfordulójára készült.

Ha nyitott szemmel jár, a Mosoni-Duna partján megfigyelheti, kedves madarunkat a szürkegémet. Töltsön el egy kellemes időt madárcsicsergéssel egybekötve a parton. Hiszen egy falu színét és értékét a természet közelsége adja. Hiszen nincs jobb kikapcsolódás, mint sétálni, futni vagy éppen kerékpározni az aszfaltozott töltésen, ahol szintén Győrbe juthat az ember lánya vagy éppen fia.

Ha figyelmesen jár-kel, szebbnél szebb portákat láthat, hangulatos falusi utcákat, melyről mosolygós emberek köszönnek vissza. Hiszen egy települést a közösség határoz meg. Az itt élő és az ide költöző emberek. Ha bepillant ebbe a populációba akkor, a „régi” faluban élők szigetközi bölcsességét és az újonnan érkezők modern, gyors felfogását tapasztalhatja.

Ahogy Müller Péter mondta: „Igazi közösség csak ott jön létre, ahol a tagok rejtélyes módon szeretik egymást!” Kedves Érdeklődő, ezt itt is megtapasztalhatja.

Ha erre jár, térjen be hozzánk s érezheti az igazi szigetközi mentalitást és a szigetközi vendégszeretetet. Jöjjön, s legyen kedves vendégünk! A személyes találkozásig pedig jó böngészést az oldalon!

Ásó kapa gyertek, ássuk fel a kertet!

Kedves Győrzámolyiak!

Ásó, kapa, gyertek, ássuk fel a kertet!

A tavalyi nagy sikerre való tekintettel az idén is szeretnénk, lehetőséget adni a kertészkedő kedvű lakosoknak!

Már készülnek a csomagok, amit április 19-23-ig lehet átvenni 8:00-16 óráig a Polgármesteri Hivatalban!

A csomag a Hivatal bejárata mellett lesz elhelyezve névre szólóan!

Kérem, az eredeti poszt alatt jelezze, aki szeretne élni a lehetőséggel!

A csomagok tartalma, fehérrépa, sárgarépa, borsó, vöröshagyma, spenót és saláta!

Szeretnénk biztatni mindenkit, hogy éljen a lehetőséggel és próbálja meg kicsiben milyen is a saját termés!

Örülnénk, ha „gazdálkodás „folyamatát megosztanák velünk a Legyél Te a Kertészek Ásza Győrzámolyon csoportban!

Köszönjük Halmos-Polyánki Anett, Horváth Károly és Karácsonyné Mayer Éva képviselőknek, hogy képviselői keretükből anyagi támogatást nyújtottak a programhoz!

VÁRJUK A LELKES KERTÉSZEKET!

Pulai Nikoletta

polgármester

#gyorzamoly

 

Isten éltesse Jász Zsigmondot!

Kedves Győrzámolyiak!

A mai nap ismét községünk egyik lakóját köszöntöttük 90. születésnapja alkalmából. Jász Zsigmond, Zsiga bácsi 1931.április 14-én született.

Zsiga bácsit sokan ismerik, hisz a faluközpontban lakik, a gyerekek gyakran állnak meg a házánál kutyát simogatni, tyúkokat, kakasokat megnézni.

A mai napig árulja a családi gazdaságból származó mézet, soha nem tétlenkedik. Kedvét, derűjét és emlékezőképességét sokunk megirigyelhetné tőle. Reggelig tudna anekdotázni a régi időkről, eseményekről. Szívből kívánunk neki jó egészséget és még sok örömteli évet a falu lakói és családja körében!

Zsiga bácsi egy verssel várt bennünket, amit szívesen osztok meg Önökkel, Veletek!

Pulai Nikoletta

polgármester

#gyorzamoly

 

Ha bántja a szemét, a szemét!

Lehet, hogy egy kép erről: , szöveg, amely így szól: „SEGÍTS, Ha NEKED IS BÁNTJAASZEMEDET! ASZEMEDET! SZEDJÜK FEL KÖZ֖SEN ELDOBÁLT SZEMETET! FELHÍVÁS! A közelgÅ‘ FÖLD napja alkalmából önkéntes szemétszedést hirdetünk GyÅrzámolyon! Ha BÁNTJA A SZEMÉT A SZEMÉT akkor, várjuk gyÅrzámolyi nőket, férfiakat, gyerekeket, családokat, időseket, fiatalokat, helyi civil szervezeteket és mindenkit aki tt vagy szeretne élni! Segíts takarításbar IdÅpont:2021. április 24. SZOMBAT 9:00 GyülekezÅ‘: GyÅrzámoly központjában könyvesház mellett Amit adunk: kesztyű, maszk, zsák, térkép! Amit várunk: szemét, szemét, szemét! Tegyél egy zsákot szeméttel tele, ettől lesz zámolynak ápolt külseje NAPJÁ”

Változás a hulladékudvarnál

Lakossági tájékoztató - hulladékudvar 2021. április 15.

Tisztelt Pulai Nikoletta Polgármester Asszony

Tájékoztatjuk, hogy a Győri Hulladékégető Kft. által Üzemeltetett létesítmény leállása miatt a Győr Nagytérségi Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás tulajdonában lévő 43 hulladékudvarban 2021.április 15-től 2021.június 30-ig kénytelenek vagyunk felfüggeszteni a 15 01 10* azonosító kódú, "veszélyes anyagokat maradékként tartalmazó vagy azokkal szennyezett csomagolási hulladék" elnevezésű hulladékok átvételét.

Kérjük, hogy a fentiekről a lakosságot a helyben szokásos módon értesíteni szíveskedjék.

A hulladék ismételt fogadásáról külön tájékoztatást küldünk.

Tisztelettel: Herceg Sándor Ottó sk.

ügyvezető

Lehet, hogy egy kép erről: , szöveg, amely így szól: „FIGYELEM! FIGYEL”

 

Fogászati rendelés szünetel április 15-22-ig

Lakossági tájékoztató!

2021. ápr. 15 és 22 kötött a fogászati rendelés SZÜNETEL

Helyettes : Dr. Hetényi Gábor

Nyúl Sz. István tér 6 / Egészségház /

Rendelési idő : Hétfő

Kedd 13h------16.30h között

Csütörtök T :06-20-274-02-06

Szerda 8h-----11h között

Péntek

FÁJDALOM ESETÉN , SÜRGŐS ESETBEN !

Telefonos egyeztetés szükséges !

Tisztelettel :

Dr, Szegedy Judit

fogorvos

Nem érhető el leírás a fényképhez.

Áramszünet - április 14.

LAKOSSÁGI TÁJÉKOZTATÁS ÁRAMSZÜNETRŐL!

Értesítés tervezett üzemszünetről:

az áramszolgáltatást időszakosan szüneteltetjük Győrzámolyon 2021. 04.14-én várhatóan 08:00-tól 16:00-ig.

A jelen helyzetre való tekintettel áramszünettel járó beavatkozásainkat felülvizsgáltuk, és csak

a feltétlenül szükséges munkákat végezzük el.

A meghirdetett áramszünet oka: Közcélú hálózat részét képező föld feletti tartószerkezet (Oszlop) csere miatt

Érintett utcák szakaszok:

Széchenyi utca páros oldal 44-től végig

Széchenyi utca páratlan oldal 9-től végig

Lehet, hogy egy kép erről: szöveg

 

 

Költészet napi játékról - Oxygen Hírügynökség

Költészet napi játékunkról beszámolta az Oxygen Hírügynökség!

https://fb.watch/4Vr9mH-Ojj/

Új "szívünkről" szólnak a hírek

Már Zámolyon is szívbe gyűjtik a kupakokat címmel jelent meg tudosítás a Győrplusz Tv-ben, illetve elhangott a hír a Győplussz Rádióban is.

Már Zámolyon is szívbe gyűjtik a kupakokat - YouTube

 

Kamerarendszert telepítettek Győrzámolyon

Vakcina infó - április 19.

Vakcina infó - április 19.

Az elmúlt heti adatok, 2021.04.12-től 2021.04.18-ig 15. héten, dr. Bán Barbara körzetében 92 ember kapott védőoltást ebből Astra-50 db, Pfeizer-42 db.

A 15. héten nem volt lehetőség az oltópontos oltásra. A vakcina ellátás továbbra is kiszámíthatatlan, nem lehet tudni mikor és mennyit kap a doktornő körzete.

Jelenleg 1006 regisztrált 60 év alatti vár oltásra a körzetben. Doktornő jelezte a megfelelő helyeken, hogy ez az oltóanyag mennyiség nem elegendő ekkora körzetnek, ígéretet kapott, hogy az elkövetkezendő héten nagyobb mennyiséget fog kapni.

Ebben bízva, továbbra is kérjük a lakosság türelmét!

Kérés, információ:

Kérjük, akinek lehetősége van, segítse a doktornő munkáját, cipővédő és védőruha (overál) adományozásával, nagy szükség lenne most az ilyen irányú felajánlásokra! Köszönjük!

Oltópont: A kórház Magyar utca felöli bejárata, C3 épületben van.

Covid nyilatkozat: Sokan nem kapták meg postai úton de letölthető az internetről, valamint a Polgármesteri Hivatalban is van kihelyezve, lehet vinni belőle (8:00-16:00-ig)

#gyorzamoly

Lehet, hogy egy kép erről: szöveg

 

Április 19-től nyithat az alsó tagozat

Lehet, hogy egy kép erről: , szöveg, amely így szól: „FOKOZATOSAN, ÃVATOSAN NYITJUK MEG AZ OKTATÁSI INTÉZMÉNYEKET. Az óvodák és az általános iskolák az alsó tagozatig április 19-étÅ‘l térnek vissza a jelenléti oktatáshoz, az általános iskolák felső tagozatai és a középiskolák május 10-től.”

Vakcina infó - április 12.

Vakcina infó – április 12.

Az elmúlt heti adatok, 2021.04.05-től 2021.04.11-ig 14.héten, dr. Bán Barbara körzetében 105 ember kapott védőoltást ebből Astra-10 db, Pfeizer-20 db,Sputnyik-20db Moderna-30db és Sinopfarm-25db, így összesen 105 ember kapott oltást. Folyamatosan mennek az oltópontos oltások is, a közölt adatok ezt is tartalmazzák.

Sajnos a vakcina ellátás kiszámíthatatlan továbbra is, nem lehet tudni mikor és mennyit kap a doktornő körzete. Aki 60 év feletti és regisztrált az oltásra, de még „nem keresték” az kérem, jelezzen a doktornőnek vagy a +36 20 467 7289-es számon. 70 ember van aki a megadott elérhetőségen nem veszi fel a telefont (rossz számot írtak be általában). Igyekszünk ezeket is kideríteni és személyesen megkeresni.

A héten megkezdődhet a 60 év alattiak oltása, jelenleg 1965-ben születetteknél tart az oltás.

Továbbra is kérjük a lakosság türelmét!

Kérés, információ:

Kérjük, akinek lehetősége van, segítse a doktornő munkáját, cipővédő és védőruha(overál) adományozásával, nagy szükség lenne most az ilyen irányú felajánlásokra! Köszönjük!

Oltópont: A kórház Magyar utca felőli bejárata, C3 épületben van.

Covid nyilatkozat:Sokan nem kapták meg postai úton de letölthető az internetről, a község honlapjáról, valamint a Polgármesteri Hivatalban is van kihelyezve, lehet vinni belőle (8:00-16:00-ig)

#gyorzamoly

Lehet, hogy egy kép erről: szöveg

Közterület örökbefogadók

 

Hála és köszönet azoknak, akik "örökben" fogadtak egy-egy közterületet. Munkájuk nyomán napról napra szebb lesz a környezetünk, példát mutatnak számunkra, hogy érdemes a közösségért munkát végezni!

1. "Duna part" - győrzámolyi horgászok - Csuti Róbert, Dara László, Torma Péter, Árpási Viktor, Vörös János, Paár Béla, Szombathelyi László, Tóth Zoltán, Pulai Tibor, Virágh Csaba, Magyar Gábor

2. Búzavirág út. Hrsz. 913 Garai Vilmos, Hartha Gábor

3. Búzavirág út. Hrsz. 946. - névtelenséget kért

4. Mórvető út. Hrsz. 1004. Gombárné Kelemen Krisztina

5. Cseresznyefa út Hrsz. 813 Kiss Attila

6. Szent László úton lévő park - névtelenséget kért

7. Mórvető út Hrsz. 969 - névtelenséget kért

8. Búzavirág út Hrsz. 957 Szeredi Szabolcs

9. Patkó utca 1117 1/2 Nagy Zoltán, Nagy- Atártics Nikolett, Dunai-Kovács László, Bősze Andrea, Baldauf Attila , Ďurčovič Enikő, Milis Zsolt, Osváth Edit, Borbély Tamás, Szász Orsolya

10. Patkó utca Hrsz. 117 1/2 Dékány Dáid és Zsófia

11. Coop Bolt előtti ágyás - Coop Bolt munkatársai

 

Advent 4. hét 5. nap

 

 

 

 

Advent 4. hét 4. nap

Így az év vége, a Karácsony közeledtével az ember akarva akaratlanul kicsit lecsendesül, átértékeli a mögötte álló időszakot. De vajon mit is jelent a Karácsony?

Mi is a célja, a lényege ennek a csodálatos ünnepnek?

Mélyen belül biztosan mindenki érzi, hogy a Karácsony sokkal többről szól, mint ahogy azt a sokan megélik. Nem az ajándék a lényeg, annál sokkal több. Az emberségesség, az egymás iránti tisztelet, empátia. De ami a legfontosabb, az önzetlen, feltétel nélküli szeretet önmagunk és embertársaink iránt. Bármilyen furcsán is hangzik, de a saját MAGunk iránti SZERETETnél nincs fontosabb. Minden onnan indul ki, minden bennünk gyökerezik, ezért elengedhetetlen a saját lelkünk testünk ápolása. Ez a legfontosabb üzenete az idei karácsonynak, hogy gondozzuk azt a csodát, amit a Jóisten nekünk ajándékozott. Gondozzuk a kertet, ápoljuk bőszen mert, ha mi nem tesszük meg, más sem fogja helyettünk. Gazos kertben pedig nem nő szép virág. Idén karácsonykor nem mindenki lehet együtt a szeretteivel. Így hát érdemes ezt az ünnepet befelé figyelve tölteni, nem elpazarolni, hanem mélyen megkeresni a nem oda való dolgokat és gyógyítani a vérző sebeket, gyógyítani a testet minőségi táplálékkal, és gyógyítani a lelket cirógató gondolatokkal. A Karácsony a szeretet ünnepe. Éljük is meg úgy, elsősorban a magunk iránt érzett szeretetet erősítve. Legyen az idei karácsony sorsfordító, gyógyító, mindenki számára!

Márkus-Bodrogi Réka (Búzavirág út)

Advent 4. hét 3. nap

A karácsonyi csengettyű

Gyermekkoromban csengőszó jelezte az angyal érkezését. Anyukám nagyon ügyesen csinálta, így sokáig nem vettem észre, hogy az angyal valójában őt bízta meg a csengő kezelésével. Azt hittem, a hang tényleg az égből jön. A hang, ami egyet jelentett nekem a családdal, azzal, hogy körbe álljuk a feldíszített karácsonyfát, ami alatt ott van a vágyott ajándék. És ott volt velünk a „karácsony illat”, fenyő és a csillagszóró keveréke. Ez utóbbit mindig meggyújtottuk, miközben a Mennyből az angyalt énekeltük. Már akkor is tudtam, amit azóta is hiszek és érzek: angyalok léteznek! Vannak olyanok, akik láthatatlanul védelmeznek bennünket és olyanok is, akik közöttünk járnak, csendben teszik a dolgukat, és minden erejükkel azon vannak, hogy nekünk jobb legyen. Az angyalok közül az egyik, az én anyukám. A csengőszó azóta sem ment ki nálunk a divatból, őrizzük a hangját, ami hozzá tartozik az ünnephez. Igaz, most már nincs elrejtve, de a kezelése még mindig anyu feladata. Életem során nem múlt el még úgy karácsony, hogy azt ne töltöttük volna együtt. Idén ez másképp lesz. Megértettem, elfogadtam, amikor azt kérte: most ne menjek haza. Tiszteletben tartom a kérését, de bevallom, amikor erre gondolok, könnybe lábad a szemem. Ez az ünnep most más lesz, de tudom azt, hogy gondolatainkban, imáinkban összekapcsolódunk és azok a bizonyos láthatatlan húrjaink együtt fognak rezegni. Ahogy létezésem óta együtt rezegnek. Most én „vigyázok rá”, azért, hogy még sokáig meg tudja szólaltatni azt a csengettyűt az angyal kezeivel.

„Szálljon szívünkbe áldott akarat,

ez kösse egybe mind a kezeket,

karácsony édes ünnepén te légy vendégünk: jóság, szeretet.”

Áldott, békés ünnepeket kívánok Mindenkinek!

dr. Torma Viktória jegyző

Betlehemi láng Győrzámolyon

A Betlehemi láng fényét Győrzámolyon is hazaviheted!

Vasárnap a karácsonyi térzene ideje alatt, 15:00-17:00 óra között a község adventi koszorújánál megtalálható és hazavihető lesz a betlehemi láng.

Otthonainkat is beragyoghatja a Betlehemi láng fénye. A betlehemi Születés-bazilika örökmécsesének lángja hosszú útja után érkezett meg. A béke lángját a Bécsi cserkészek hozzák el Betlehemből és egy ökumenikus istentisztelet után veszik át az európai országok cserkészei. Idén a vírushelyzet miatt az istentisztelet az online térben történt meg, a lángot a határon vették át a magyar cserkészek.

Győrzámolyra, Győrből érkezett a láng, hogy a helyiek otthonaiban is ragyoghasson. Biztatom a közösség lakóit, hogy jöjjenek s vigyenek haza az lángból, ezzel is még meghittebbé varázsolva a karácsonyi várakozást és, hogy Szenteste a betlehemi láng fénye mellett ünnepelhessenek!

Pulai Nikoletta

polgármester

A képen a következők lehetnek: belső tér

 

Helyreigazítás

Kedves Szülők!

Sajnos a technika ördöge közbelépett és a faluújság legutóbbi számában a gyerekek neve felett, nem az őket ábrázoló fotó jelent meg. A lent látható képen, már a valódi kép társul az igazi tulajdonoshoz. A helyesbítést a következő újságban is szerepelni fog. Elnézést kérünk és köszönjük a megértésüket!

A képen a következők lehetnek: 3 ember, , szöveg, amely így szól: „Legutóbbi megjelenésünk óta született babák Dabis Barnabás 2020.0 2020.07.23. Szvák Olivia 2020.07 31. Pinczés Nimród 2020.09.02 2020 Major Bence 2020. 09 30. Major Dániel 2020. 30. Vajon ki lesz a következő?”

 

Lakossági tájékoztatás - Fogorvos

Lakossági Tájékoztatás!

December 21-23-án ( hétfő, kedd, szerda ) a rendelés szünetel a fogászaton.

Helyettes : Dr. Hetényi Gábor

Nyúl Szt. István tér

Hétfő, kedd : 13h------17h között

Szerda : 8h--- 11h--között

T: 20-274-0206

SÜRGŐS ESETBEN , FÁJDALOM ESETÉN !!!!!!

A két ünnep között: dec. 28, 29, 30, 31

Ügyelet HELYBEN ( Győrzámoly )

12h-----13h között

×
Elindult Győrzámoly új honlapja!
Kis türelmet kérünk, a tartalmakon még dolgozunk... ;-)

 

×