Győrzámoly Község honlapja

Polgármesteri köszöntő

KEDVES LÁTOGATÓ! TISZTELT GYŐRZÁMOLYI POLGÁRTÁRSAM!

Győrzámoly község 2019. október 13-án megválasztott polgármestereként, szeretettel köszöntöm! Örömmel tájékoztatom, hogy választási ígéretemhez híven, megújul honlapunk.
Naprakész, fontos információkat osztunk meg Önökkel, hogy közösségünk minden tagja, időt megtakarítva, azonnal és könnyedén tájékozódhasson Győrzámoly mindennapjairól. A közérdekű információk mellett, láthatóvá tesszük a képviselő-testületi ülések jegyzőkönyveit és a pénzügyi gazdálkodást. Olvashatnak lakosságnak nyújtott szolgáltatásainkról, terveinkről, rendezvényeinkről. Iskolánkról, óvodánkról, bölcsődénkről. Egyházi életünkről, sporteredményeinkről, civilszervezeteinkről. Fényképeket, videókat láthatnak.
Tudom, hogy sokan vannak még Önök között olyanok, akiknek szokatlan, esetleg idegen ez a kommunikációs forma. Őket arra biztatom, ismerkedjenek velünk! Váljanak legtájékozottabb tudóivá és alakítóivá közös otthonunknak! Célom, hogy egyetlen, falunk gyarapodását szolgáló hasznos gondolat se sikkadjon el. Bárki megjeleníthesse közösségünkkel kapcsolatos problémáját, észrevételét.

Szeretettel: Pulai Nikoletta polgármester

KEDVES LÁTOGATÓ!

Igen Ön, aki Győrzámoly honlapjára került! Engedje meg nekem, hogy elsőként köszöntsem és segítsek! Szeretném feltárni szeretett településem rejtett értékeit.

Ön, aki elhagyta a Győrzámoly táblát és ezzel belépett Szigetköz szívébe. A településre, melynek története megannyi izgalmat, kihívást, viszontagságot, szerelmet és szenvedélyt hordoz magába. Ha felkeltette érdeklődését eme község története, röviden itt a honlapon, hosszabban Rácz Ernő: Rólunk és falunkról című könyvében tájékozódhat!

De Kedves Látogató, engedje meg nekem, hogy a jelenkori települést bemutassam Önnek.

Községünk a megyeszékhelytől, Győrtől 10 km-re található csodálatos környezetben közvetlenül a Mosoni-Duna és az Öreg Duna szomszédságában. A főút mellett húzódik, a kerékpárút mely egész Szigetközt átszeli, így kötve össze Győrt Mosonmagyaróvárral.

A községbe érve Kedves Látogató pihenjen meg a több mint száz éves gesztenyefák árnyékában, és ha kifújta magát tekintse meg az 1700-as években építtetett, azóta a viszontagságoknak köszönhetően több újjáépítésen, restauráción átesett Szent Lászlóról elnevezett Római Katolikus templomot. A templomkertben található még, az ezredfordulóra emeltetett kettős kereszt és a Székelyszentkirályi testvéreinktől kapott, szépen megművelt, faragott Székely kapu is.

A falu központjában fejet hajthat az első és második világháborúban elesett helyi lakosok előtt. A parkosított részen a virágok között megtalálhatja a Kedves Látogató községünk új emlékművét, ami a trianoni békekötés 100. évfordulójára készült.

Ha nyitott szemmel jár, a Mosoni-Duna partján megfigyelheti, kedves madarunkat a szürkegémet. Töltsön el egy kellemes időt madárcsicsergéssel egybekötve a parton. Hiszen egy falu színét és értékét a természet közelsége adja. Hiszen nincs jobb kikapcsolódás, mint sétálni, futni vagy éppen kerékpározni az aszfaltozott töltésen, ahol szintén Győrbe juthat az ember lánya vagy éppen fia.

Ha figyelmesen jár-kel, szebbnél szebb portákat láthat, hangulatos falusi utcákat, melyről mosolygós emberek köszönnek vissza. Hiszen egy települést a közösség határoz meg. Az itt élő és az ide költöző emberek. Ha bepillant ebbe a populációba akkor, a „régi” faluban élők szigetközi bölcsességét és az újonnan érkezők modern, gyors felfogását tapasztalhatja.

Ahogy Müller Péter mondta: „Igazi közösség csak ott jön létre, ahol a tagok rejtélyes módon szeretik egymást!” Kedves Érdeklődő, ezt itt is megtapasztalhatja.

Ha erre jár, térjen be hozzánk s érezheti az igazi szigetközi mentalitást és a szigetközi vendégszeretetet. Jöjjön, s legyen kedves vendégünk! A személyes találkozásig pedig jó böngészést az oldalon!

Tájékoztató áramszünetről

Lakossági tájékoztatás

Szolgáltatásaink kiváló minősége és a biztonságos ellátás érdekében folyamatos korszerűsítést hajtunk végre hálózatunkon. A tervszerű fejlesztések elvégzéséhez elengedhetetlen a szolgáltatás időszakos szüneteltetése. Ezért a településükön áramszünet várható a következő időszakban:

Győrzámoly 2020-10-27 08:00-15:00

Ancsali út

Erdősor utca

Szabadság utca

Széchenyi utca

Dr. Pécsi Gy. utca

Kossuth utca 44. szám

Akác utca 1-21. és 2-26. szám

Rákóczi út 39-89. és 32-34. szám

Győrzámoly 2020-11-02 08:00-16:00

Futódomb utca

Köszönjük megértésüket!

Üdvözlettel:

E.ON Ügyfélszolgálat

Őszi dekoráció

Köszönjük a szorgalmas kezek munkáját, akik elkészítették községünk őszi dekorációját! Egyik csapat a falumúzeum környékét díszítette (sajnos róluk a rossz idő miatt nem készült csoportkép), másik csapat a faluközpontot.

Varázsoljuk együtt színessé Győrzámolyt!

Helyi Értéktár létrehozása

Gyűjtsük össze helyi értékeinket!

Sokak számára ismeretes, hogy létezik a Győr-Moson-Sopron Megyei Értéktár, melyben például megtalálható többek között a Szigetközi Friss víz, Dely Mári balladája, Dr. Barsi Ernő munkássága, de az Audi ETO KC vagy akár az Audi TT.

Ezen felbuzdulva gondoltunk arra, hogy megalkotjuk Győrzámoly Helyi Értéktárát. Településünk számos értékkel, népművészeti és kulturális hagyománnyal, gasztronómiai és épített örökséggel rendelkezik, melyek megőrzése indokolt és szükséges. Szeretnénk a település szépségét, értékeit megőrizni és átadni a jövő generációjának, megismertetni az újonnan érkezőkkel, elmélyíteni a már itt lakókban.

Ehhez kérjük a lakosság segítségét, hogy aki birtokában van tovább örökíthető szellemi értékeknek, vagy úgy gondolja, hogy a település egy-egy részlete vagy épülete alkalmas arra, hogy bekerüljön a helyi értékek közé kérjük jelezze az alábbi e-mail címen: muvelodesszervezo@gyorzamoly.hu

A jelölések határideje: 2020. november 1.

Az összegyűjtött értékeket szeretnénk a későbbiekben méltó módon, egy kiadvány formájában megjelentetni. Bízom a lakosság együttműködésében és hiszem, hogy közösen egy gyönyörű kiadványt tudunk összeállítani településünkről!

Pulai Nikoletta

polgármester

(fotó: egy gyönyörű természeti értékünk)

A képen a következők lehetnek: fa, égbolt, növény, túra/szabadtéri, természet és víz

 

Meghívó lakossági fórumra - csapadékvíz elvezetési pályázat

LAKOSSÁGI TÁJÉKOZTATÓ

MEGHÍVÓ LAKOSSÁGI FÓRUMRA

A Települési környezetvédelmi infrastruktúra-fejlesztések c. TOP-2.1.3-16-GM1-2019-00009 azonosító számú, belterületi csapadékvíz elvezetését (Tölgyfa u., Cseresznyefa u., Búzavirág u., Mórvető u.) célzó pályázaton Győrzámoly Község Önkormányzata támogatást nyert.

Második ütemben a Tölgyfa utca és a Cseresznyefa utca lakóit várjuk 2020. október 28-én 17 órakor (szerdán) a Községháza emeleti nagytermében tartandó lakossági fórumra, ahol bemutatásra kerülnek a csapadékvíz elvezetés tervei és lehetőség lesz kérdések feltevésére a szakemberek felé.

Győrzámoly, 2020. október 26.

Pulai Nikoletta polgármester

Pályázati felhívás - Bursa Hungarica

Bursa Hungarica 2021.

Győrzámoly Község Önkormányzata az Emberi Erőforrások Minisztériumával együttműködve 2020. évben is kiírja a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíj 2021. évi pályázatot felsőoktatási intézményben tanuló hallgatók számára

- „A” típusú pályázat: 2020/2021. tanév II. félévére és a 2021/2022. tanév I. félévére (10 hónap),

- „B” típusú pályázat: tanulmányait a 2020/2021. tanévtől sikeres felvételi esetén megkezdő hallgatók részére (3 x 10 hónap).

A kinyomtatott és aláírt pályázatot a mellékletekkel együtt 2020. november 5-ig lehet benyújtani Győrzámoly Község Önkormányzatához (Győrzámoly, Rákóczi u. 45.).

A pályázathoz kötelezően csatolandó mellékletek: jövedelemigazolások, hallgatói jogviszony igazolás, egy háztartásban élő közép-, vagy felsőoktatásban tanuló testvérek iskolalátogatási igazolása.

A pályázat beadáshoz a Bursa Hungarica Elektronikus Pályázatkezelési és Együttműködési Rendszerében (a továbbiakban: EPER-Bursa rendszer) pályázói regisztráció szükséges.

Az "A" típusú pályázat az alábbi linken érhető el: http://www.emet.gov.hu/felhivasok/bursa_hungarica18/

A "B" típusú pályázat az alábbi linken érhető el: http://www.emet.gov.hu/felhivasok/bursa_hungarica19/

EMET.GOV.HU

Emberi Erőforrás Támogatáskezelő

Csapadékvíz elvezetése

Tisztelt Lakótársaim! Kedves Győrzámolyiak!

Az elmúlt napokban hatalmas mennyiségű eső esett, jelentős bosszúságot, kellemetlenséget okozva az itt élőknek.

A folyamatos helyszíni bejárások során bebizonyosodott, hogy valóban katasztrofális helyzetek alakultak ki, amiket mindenképpen orvosolni kell.

Vannak olyan problémák, amiket hosszútávon lehet csak orvosolni, vannak viszont olyanok, amik rövid távon belül megoldhatók.

A csapadékvíz elvezetést a mindenkinek saját ingatlanán belül kell megoldani. Az OTÉK előírja, hogy „a telek, terület csapadékvíz-elvezetési rendszerét úgy kell kialakítani, hogy a víz a terepen és az építményekben, továbbá a szomszédos telkeken és építményekben, valamint a közterületen kárt (átázást, kimosást, korróziót stb.) ne okozzon, és a rendeltetésszerű használatot ne akadályozza. A csapadékvíz a telken belül elszivárogtatható, ha ez a telek és a szomszédos telkek, továbbá az építmények állékonyságát és rendeltetésszerű használatát nem veszélyezteti. A telekről csapadékvizet a közterületi nyílt vízelvezető árokba csak zártszelvényű vezetékben és az utcai járdaszint alatt szabad kivezetni. Amennyiben a vízelvezető árok a közút tartozéka, úgy abba a környezetéből - a telkekről - csapadékvíz bevezetése csak az út kezelőjének hozzájárulásával történhet.”

Megállapítást nyert, hogy a kritikus helyek környékén nagy számban az utcára vezetik a tetőkről a csapadékvizet. Sokat javítana a helyzeten, ha ez megszűnne. A közösségi együttélés érdekében kérek minden érintettet, hogy 2020. október 26. napjáig szüntesse meg a csapadékvíz közterületre történő nyílt kivezetését.

Ezután újra ellenőrzésre kerül a jogszabály betartása, és ha továbbra is szabálytalanságot tapasztalunk, akkor az érintettek szankciókra számíthatnak!

Pulai Nikoletta

polgármester

A képen a következők lehetnek: túra/szabadtéri, víz és természet

Oxygen - téma: az Alsó-Szigetközi elkerülő

Kisalföld (május 27.)

Győri Hírek - Összefogtak a kistelepülések is!

Lakossági tájékoztatás október 6.

LAKOSSÁGI TÁJÉKOZTATÁS

Tisztelt Lakótársaim! Kedves Győrzámolyiak!

Sajnos a községünkben élőket sem kíméli a járvány. Jó hír, hogy az iskolában hétfőtől (október 5.) helyreállt az „élet” és minden osztály, már tantermi kereteken belül folytatja a munkát.

Most saját intézményünkben, a Győrzámolyi Tündérrózsa Óvoda és Bölcsődében, illetve annak konyháján szembe kell néznünk a vírus okozta nehézségekkel. A hétvégén az intézményvezető - egyeztetés után - megtette a szükséges intézkedéseket. Köszönjük a szülők megértését, azt, hogy akik tehetik otthon tartják két hétig gyerekeiket, illetve a külsős étkezők pozitív hozzáállását. Ez különösen fontos azért, hogy az intézmény tovább működhessen. Amíg munkaerő átcsoportosítással és egyéb intézkedésekkel meg tudjuk oldani, nem kerül sor az intézmény bezárására. Reményeink szerint ez a várhatóan hosszú ideig elnyúló védekezés során mindvégig elkerülhető lesz. Köszönöm az itt dolgozóknak azt, hogy a nehéz körülmények között is helytállnak és felelősségteljesen végzik a munkájukat!

Nyomatékosan kérek mindenkit, hogy tartózkodjon a rémhírek terjesztésétől, tartsuk be az összes előírt szabályt. A maszkhasználat mellett intézményeinkben mérik az érkezők testhőjét (az önkormányzat 5 db hőmérőt vásárolt erre a célra, illetve 6 db-ot kaptunk a kormányzattól, így az orvosi rendelőkbe is tudtunk juttatni), továbbá fokozott a fertőtlenítés.

Biztos vagyok benne, hogy közös összefogással könnyebben megbirkózhatunk a ránk váró nehézségekkel! Tavasszal is kitűnőre vizsgáztunk és ez most is így lesz. Amennyiben segítségre van szükség hívjanak bizalommal 06-20/340-4244-es telefonszámon vagy írjanak emailt polgarmester@gyorzamoly.hu.

Vigyázzunk egymásra! Vigyázzunk magunkra!

Pulai Nikoletta

polgármester

A képen a következők lehetnek: felhő, égbolt, túra/szabadtéri és természet, , szöveg, amely így szól: „STOP COVID-19 CORONAVIRUS”

Lakossági tájékoztatás 2020. szeptember 17.

Tisztelt Lakótársak! Kedves Győrzámolyiak!

Mindenki által ismert tény, hogy szembe kell néznünk a koronavírus második hullámával. Tudom, hogy eltérőek a vélemények ezzel kapcsolatban, de arra kérek mindenkit, hogy maradjunk a tényeknél és ne engedjünk teret a hamis híreknek, híreszteléseknek.

Tény, hogy községünkben is napról napra emelkedik a megerősített pozitív fertőzöttek száma, tény, hogy egyre többen kerülnek Győrzámolyban is hatósági karanténba.

Mit tehetünk? Tartsuk be a kötelező szabályokat! Használjuk a maszkot, mossunk minél többször kezet, fertőtlenítsük a környezetünket, kerüljük a tömeges eseményeket és rendezvényeket!

Ha valahol meglátjuk a piros cédulát, gondoljunk arra, hogy bármikor hozzánk is kikerülhet. Érdeklődjünk telefonon vagy online, hogy miben tudunk segíteni! Lehetőségeinkhez képest figyeljünk egymásra!

Amennyiben segítségre van szükség, jelezzék emailben (polgarmester@gyorzamoly.hu, vagy telefonon (az alábbi számok egyikén, Hivatal: 96/352-122, nálam: 06-20/340-4244).

Vigyázzunk egymásra! Vigyázzunk magunkra!

Pulai Nikoletta

polgármester

A képen a következők lehetnek: , szöveg, amely így szól: „ÚJ INTÉZKEDÉSEK A JÁRVÁNY ELLEN: maradnak a beutazási korlátozások kötelező lesz a maszkviselés az üzletek és a tömegközlekedés mellett a mozikban, színházakban, egészségügyi és szociális intézményekben, ügyfélfogadó irodákban is 19.500 forint a koronavírus-teszt hatósági maximális ára fennmarad a teljes látogatási tilalom a kórházakban, idősotthonokban október elsejétől kötelező hőmérés jön az iskolákban diákok és pedagógusok számára is a szórakozóhelyeket 23 órakor be kell zárni”

Lakossági tájékoztatás 2020. szeptember 8.

Lakossági tájékoztató!

A képen a következők lehetnek: szöveg

×
Elindult Győrzámoly új honlapja!
Kis türelmet kérünk, a tartalmakon még dolgozunk... ;-)

 

×