Győrzámoly Község honlapja

Polgármesteri köszöntő

KEDVES LÁTOGATÓ! TISZTELT GYŐRZÁMOLYI POLGÁRTÁRSAM!

Győrzámoly község 2019. október 13-án megválasztott polgármestereként, szeretettel köszöntöm! Örömmel tájékoztatom, hogy választási ígéretemhez híven, megújul honlapunk.
Naprakész, fontos információkat osztunk meg Önökkel, hogy közösségünk minden tagja, időt megtakarítva, azonnal és könnyedén tájékozódhasson Győrzámoly mindennapjairól. A közérdekű információk mellett, láthatóvá tesszük a képviselő-testületi ülések jegyzőkönyveit és a pénzügyi gazdálkodást. Olvashatnak lakosságnak nyújtott szolgáltatásainkról, terveinkről, rendezvényeinkről. Iskolánkról, óvodánkról, bölcsődénkről. Egyházi életünkről, sporteredményeinkről, civilszervezeteinkről. Fényképeket, videókat láthatnak.
Tudom, hogy sokan vannak még Önök között olyanok, akiknek szokatlan, esetleg idegen ez a kommunikációs forma. Őket arra biztatom, ismerkedjenek velünk! Váljanak legtájékozottabb tudóivá és alakítóivá közös otthonunknak! Célom, hogy egyetlen, falunk gyarapodását szolgáló hasznos gondolat se sikkadjon el. Bárki megjeleníthesse közösségünkkel kapcsolatos problémáját, észrevételét.

Szeretettel: Pulai Nikoletta polgármester

KEDVES LÁTOGATÓ!

Igen Ön, aki Győrzámoly honlapjára került! Engedje meg nekem, hogy elsőként köszöntsem és segítsek! Szeretném feltárni szeretett településem rejtett értékeit.

Ön, aki elhagyta a Győrzámoly táblát és ezzel belépett Szigetköz szívébe. A településre, melynek története megannyi izgalmat, kihívást, viszontagságot, szerelmet és szenvedélyt hordoz magába. Ha felkeltette érdeklődését eme község története, röviden itt a honlapon, hosszabban Rácz Ernő: Rólunk és falunkról című könyvében tájékozódhat!

De Kedves Látogató, engedje meg nekem, hogy a jelenkori települést bemutassam Önnek.

Községünk a megyeszékhelytől, Győrtől 10 km-re található csodálatos környezetben közvetlenül a Mosoni-Duna és az Öreg Duna szomszédságában. A főút mellett húzódik, a kerékpárút mely egész Szigetközt átszeli, így kötve össze Győrt Mosonmagyaróvárral.

A községbe érve Kedves Látogató pihenjen meg a több mint száz éves gesztenyefák árnyékában, és ha kifújta magát tekintse meg az 1700-as években építtetett, azóta a viszontagságoknak köszönhetően több újjáépítésen, restauráción átesett Szent Lászlóról elnevezett Római Katolikus templomot. A templomkertben található még, az ezredfordulóra emeltetett kettős kereszt és a Székelyszentkirályi testvéreinktől kapott, szépen megművelt, faragott Székely kapu is.

A falu központjában fejet hajthat az első és második világháborúban elesett helyi lakosok előtt. A parkosított részen a virágok között megtalálhatja a Kedves Látogató községünk új emlékművét, ami a trianoni békekötés 100. évfordulójára készült.

Ha nyitott szemmel jár, a Mosoni-Duna partján megfigyelheti, kedves madarunkat a szürkegémet. Töltsön el egy kellemes időt madárcsicsergéssel egybekötve a parton. Hiszen egy falu színét és értékét a természet közelsége adja. Hiszen nincs jobb kikapcsolódás, mint sétálni, futni vagy éppen kerékpározni az aszfaltozott töltésen, ahol szintén Győrbe juthat az ember lánya vagy éppen fia.

Ha figyelmesen jár-kel, szebbnél szebb portákat láthat, hangulatos falusi utcákat, melyről mosolygós emberek köszönnek vissza. Hiszen egy települést a közösség határoz meg. Az itt élő és az ide költöző emberek. Ha bepillant ebbe a populációba akkor, a „régi” faluban élők szigetközi bölcsességét és az újonnan érkezők modern, gyors felfogását tapasztalhatja.

Ahogy Müller Péter mondta: „Igazi közösség csak ott jön létre, ahol a tagok rejtélyes módon szeretik egymást!” Kedves Érdeklődő, ezt itt is megtapasztalhatja.

Ha erre jár, térjen be hozzánk s érezheti az igazi szigetközi mentalitást és a szigetközi vendégszeretetet. Jöjjön, s legyen kedves vendégünk! A személyes találkozásig pedig jó böngészést az oldalon!

LAKOSSÁGI TÁJÉKOZTATÁS VÉDŐOLTÁS LEHETŐSÉGÉRŐL

Tisztelt Lakosság!

2021. május 20-án csütörtökön lehetőség lesz dr. Bán Barbara doktornő körzetébe tartozó azon pácienseknek, akik regisztráltak a https://vakcinainfo.gov.hu/ oldalon, hogy felvegyék a Janssen védőoltást.

A körzetbe összesen 180 db vakcina érkezik. Az oltást katonai oltóbuszban, a győrzámolyi Sportcsarnok mellett felállított ideiglenes oltakozó helyen lehet felvenni.

Janssen oltás nem adható: Terheseknek és szoptatós kismamáknak

Janssen oltás adható: minden 18 év feletti felnőttnek, minden egyensúlyban levő krónikus betegnek és természetesen minden egészséges embernek. 3 hónapon belül covid fertőzésen átesettek is jelentkezhetnek!

Az oltás előnye, hogy egy alkalommal kell beadni, nem szükséges emlékeztető oltás!

7-14 nappal az oltás után kialakul a védettség.

Jelentkezni lehet: 2021. 05. 17-én 8:00-tól 2021. 05.19-én 18:00-ig

a 06-20-467-72-89 vagy 06-20-521-84-81 telefonszámokon

Kedvcsináló

Kedves Gyerekek!

Egy kis kedvcsináló videó! Köszönjük a profiknak, hogy kipróbálták a pályát!

#győrzámoly

(3) Facebook

Festett játékpálya

Kedves Győrzámolyi Gyerekek! Kedves Győrzámolyiak!

Amennyiben a járványügyi helyzet megengedi május 29-én tartjuk községünkben a gyermeknapot. Addig is (és reméljük nem helyette), ma készítettünk egy kis meglepetést a gyerekeknek. Köszönöm a lelkesedést, a munkát a Csoda csapat tagjainak!

Nektek gyerekek pedig jó szórakozást kívánok! Örömmel láttam, hogy délután már többen ki is próbáltátok a pályát! Biztatlak Benneteket készítsetek képet, videót az örömteli pillanatokról, és osszátok meg velünk hozzászólásban! Nagy örömet szereznétek vele az alkotóknak!

Vigyázzunk egymásra! Vigyázzunk magunkra!

Pulai Nikoletta

polgármester

#győrzámoly

 

Tájékoztató településrendezési terv módosításáról (Msz.: 21066)

Győrzámoly Község Önkormányzata módosítani kívánja a településrendezési tervet. A tervezett módosítás, a partnerségi hirdetmény az alábbi linken érhető el: https://www.gyorzamoly.hu/onkormanyzat/telepulesrendezesi-terv

 

 

Igényfelmérés felelős állattartás elősegítése c. pályázathoz

Tisztelt Állattartó Lakosaink!

Amennyiben elegendő igény érkezik, önkormányzatunk indul a Magyar Falu Programban kiírásra került "Felelős állattartás elősegítése" című pályázaton. Ennek keretében lehetőség lesz ivartalanításra, veszettség elleni védőoltásra és mikrochippel történő megjelölésre pályázni. Tájékoztatjuk Önöket, hogy erre vonatkozó szándékukat az innen letölthető nyomtatványon jelezhetik, legkésőbb 2021. május 14. napján 12 óráig az alábbi e-mail címre történő megküldéssel: allattartas.gyorzamoly@gmail.com

Felhívjuk a figyelmüket, hogy csak aláírt nyomtatványt tudunk elfogadni. Nyertes pályázat esetén az igényeket jelentkezési sorrendben fogjuk tudni teljesíteni, a megnyert összeg erejéig.

A nyomtatvány az alábbi linkről is letölthető:

https://www.gyorzamoly.hu/onkormanyzat/letoltheto-nyomtatvanyok

Változás a hulladékudvarnál

Lakossági tájékoztató - hulladékudvar 2021. április 15.

Tisztelt Pulai Nikoletta Polgármester Asszony

Tájékoztatjuk, hogy a Győri Hulladékégető Kft. által Üzemeltetett létesítmény leállása miatt a Győr Nagytérségi Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás tulajdonában lévő 43 hulladékudvarban 2021.április 15-től 2021.június 30-ig kénytelenek vagyunk felfüggeszteni a 15 01 10* azonosító kódú, "veszélyes anyagokat maradékként tartalmazó vagy azokkal szennyezett csomagolási hulladék" elnevezésű hulladékok átvételét.

Kérjük, hogy a fentiekről a lakosságot a helyben szokásos módon értesíteni szíveskedjék.

A hulladék ismételt fogadásáról külön tájékoztatást küldünk.

Tisztelettel: Herceg Sándor Ottó sk.

ügyvezető

Lehet, hogy egy kép erről: , szöveg, amely így szól: „FIGYELEM! FIGYEL”

 

Költészet napi játékról - Oxygen Hírügynökség

Költészet napi játékunkról beszámolta az Oxygen Hírügynökség!

https://fb.watch/4Vr9mH-Ojj/

Új "szívünkről" szólnak a hírek

Már Zámolyon is szívbe gyűjtik a kupakokat címmel jelent meg tudosítás a Győrplusz Tv-ben, illetve elhangott a hír a Győplussz Rádióban is.

Már Zámolyon is szívbe gyűjtik a kupakokat - YouTube

 

Kamerarendszert telepítettek Győrzámolyon

Vakcinainfó - május 10.

Vakcinainfó- május 10.

dr. Bán Barbara körzetében a múlt héten (2021. 05. 03.-2021.05.09.) a következő oltások voltak:

Moderna 2. oltás: 30 fő, Sinopharm 2. oltás: 25 fő, Pfizer 2. oltás: 12 fő

A múlt héten tehát csak emlékeztető oltásaink voltak! Ezúton hívja fel a doktornő a páciensei figyelmét arra, hogy oltópontra jelenleg 3 féle vakcinára bárki jelentkezhet időpontra az EESZT

felületén https: www.eeszt.gov.hu/hu/nyito-oldal

A doktornő mindenkit biztat arra, hogy ezt tegye meg, mert a rendelőben elsőkörös oltások nagy mennyiségben nem várhatóak!

60+ Fő %

Beoltott: 576 90,71

Nem oltott: 59 9,29

Összes: 635 100,00

60- Fő %

Beoltott: 756 56,63

Nem oltott: 579 43,37

Összes: 1335 100,00

Mindösszesen: Fő %

Beoltott: 1332 67,61

Nem oltott: 638 32,39

Összes: 1970 100,00

Lehet, hogy egy kép erről: szöveg

 

Vakcinainfó - május 23.

Vakcinainfó - május 3.

dr. Bán Barbara körzetében a múlt héten (2021.04.26-2021.05.02.) a következő oltóanyagok kerültek beadásra, 73 db Sinopharm.

Folyamatosan mennek a másod (emlékeztető) oltások is.

Jelenleg a 60 év felettiek 91,10%-a került beoltásra ez 573 embert jelent, a jelentkezők közül 56-an nem lettek beoltva, ennek oka: betegség, kórházi ápolás, meggondolta magát…stb.

60 év alattiak vakcinázása az előző héthez képest sokat ugrott előre. A jelentkezők 50,76 %-a került oltásra ami 635 főt jelent. Az ugrás oka, hogy az oltópontokon, munkahelyeken is lehetett oltakozni.

60 év alattiak közül 1251 fő regisztrált, akinek nem sikerült még oltáshoz jutnia az 616 ember.

Összesített adat: 1880 fő jelentkezett a körzetben oltásra , ebből beoltva 1208 ember 672-en nem lettek beoltva, így a körzetben lakosság 64,26% vette fel az oltást.

Sajnos, ebben a pillanatban sincs még arról infó, hogy a héten milyen oltóanyag lesz elérhető a háziorvosi rendelőben. A vakcinák elosztása továbbra is központi elosztásban történik így itt helyben nincs mód annak szabályozására.

Elképzelhető, hogy a továbbiakban már csak oltópontos oltakozás lehetséges. Amint lesz hírünk a továbbiakról azt azonnal meg fogjuk osztani a lakossággal!

Lehet, hogy egy kép erről: szöveg

 

Ballagók köszöntése 2021.

Kedves győrzámolyi ballagó diákok!

Sokszor hallhattátok, hogy a történelem (kisebb, nagyobb változtatásokkal) ismétli önmagát. Ez történt most is.

A tavaly elmaradt ballagások után azt gondoltuk, hogy idén már zavartalanul ünnepelhetitek a középiskolás évek végét, sajnos nem ez történt. Idén sem sétálhattok végig azokon a folyosókon, ahol középiskolásként oly sokszor siettetek órára. Nem állnak sorfalat a diáktársaitok és ti sem adhatjátok át nekik búcsúzó soraitokat.

Kiléptek a nagybetűs életbe, hiszen az érettségi és a szakmai vizsgák után felnőtt élet vár rátok. Az előttetek álló napokhoz kitartást és sok sikert kívánok!

Sikerüljön minden úgy, ahogy elterveztétek!

Vigyázzatok egymásra! Vigyázzatok magatokra!

Pulai Nikoletta

polgármester

#gyorzamoly

 

Közterület örökbefogadók

 

Hála és köszönet azoknak, akik "örökben" fogadtak egy-egy közterületet. Munkájuk nyomán napról napra szebb lesz a környezetünk, példát mutatnak számunkra, hogy érdemes a közösségért munkát végezni!

1. "Duna part" - győrzámolyi horgászok - Csuti Róbert, Dara László, Torma Péter, Árpási Viktor, Vörös János, Paár Béla, Szombathelyi László, Tóth Zoltán, Pulai Tibor, Virágh Csaba, Magyar Gábor

2. Búzavirág út. Hrsz. 913 Garai Vilmos, Hartha Gábor

3. Búzavirág út. Hrsz. 946. - névtelenséget kért

4. Mórvető út. Hrsz. 1004. Gombárné Kelemen Krisztina

5. Cseresznyefa út Hrsz. 813 Kiss Attila

6. Szent László úton lévő park - névtelenséget kért

7. Mórvető út Hrsz. 969 - névtelenséget kért

8. Búzavirág út Hrsz. 957 Szeredi Szabolcs

9. Patkó utca 1117 1/2 Nagy Zoltán, Nagy- Atártics Nikolett, Dunai-Kovács László, Bősze Andrea, Baldauf Attila , Ďurčovič Enikő, Milis Zsolt, Osváth Edit, Borbély Tamás, Szász Orsolya

10. Patkó utca Hrsz. 117 1/2 Dékány Dáid és Zsófia

11. Coop Bolt előtti ágyás - Coop Bolt munkatársai

 

Advent 4. hét 5. nap

 

 

 

 

Advent 4. hét 4. nap

Így az év vége, a Karácsony közeledtével az ember akarva akaratlanul kicsit lecsendesül, átértékeli a mögötte álló időszakot. De vajon mit is jelent a Karácsony?

Mi is a célja, a lényege ennek a csodálatos ünnepnek?

Mélyen belül biztosan mindenki érzi, hogy a Karácsony sokkal többről szól, mint ahogy azt a sokan megélik. Nem az ajándék a lényeg, annál sokkal több. Az emberségesség, az egymás iránti tisztelet, empátia. De ami a legfontosabb, az önzetlen, feltétel nélküli szeretet önmagunk és embertársaink iránt. Bármilyen furcsán is hangzik, de a saját MAGunk iránti SZERETETnél nincs fontosabb. Minden onnan indul ki, minden bennünk gyökerezik, ezért elengedhetetlen a saját lelkünk testünk ápolása. Ez a legfontosabb üzenete az idei karácsonynak, hogy gondozzuk azt a csodát, amit a Jóisten nekünk ajándékozott. Gondozzuk a kertet, ápoljuk bőszen mert, ha mi nem tesszük meg, más sem fogja helyettünk. Gazos kertben pedig nem nő szép virág. Idén karácsonykor nem mindenki lehet együtt a szeretteivel. Így hát érdemes ezt az ünnepet befelé figyelve tölteni, nem elpazarolni, hanem mélyen megkeresni a nem oda való dolgokat és gyógyítani a vérző sebeket, gyógyítani a testet minőségi táplálékkal, és gyógyítani a lelket cirógató gondolatokkal. A Karácsony a szeretet ünnepe. Éljük is meg úgy, elsősorban a magunk iránt érzett szeretetet erősítve. Legyen az idei karácsony sorsfordító, gyógyító, mindenki számára!

Márkus-Bodrogi Réka (Búzavirág út)

Advent 4. hét 3. nap

A karácsonyi csengettyű

Gyermekkoromban csengőszó jelezte az angyal érkezését. Anyukám nagyon ügyesen csinálta, így sokáig nem vettem észre, hogy az angyal valójában őt bízta meg a csengő kezelésével. Azt hittem, a hang tényleg az égből jön. A hang, ami egyet jelentett nekem a családdal, azzal, hogy körbe álljuk a feldíszített karácsonyfát, ami alatt ott van a vágyott ajándék. És ott volt velünk a „karácsony illat”, fenyő és a csillagszóró keveréke. Ez utóbbit mindig meggyújtottuk, miközben a Mennyből az angyalt énekeltük. Már akkor is tudtam, amit azóta is hiszek és érzek: angyalok léteznek! Vannak olyanok, akik láthatatlanul védelmeznek bennünket és olyanok is, akik közöttünk járnak, csendben teszik a dolgukat, és minden erejükkel azon vannak, hogy nekünk jobb legyen. Az angyalok közül az egyik, az én anyukám. A csengőszó azóta sem ment ki nálunk a divatból, őrizzük a hangját, ami hozzá tartozik az ünnephez. Igaz, most már nincs elrejtve, de a kezelése még mindig anyu feladata. Életem során nem múlt el még úgy karácsony, hogy azt ne töltöttük volna együtt. Idén ez másképp lesz. Megértettem, elfogadtam, amikor azt kérte: most ne menjek haza. Tiszteletben tartom a kérését, de bevallom, amikor erre gondolok, könnybe lábad a szemem. Ez az ünnep most más lesz, de tudom azt, hogy gondolatainkban, imáinkban összekapcsolódunk és azok a bizonyos láthatatlan húrjaink együtt fognak rezegni. Ahogy létezésem óta együtt rezegnek. Most én „vigyázok rá”, azért, hogy még sokáig meg tudja szólaltatni azt a csengettyűt az angyal kezeivel.

„Szálljon szívünkbe áldott akarat,

ez kösse egybe mind a kezeket,

karácsony édes ünnepén te légy vendégünk: jóság, szeretet.”

Áldott, békés ünnepeket kívánok Mindenkinek!

dr. Torma Viktória jegyző

Betlehemi láng Győrzámolyon

A Betlehemi láng fényét Győrzámolyon is hazaviheted!

Vasárnap a karácsonyi térzene ideje alatt, 15:00-17:00 óra között a község adventi koszorújánál megtalálható és hazavihető lesz a betlehemi láng.

Otthonainkat is beragyoghatja a Betlehemi láng fénye. A betlehemi Születés-bazilika örökmécsesének lángja hosszú útja után érkezett meg. A béke lángját a Bécsi cserkészek hozzák el Betlehemből és egy ökumenikus istentisztelet után veszik át az európai országok cserkészei. Idén a vírushelyzet miatt az istentisztelet az online térben történt meg, a lángot a határon vették át a magyar cserkészek.

Győrzámolyra, Győrből érkezett a láng, hogy a helyiek otthonaiban is ragyoghasson. Biztatom a közösség lakóit, hogy jöjjenek s vigyenek haza az lángból, ezzel is még meghittebbé varázsolva a karácsonyi várakozást és, hogy Szenteste a betlehemi láng fénye mellett ünnepelhessenek!

Pulai Nikoletta

polgármester

A képen a következők lehetnek: belső tér

 

Helyreigazítás

Kedves Szülők!

Sajnos a technika ördöge közbelépett és a faluújság legutóbbi számában a gyerekek neve felett, nem az őket ábrázoló fotó jelent meg. A lent látható képen, már a valódi kép társul az igazi tulajdonoshoz. A helyesbítést a következő újságban is szerepelni fog. Elnézést kérünk és köszönjük a megértésüket!

A képen a következők lehetnek: 3 ember, , szöveg, amely így szól: „Legutóbbi megjelenésünk óta született babák Dabis Barnabás 2020.0 2020.07.23. Szvák Olivia 2020.07 31. Pinczés Nimród 2020.09.02 2020 Major Bence 2020. 09 30. Major Dániel 2020. 30. Vajon ki lesz a következő?”

 

Lakossági tájékoztatás - Fogorvos

Lakossági Tájékoztatás!

December 21-23-án ( hétfő, kedd, szerda ) a rendelés szünetel a fogászaton.

Helyettes : Dr. Hetényi Gábor

Nyúl Szt. István tér

Hétfő, kedd : 13h------17h között

Szerda : 8h--- 11h--között

T: 20-274-0206

SÜRGŐS ESETBEN , FÁJDALOM ESETÉN !!!!!!

A két ünnep között: dec. 28, 29, 30, 31

Ügyelet HELYBEN ( Győrzámoly )

12h-----13h között

×
Elindult Győrzámoly új honlapja!
Kis türelmet kérünk, a tartalmakon még dolgozunk... ;-)

 

×