Győrzámoly Község honlapja

Polgármesteri köszöntő

KEDVES LÁTOGATÓ! TISZTELT GYŐRZÁMOLYI POLGÁRTÁRSAM!

Győrzámoly község 2019. október 13-án megválasztott polgármestereként, szeretettel köszöntöm! Örömmel tájékoztatom, hogy választási ígéretemhez híven, megújul honlapunk.
Naprakész, fontos információkat osztunk meg Önökkel, hogy közösségünk minden tagja, időt megtakarítva, azonnal és könnyedén tájékozódhasson Győrzámoly mindennapjairól. A közérdekű információk mellett, láthatóvá tesszük a képviselő-testületi ülések jegyzőkönyveit és a pénzügyi gazdálkodást. Olvashatnak lakosságnak nyújtott szolgáltatásainkról, terveinkről, rendezvényeinkről. Iskolánkról, óvodánkról, bölcsődénkről. Egyházi életünkről, sporteredményeinkről, civilszervezeteinkről. Fényképeket, videókat láthatnak.
Tudom, hogy sokan vannak még Önök között olyanok, akiknek szokatlan, esetleg idegen ez a kommunikációs forma. Őket arra biztatom, ismerkedjenek velünk! Váljanak legtájékozottabb tudóivá és alakítóivá közös otthonunknak! Célom, hogy egyetlen, falunk gyarapodását szolgáló hasznos gondolat se sikkadjon el. Bárki megjeleníthesse közösségünkkel kapcsolatos problémáját, észrevételét.

Szeretettel: Pulai Nikoletta polgármester

KEDVES LÁTOGATÓ!

Igen Ön, aki Győrzámoly honlapjára került! Engedje meg nekem, hogy elsőként köszöntsem és segítsek! Szeretném feltárni szeretett településem rejtett értékeit.

Ön, aki elhagyta a Győrzámoly táblát és ezzel belépett Szigetköz szívébe. A településre, melynek története megannyi izgalmat, kihívást, viszontagságot, szerelmet és szenvedélyt hordoz magába. Ha felkeltette érdeklődését eme község története, röviden itt a honlapon, hosszabban Rácz Ernő: Rólunk és falunkról című könyvében tájékozódhat!

De Kedves Látogató, engedje meg nekem, hogy a jelenkori települést bemutassam Önnek.

Községünk a megyeszékhelytől, Győrtől 10 km-re található csodálatos környezetben közvetlenül a Mosoni-Duna és az Öreg Duna szomszédságában. A főút mellett húzódik, a kerékpárút mely egész Szigetközt átszeli, így kötve össze Győrt Mosonmagyaróvárral.

A községbe érve Kedves Látogató pihenjen meg a több mint száz éves gesztenyefák árnyékában, és ha kifújta magát tekintse meg az 1700-as években építtetett, azóta a viszontagságoknak köszönhetően több újjáépítésen, restauráción átesett Szent Lászlóról elnevezett Római Katolikus templomot. A templomkertben található még, az ezredfordulóra emeltetett kettős kereszt és a Székelyszentkirályi testvéreinktől kapott, szépen megművelt, faragott Székely kapu is.

A falu központjában fejet hajthat az első és második világháborúban elesett helyi lakosok előtt. A parkosított részen a virágok között megtalálhatja a Kedves Látogató községünk új emlékművét, ami a trianoni békekötés 100. évfordulójára készült.

Ha nyitott szemmel jár, a Mosoni-Duna partján megfigyelheti, kedves madarunkat a szürkegémet. Töltsön el egy kellemes időt madárcsicsergéssel egybekötve a parton. Hiszen egy falu színét és értékét a természet közelsége adja. Hiszen nincs jobb kikapcsolódás, mint sétálni, futni vagy éppen kerékpározni az aszfaltozott töltésen, ahol szintén Győrbe juthat az ember lánya vagy éppen fia.

Ha figyelmesen jár-kel, szebbnél szebb portákat láthat, hangulatos falusi utcákat, melyről mosolygós emberek köszönnek vissza. Hiszen egy települést a közösség határoz meg. Az itt élő és az ide költöző emberek. Ha bepillant ebbe a populációba akkor, a „régi” faluban élők szigetközi bölcsességét és az újonnan érkezők modern, gyors felfogását tapasztalhatja.

Ahogy Müller Péter mondta: „Igazi közösség csak ott jön létre, ahol a tagok rejtélyes módon szeretik egymást!” Kedves Érdeklődő, ezt itt is megtapasztalhatja.

Ha erre jár, térjen be hozzánk s érezheti az igazi szigetközi mentalitást és a szigetközi vendégszeretetet. Jöjjön, s legyen kedves vendégünk! A személyes találkozásig pedig jó böngészést az oldalon!

Advent vasárnapi térzene

Szünetel az ügysegéd ügyfélfogadása

Háziorvosi tájékoztató 2020. november

Dr. Bán Barbara Háziorvosi tájékoztatója – 2020. november

1. Betegvizsgálatra, rendelőbe való belépésre előzetes telefonos egyeztetés után, a megadott időpontban van lehetőség.

2. Telefonos egyeztetés során eldöntésre kerül, hogy szükséges-e személyes találkozás vagy a probléma távkonzultáció útján is megoldható.

3. Az egészségügyi intézmény teljes területén sebészi maszk viselése kötelező.

4. Krónikus betegek állandó gyógyszereinek felírása nem telefonon, hanem e-mailes igényleadást követően elektronikusan történik ( receptdrban@gmail.com).

- legalább 1 héttel a gyógyszerek elfogyása előtt írjanak

- kérjük pontosan feltüntetni a páciens adatait (név, születési dátum, TAJ szám)

- kérjük jelezni a felírandó gyógyszerek nevét és hogy hány havit kérnek.

5. Az e-recepteket patikákban a beteg TAJ száma alapján hozzátartozó is kiválthatja, személyazonosságának igazolásával.

6. Közgyógy igazolványok, szakorvosi javaslatok lejártának figyelése, illetve a lejártak helyett az új igénylése a páciens felelőssége és feladata.

7. A leadott receptigények felírása azok beérkezése szerint történik, a felírás tényéről minden esetben e-mailes válaszüzenetet küldünk. Kérnénk ezek folyamatos nyomon követését, emiatt ne telefonáljanak.

8. Távkonzultáció során nagyon sok telefont bonyolítunk, a vonalak túlterheltek. Türelmüket kérjük. A tünetesek rendelési időben, addig hívjanak, akár többször is, amíg nem vesszük fel a telefont. A fent megadott e-mail címre érkező igényeket folyamatosan dolgozzuk fel, egyéb formában (sms, messenger, facebook, stb.) küldött üzenetekkel nem áll módunkban foglalkozni.

10. Hangposta üzenetet szintén ne hagyjanak, nincs lehetőségem visszahallgatni azokat.

11. Telefonon egyeztetett időpontokat kérjük pontosan betartani, a táppénz igazolásokért a megbeszélt időpontban pontosan megjelenni. Át nem vett igazolásokat, beutalókat a megbeszélt időponttól számítva 1 hétig áll módunkban őrizni.

12. Labor vagy más vizsgálati eredményeket nem nyomtatunk, azok – ügyfélkapus jogosultsággal – az EESZT felületről letölthetőek. Labor saját névre megcímzett boríték leadása esetén ki tudja küldeni a leletet.

13. Várandósok esetében a várandósgondozási kiskönyv kitöltése miatt 1 alkalommal szükséges a háziorvosnál megjelenni, beutalókat a kitöltött kiskönyv tartalmazza, azért külön nem kell jönni (terheléses vércukorvizsgálathoz sem kell külön beutaló).

14. Várandósok szülésig történő táppénzen tartása a terhesgondozó feladata.

Győrzámoly, 2020.11. 10.

Települési környezetvédelmi infrastruktúra-fejlesztések TOP-2.1.3-16

Települési környezetvédelmi infrastruktúra-fejlesztések

TOP-2.1.3-16

Győrzámoly

Búzavirág, Mórvető, Tölgyfa, Cseresznyefa utcák

csapadékvíz elvezetése

ÁLTALÁNOS SZEMPONTOK

A betervezett csapadékvízelvezetés általános szempontjai

 • A tervezett csapadékvíz elvezető rendszer célja: a csapadékvizekből – különösen a zápor, zivatar eseménykor – bekövetkező felszíni elfolyások összegyűjtése, a felszíni elöntések megelőzése ezzel együtt a csapadékvizek helyben tartása, szikkasztása, de az árkok kapacitásán túli vízmennyiség elvezetése.
 • A tervezett csapadékvíz elvezető nyomvonal vezetése: közterületen, a meglévő közművek, meglévő/tervezett útburkolat figyelembevételével. A nyomvonal a kivitelezés közben a közművek valós helyzete miatt változhat!
 • A tervezett csapadékvíz elvezető kialakítása: nyílt földárok, kapubehajtókba átereszek.
 • Áteresz kialakítási szempontok:
  • behajtó mérete: 5.00 m
  • ingatlanonként egy behajtó
  • elhelyezés: terv szerint, de ez az ingatlan előtt mozdítható, áthelyezhető a

a lakos kérelme szerint (ÖKORMÁNYZATI JOVÁHAGYÁS SZÜKSÉGES!)

többlet igény esetén: saját költségen a kivitelezés közben lehet igényelni az Önkormányzaton keresztül. A teljes ingatlan széleség lefedése/csövezése nem megengedett. Összefüggő, 10 m-nél hosszabb csövezés esetén víznyelő beépítése kötelező.

A tervezett csapadékvíz elvezető rendszernek nem feladata:

 • Felhőszakadás, extrém idejű/méretű csapadékesemény vízmennyiségének fogadása, elvezetése
 • talajvizek, fakadóvizek – különösen árvíz idején - elvezetése

A közterületen csak az ÖNKORMÁNYZAT által engedélyezett és jóváhagyott műszaki tartalommal lehet csak, KAPU BEHAJTÓT létesíteni/ bővíteni, vagy a tervezett/meglévő csapadékvíz elvezető árkokat lefedni!

A csapadékvíz elvezető nyílt árok ENGEDÉLY NÉLKÜLI lefedése, megszüntetése KÖZVAGYON RONGÁLÁSÁNAK minősül!

Mórvető utca

Búzavirág utca

Tölgyfa utca

Cseresznyefa utca

Elhunyt Róth József karnagy

Tisztelt Győrzámolyiak!

Szomorú szívvel értesítem a lakosságot, hogy Róth József karnagy úr, elhunyt. Tanár Úr, ahogyan őt hívtuk, 15 éven keresztül vezette a Győrzámolyi Bárdos Lajos Vegyes Kart. Ezalatt az idő alatt ezer szállal kötődött Győrzámolyhoz, az itt élő emberekhez, kórustagokhoz.

December 2-án 18 órakor szentmise keretében imát mondunk érte, a helyi templomban.

Kedves Tanár Úr! Most már az égi kórust gazdagítod és irányítod! Emlékedet szeretettel megőrizzük!

Pulai Nikoletta

polgármester

Elmarad a közmeghallgatás

Tisztelt Lakosság!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a novemberre tervezett közmeghallgatás - a Kormány által kihirdetett veszélyhelyzetre tekintettel - elmarad.

 

Győri Hírek nov. 23.

Vigyázzunk egymásra! Vigyázzunk magunkra!

https://www.facebook.com/gyorihirek.hu/videos/713583762622111/

Miniszteri látogatás Győrzámolyon

Tisztelt Lakótársak! Kedves Győrzámolyiak!

Mint arról már pénteken tájékoztattam a lakosságot, községünkbe látogatott Nagy István agrárminiszter, a térség országgyűlési képviselője. Konstruktív megbeszélést folytattunk irodámban, amelyen során megbeszéltük a fejlesztési elképzeléseinket, illetve a községet érintő problémákat.

Rövid beszámoló a felmerült témákról:

Győrzámoly Község Önkormányzata építészeti ötletpályázatot hirdetett: „Győrzámoly Településközpont kialakítása” címmel. Határidőre öt pályázat érkezett, a felbontás után a Bíráló Bizottság megkezdte munkáját. Annyit már előzetesen kijelenthetünk, hogy mind az öt pályamű igényes, precíz kivitelű. Miniszter úr is megtekintette a pályamunkákat, egyeztettünk a lehetséges pályázati, egyéb lehetőségekről a forrás megteremtéséhez. Az ötletpályázatra beérkezett pályamunkákról, a Bíráló Bizottság döntéséről, a munka folytatásáról, hamarosan bővebb tájékoztatást adunk, és egy virtuális kiállítás keretében lehetőséget biztosítunk minden érdeklődőnek a pályamunkák megtekintésére.

Megválasztásom óta folyamatosan dolgozom annak érdekében, hogy a 1401-es közút, győrzámolyi szakasza is megújuljon. Sokak által ismert, hogy a 1401-es út felújítása gyakorlatilag Győrújfalutól Hédervárig megtörtént, ezidáig Győrzámoly maradt ki belőle. Miniszter úr tájékoztatása szerint „zöld utat” kapott a fejlesztés és egy éven belül elkezdődnek a munkálatok.

Képviselő úr arról is tájékoztatott, hogy folyamatosan napirenden tartják az alsó-szigetközi elkerülő út tervét is, annak mielőbbi megvalósulásán dolgoznak. Tájékoztattam arról, hogy a gyermeklétszám folyamatos emelkedése miatt intézményeink bővítésére van szükség és hogy mennyire fontos a lakosság életkörülményeinek javítása érdekében a szilárd útburkolatok elkészítése. Decemberben visszavárjuk miniszter urat, mivel terveink szerint addigra elkészül az új bölcsődei csoport, illetve végleges helyére költözhet az óvoda nyolcadik csoportja is.

A látogatásról beszámolt a Győr+ Tv is. Az itt készült riport, az alábbi linken megtekinthető.

Pulai Nikoletta

polgármester

https://www.gyorplusz.hu/gyor/miniszteri-latogatas-gyorzamolyon/

Oxygen - téma: az Alsó-Szigetközi elkerülő

A maszkviselésről

A 2020. november 11. 0 órától érvényben lévő intézkedések

Bezárnak a községi létesítmények

Közterület örökbefogadók

 

Hála és köszönet azoknak, akik "örökben" fogadtak egy-egy közterületet. Munkájuk nyomán napról napra szebb lesz a környezetünk, példát mutatnak számunkra, hogy érdemes a közösségért munkát végezni!

1. "Duna part" - győrzámolyi horgászok - Csuti Róbert, Dara László, Torma Péter, Árpási Viktor, Vörös János, Paár Béla, Szombathelyi László, Tóth Zoltán, Pulai Tibor, Virágh Csaba, Magyar Gábor

2. Búzavirág út. Hrsz. 913 Garai Vilmos, Hartha Gábor

3. Búzavirág út. Hrsz. 946. - névtelenséget kért

4. Mórvető út. Hrsz. 1004. Gombárné Kelemen Krisztina

5. Cseresznyefa út Hrsz. 813 Kiss Attila

6. Szent László úton lévő park - névtelenséget kért

7. Mórvető út Hrsz. 969 - névtelenséget kért

8. Búzavirág út Hrsz. 957 Szeredi Szabolcs

9. Patkó utca 1117 1/2 Nagy Zoltán, Nagy- Atártics Nikolett, Dunai-Kovács László, Bősze Andrea, Baldauf Attila , Ďurčovič Enikő, Milis Zsolt, Osváth Edit, Borbély Tamás, Szász Orsolya

10. Patkó utca Hrsz. 117 1/2 Dékány Dáid és Zsófia

11. Coop Bolt előtti ágyás - Coop Bolt munkatársai

 

Advent 1. hét 7. nap

Karácsony

Megint elmúlt egy hosszú év .

Az a bizonyos csillag újból ég Jelzi nékünk ,

hogy megszületett. Kisded Jézus áldunk téged.

Hozzál örömöt mindenkinek.

Bú és bánat most ne legyen.

Örömködjünk hála néked.

Szereteted adod nékünk

Adjál áldást minden házra .

Kis családra nagy családra.

Legyen boldog minden ember .

Hisz ezért vagy te szent December

Béke, Hit, Szeretet ,és Remény

Ez a négy szó mely most minden ember szívében él.

Áldott legyen e szent Karácsony .

Legyen béke a világon.

Bú és bánat messze tűnjön.

Gond és baj is el kerüljön .

Legyen szép és meg hit ünnep.

Ezt kívánom mindenkinek.

Tóköziné Baruta Ilona saját vers (Szent István út)

Advent 1. hét 6. nap

Advent

Ami elsőre eszembe jut, az, hogy nagymamámmal összekapaszkodva megyünk a hajnali misére, az a különös hangulat, ami ilyenkor úrrá lett rajtam. Már gyerekként rácsodálkoztam, hogy a gyertya apró fénye, hogyan lesz úrrá a sötétségen, minden évben azt üzenve, hogy van remény, van kire és mire várakozni. Ma már nélküle ülök, abban a padban, ahol régen együtt ültünk, de az adventi várakozás meghittsége, nyugalma, békéje még intenzívebben van jelen életemben. Mert mit is ad nekünk minden advent, minden várakozás? A jó hírt, hogy van remény, van kire és mire várni. Az apró gyertyaláng fénye, elkísér minket egész életünkben, és még azon túl is. Ez a várakozás nem kellemetlen, ideges, türelmetlen várakozás. Ennek a várakozásnak a nyugalma mélyről fakadó, kisimítja a lelket, feltölt, átkarol. Ennek a várakozásnak a végén ott van a végtelen szeretet, az újra találkozás öröme, a soha ki nem alvó fény. Kívánok mindenkinek az adventre meghitt várakozást és ki nem alvó fényes szeretetragyogást!

Pulai Niki (Petőfi út)

Advent 1. hét 5. nap

Számomra a legcsodásabb időszak az Ádventi készülődés, a bejgli a mézeskalács elkészítése, a közelgő karácsony, a várakozás. Mindezek illata lengi be a lelkem, a szívem. Szervezek, egyeztetek, vásárolok, díszítem a környezetemet.

Sokat gondolok gyermekkorom karácsonyára, a készülődésre, a vanília illatú süteményekre, az izgalomra, arra, hogy mi is kerül a fa alá. A felejthetetlen pillanatok varázsát az emlékeim őrzik hűségesen, melyeket minden évben felidézek. Igyekszem megteremteni a nyugalmat, a békét magamban és magam körül. Ezeket a szeretettel teli pillanatokat, érzéseket próbálom átültetni az unokáim kicsi szívébe, lelkébe.

Az idei karácsonyi mézeskalácsot már nem a gyermekeimmel, hanem velük sütöm.
Nem tudok ünnepélyes csöndet, puha fehér hótakarót varázsolni a tájra, ezért megpróbálom a meghittséget, a régi illatokat, az ünnepi hangulatot felidézni kis családi fészkünkben. A gyermekeimbe már átmentettem a hagyományokat. Igyekszem az unokáim életébe is egy szeletkét becsempészni azokból a karácsonyokból, amelyek olyan nagy boldogságot jelentettek nekem az életem folyamán.

Ebben az időszakban számba vesszem az emberi kapcsolataimat, érzéseimet, vágyaimat. Készülünk a családdal való együtt ünneplésre, a közösen elfogyasztott ebédre, a végeláthatatlan játékra.
Nehéz év van mögöttünk, mind a földet, mind a saját családomat illetően, megpróbáltatásokkal, küzdelemmel teli év. A változásokat meg kell élnünk, túl kell élnünk, újra kell terveznünk, előre kell néznünk, élnünk kell. Az élet nem áll meg, megy tovább. El kell engednünk a „milyen volt régen” gondolatokat, és mindig az adott helyzetből kell kihozni a legtöbbet, hogy új örömöket élhessünk át együtt, közösen.

Kívánom, hogy az elkövetkező négy hét mindannyiunknak a belső egyensúly megtalálásáról, a szeretet örömének megéléséről, és a meghitt pillanatokról szóljon.

Talán a karácsony ünnepe az, ami a legtöbb szeretetet viszi az emberi szívekbe. Jó lenne, ha az ünnep lángja nem aludna ki az ünnep után sem, hanem egész évben megmaradna.

Szil- Kiss Erzsébet

×
Elindult Győrzámoly új honlapja!
Kis türelmet kérünk, a tartalmakon még dolgozunk... ;-)

 

×