Községi hírek

Véradás 2021. február

Nagyon köszönjük a részvételt!Büszkék vagyunk minden résztvevőre!A terv 70 fő részvétele ugyan nem sikerült, de Vöröskereszt által kitűzött cél:50 fő , teljesítve lett!54 ember vett részt , ebből ketten nem tudtak vért adni.4 ember pedig első véradó volt !Nagyon köszönjük mindenkinek!Legközelebb Győrzámolyon szeptemberben várható véradás!

Már Győrzámolynak is van Szíve!

Már Győrzámolynak is van szíve!

A mai nap (február 15.) a faluközpontban kihelyezésre került a kupakgyűjtő szív, amiben ásványvizek és a különböző üdítőitalok flakonjának kupakja mellett a dobozos gyümölcslevek és tejek csavaros kupakja is gyűjthető, sőt akár a flakonos mosószerek, öblítők, tisztítószerek, samponok és tusfürdők, továbbá a balzsamok és a testápolók kupakjai is. Ahogy akár a fogkrémes tubus teteje is jöhet.

A kupakgyűjtő szív Tóth Zoltán helyi vállalkozó felajánlása, amit ezúton is nagyon szépen köszönünk!

A kupakgyűjtő a Szent István út 6-ban lévő óvodaépület sarkán található.

A kupakokat felvásárlók veszik át és az ebből befolyt összeget az Egy a világunk alapítványnak fogjuk eljuttatni, akik sérült gyermekekkel foglalkoznak. Az alapítvány munkáját a szív mellett lévő hirdetőtáblán bővebben megismerhetik.

A műanyag-felvásárlók a kupakokat felaprítják, majd újraolvasztják. A folyamat egy későbbi pontján darabolóba kerül az anyag, s az eljárássorozat révén apró granulátummá szervesülnek a korábbi kupakok. Ezekből aztán zöldségtároló rekeszek, ládák, szemeteskukák, keverőedények, spatulák, öntözőkannák, lapátok vagy éppen gyeprácsok készíthetők.

Vagyis újrahasznosulnak a kupakok, s legalább azok nem gyarapítják tovább a kommunális hulladék mennyiségét. Az üres italosdobozok, illetve testápoló és -tisztító krémek, kencék tubusait záró kupakok összegyűjtését akár a gyerekekre is bízhatjuk, hogy ők is szokják a környezettudatos eljárásokat, megtanulják: egy kicsi odafigyeléssel is lehet segíteni egymást és a környezetet.

 

Megkeződik a COVID-19 fertőzés elleni tömeges oltás

Tisztelt Lakosság!

A COVID-19 fertőzés elleni oltásról a szükséges tudnivalókat az alábbi linkről tölthetik le honlapunkról:

https://www.gyorzamoly.hu/hirek/covid-19

Az oltás beadáshoz hozzájáruló nyilatkozat szükséges, melyet az alábbi linkről tölthetnek le:

https://www.gyorzamoly.hu/onkormanyzat/letoltheto-nyomtatvanyok

Kérjük, hogy a hozzájáruló nyilatkozatot kitöltve vigyék magukkal.

Magyar kultúra hete Győrzámolyon

Kedves Győrzámolyiak!

Január 22-én van a kultúra napja, a könyvesházban kihelyezett kvíz kitöltésével a helyes megfejtők közt ajándékcsomagot sorsolunk ki! Gyerekeknek egy kiszínezett rajzzal van lehetőségük megnyerni az ajándékokat!

Hajrá! Menjünk, nyerjünk a kultúrával!

Adni jó!

Kultúra hete Győrzámolyon

Kedves Győrzámolyiak!

A kultúra napját megünnepelve –hétfőtől 2021.január 18-tól 22-ig egy kis játékra hívjuk a falu lakosságát!

A Faluközpontban kihelyezett „Könyvesházra” verseket helyeztünk ki, aki teheti jövet-menet olvasson belőle el egyet-egyet!

Kvíz játékra is lehetőség van, szintén a Könyvesházban kihelyeztünk egy 10 kérdésből álló irodalmi kérdéssort, amit ott helyben ki lehet tölteni és azt névvel és címmel a kihelyezett postaládába kérem bedobni.

A helyes megfejtők közt nyereményt sorsolunk ki!

És, hogy a gyerekek se maradjanak ki, nekik kis színezőt tettünk ki, amit otthon kiszínezve, névvel, címmel ellátva várunk vissza a postaládába!

Itt is lesz sorsolás és nyeremény is!

Véradás február 11.

Kedves Győrzámolyiak és szomszéd településeken élők!

A nagyszerűen sikerült decemberi véradás után, a Vöröskereszt ismét megszervezi az önkéntes véradást községünkben! Ennek helyszíne most változik, a győrzámolyi Polgármesteri Hivatal felső termében leszünk!

Kérünk mindenkit, ha teheti, vegyen részt a rendezvényen és buzdítsa erre a környezetében élő fiatalabb ismerősét is! 18 éves kortól lehet vért adni, így nagyon szeretnénk, ha sikerülne az ifjabb korosztályt is bevonni ebbe a szép önkéntes feladatba!

Legutóbb 61-en voltunk, jó lenne ezt a számot nem csak elérni, hanem meghaladni is!

A képen a következők lehetnek: , szöveg, amely így szól: „ΟΥΟΒΖΑΝΟΥΕ STORZAMOCY #MAGYARH < POSKERES GYŐRZÁMOLY VÉRADÁSA 2021. február 11. csütörtök 16.00-19.00 ÚJ HELYSZÍN: Polgármesteri Hivatal, GyÅrzámoly, Rákóczi út 45. felsÅ‘ szint Szükséges iratok: TAJ kártya, személyi igazolvány, lakcím kártya ORSZÁGOS VÉRELLÁTÓ SZOLGÁLAT”

 

 

Vissza Fel

 
×
Elindult Győrzámoly új honlapja!
Kis türelmet kérünk, a tartalmakon még dolgozunk... ;-)

 

×