COVID 19

Oltási kisokos

Megkezdődik a COVID-19 fertőzés elleni tömes oltás. Az alábbi linken az oltással kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat olvashatják:

COVID-19 fertőzés elleni vakcina OLTÁSI KISOKOS

Szenteste 2020.

A maszkviselésről

A 2020. november 11. 0 órától érvényben lévő intézkedések

Bezárnak a községi létesítmények

Lakossági tájékoztatás október 6.

LAKOSSÁGI TÁJÉKOZTATÁS

Tisztelt Lakótársaim! Kedves Győrzámolyiak!

Sajnos a községünkben élőket sem kíméli a járvány. Jó hír, hogy az iskolában hétfőtől (október 5.) helyreállt az „élet” és minden osztály, már tantermi kereteken belül folytatja a munkát.

Most saját intézményünkben, a Győrzámolyi Tündérrózsa Óvoda és Bölcsődében, illetve annak konyháján szembe kell néznünk a vírus okozta nehézségekkel. A hétvégén az intézményvezető - egyeztetés után - megtette a szükséges intézkedéseket. Köszönjük a szülők megértését, azt, hogy akik tehetik otthon tartják két hétig gyerekeiket, illetve a külsős étkezők pozitív hozzáállását. Ez különösen fontos azért, hogy az intézmény tovább működhessen. Amíg munkaerő átcsoportosítással és egyéb intézkedésekkel meg tudjuk oldani, nem kerül sor az intézmény bezárására. Reményeink szerint ez a várhatóan hosszú ideig elnyúló védekezés során mindvégig elkerülhető lesz. Köszönöm az itt dolgozóknak azt, hogy a nehéz körülmények között is helytállnak és felelősségteljesen végzik a munkájukat!

Nyomatékosan kérek mindenkit, hogy tartózkodjon a rémhírek terjesztésétől, tartsuk be az összes előírt szabályt. A maszkhasználat mellett intézményeinkben mérik az érkezők testhőjét (az önkormányzat 5 db hőmérőt vásárolt erre a célra, illetve 6 db-ot kaptunk a kormányzattól, így az orvosi rendelőkbe is tudtunk juttatni), továbbá fokozott a fertőtlenítés.

Biztos vagyok benne, hogy közös összefogással könnyebben megbirkózhatunk a ránk váró nehézségekkel! Tavasszal is kitűnőre vizsgáztunk és ez most is így lesz. Amennyiben segítségre van szükség hívjanak bizalommal 06-20/340-4244-es telefonszámon vagy írjanak emailt polgarmester@gyorzamoly.hu.

Vigyázzunk egymásra! Vigyázzunk magunkra!

Pulai Nikoletta

polgármester

A képen a következők lehetnek: felhő, égbolt, túra/szabadtéri és természet, , szöveg, amely így szól: „STOP COVID-19 CORONAVIRUS”

Lakossági tájékoztatás 2020. szeptember 17.

Tisztelt Lakótársak! Kedves Győrzámolyiak!

Mindenki által ismert tény, hogy szembe kell néznünk a koronavírus második hullámával. Tudom, hogy eltérőek a vélemények ezzel kapcsolatban, de arra kérek mindenkit, hogy maradjunk a tényeknél és ne engedjünk teret a hamis híreknek, híreszteléseknek.

Tény, hogy községünkben is napról napra emelkedik a megerősített pozitív fertőzöttek száma, tény, hogy egyre többen kerülnek Győrzámolyban is hatósági karanténba.

Mit tehetünk? Tartsuk be a kötelező szabályokat! Használjuk a maszkot, mossunk minél többször kezet, fertőtlenítsük a környezetünket, kerüljük a tömeges eseményeket és rendezvényeket!

Ha valahol meglátjuk a piros cédulát, gondoljunk arra, hogy bármikor hozzánk is kikerülhet. Érdeklődjünk telefonon vagy online, hogy miben tudunk segíteni! Lehetőségeinkhez képest figyeljünk egymásra!

Amennyiben segítségre van szükség, jelezzék emailben (polgarmester@gyorzamoly.hu, vagy telefonon (az alábbi számok egyikén, Hivatal: 96/352-122, nálam: 06-20/340-4244).

Vigyázzunk egymásra! Vigyázzunk magunkra!

Pulai Nikoletta

polgármester

A képen a következők lehetnek: , szöveg, amely így szól: „ÚJ INTÉZKEDÉSEK A JÁRVÁNY ELLEN: maradnak a beutazási korlátozások kötelező lesz a maszkviselés az üzletek és a tömegközlekedés mellett a mozikban, színházakban, egészségügyi és szociális intézményekben, ügyfélfogadó irodákban is 19.500 forint a koronavírus-teszt hatósági maximális ára fennmarad a teljes látogatási tilalom a kórházakban, idősotthonokban október elsejétől kötelező hőmérés jön az iskolákban diákok és pedagógusok számára is a szórakozóhelyeket 23 órakor be kell zárni”

Lakossági tájékoztatás 2020. szeptember 8.

Lakossági tájékoztató!

A képen a következők lehetnek: szöveg

Dr. Kelemen Ágnes tájékoztatója

Dr. Kelemen Ágnes tájékoztatója a koronavírussal kapcsolatos intézkedésekről! Kérünk mindenkit, hogy maximálisan tartsák be a szabályokat!

A képen a következők lehetnek: szöveg

 

Tisztelt Lakosság! (május 21.)

Tisztelt Lakosság! Kedves Érintettek!

A Kormány 215/2020. (V. 20.) rendelete értelmében 2020. május 25. hétfőtől a Győrzámolyi Tündérrózsa Óvoda és Bölcsőde a rendkívül szünet előtti, megszokott rendben fogadja a beíratott gyerekeket. Arra kérünk minden szülőt, hogy a gyorzamolyovi@wave-net.hu e-mail címre, Bognárné Koteczki Ibolya intézményvezető részére 2020. május 22. péntek 10 óráig jelezzék, ha a gyermeküket hétfőtől vinni kívánják az intézménybe, tekintettel arra, hogy a hétfői étkeztetés előkészítéséhez pontosan tudni kell a várható létszámot, ezért szigorúan kérjük a határidő betartását!

A Kormány döntött arról, hogy június 2-től engedélyezik az iskolákban a pedagógusok és a tanulók oktatási célú találkozását, kiscsoportos konzultációk, illetve egyéni felkészítés tartását, amennyien annak célja az elmúlt hónapokban tanultak rendszerezése, megerősítése, az esetlegesen lemaradó tanulók felzárkóztatása. Június 2. napjától változik a gyermekfelügyelet rendje is, amit az iskolának június 26-ig kell megszervezni és fenntartani. Azoknak, akik részt vesznek a gyermekfelügyeletben, június 26-ig jár az étkezés is, ugyanabban a formában és térítési kötelezettséggel, ahogy az a tantermen kívüli digitális oktatás bevezetése előtt volt. Kérjük, hogy az ezzel kapcsolatos információk érdekében kövessék figyelemmel a Petőfi Sándor Általános Iskola honlapját (www.gyorzamolyiskola.hu).

A község sportlétesítményeinek, játszótereinek használata – saját felelősségre – megengedett. Ezen létesítmények zuhanyzói azonban továbbra sem használhatók!

A hivatkozott Kormány rendelet azt is tartalmazza, hogy 2020. június 16. napjától a gyermek- és ifjúsági táborok - napközis és ottalvós szervezésben is - megtarthatóak.

Kedves Győrzámolyiak! (május 15.)

Kedves Győrzámolyiak! Kedves Győrzámolyt szeretők!

Hamarosan lejár a határidő, amikor még rendelkezhetünk a személyi jövedelemadónk 1%-áról!
Kérem Önöket, kérlek Benneteket, utaljátok a Győrzámolyért Alapítványnak az 1%-ot, ezzel is támogatva szeretett községünk fejlődését. Kérem, hogy minél többen osszuk meg a bejegyzést, hogy a lehető legtöbb emberhez eljusson a hír! Köszönöm!
A részletek a fényképen megtalálhatók! Előre is köszönöm az utalásokat!

Pulai Nikoletta polgármester

Újabb intézkedések

Sikeres pályázat

Tisztelt Lakótársak! Kedves Győrzámolyiak!

Engedjék meg, hogy megosszak egy örömhírt Önökkel!
A Bölcsődei férőhelyek kialakítása, bővítése c. felhívásra 2019. júniusban benyújtott, TOP1.4.1-19-GM1-2019-00022 azonosítószámú támogatási kérelmünk 80.000.000,-Ft összegű támogatást nyert. Ebből a bölcsőde 3. csoportja valósulhatott meg.
Köszönetet mondok Horváth Gábor polgármester úrnak a pályázat benyújtásáért és Németh Zoltánnak, a Győr-Moson-Sopron Megyei Közgyűlés elnökének, aki a pályázattal kapcsolatos többszöri utánajárásom és megkereséseim során folyamatosan a támogatásáról biztosított.

Pulai Nikoletta
polgármester

Tisztelt Lakosság! (május 12.)

Tisztelt Lakótársak! Kedves Győrzámolyiak!

A múlt héten lezajlott községünkben a COVID-19 szűrési program. A saját köszönetem mellett tolmácsolom a Semmelweis Egyetem munkatársainak a köszönetét is, hogy az érintettek ilyen szép számmal és fegyelmezetten vettek részt a szűrésen. Tudomásom szerint minden érintett eredménye negatív lett.

Külön öröm és büszkeség volt számomra, hogy jelenlévő orvosok kiemelték a község lakóinak fegyelmezettségét, a maszkhasználatot és, hogy nem láttak közterületen csoportosulást, a lakók megvalósítják a megfelelő távolságtartást is.

Jó egészséget kívánok mindenkinek! Vigyázzunk egymásra! Vigyázzunk magunkra!

Pulai Nikoletta
polgármester

 

Meghívó COVID 19 szűrésre

Kérjük azokat, akik meghívót kaptak, hogy vegyenek részt a szombati szűrésen!

Fogorvos tájékoztatója (május 7.)

Tisztelt Lakosság!

dr. Szegedy Judit fogorvos tájékoztatja a lakosságot, hogy a fogászati rendelés az alábbiak szerint alakul:

A fogászati rendelés szigorú korlátok között folyik május 11-től, a hét 5 napján (hétfőtől-péntekig ), a megszokott rendelési időben.

1/ Kérjük, hogy minden esetben telefonon telefonon kérjenek időpontot. Telefonszám: 06-96/686-703 (kizárólag rendelési időben hívható).

Rendelési idő:
Hétfő: 08.00-12.00
Kedd: 12.00 - 17.00
Szerda: 08.00-12.00
Csütörtök: 12.00 - 17.00
Péntek: 08.00-12.00

2/ Az épületbe bejönni, csak maszkban szabad! Kérjük, hogy a mosdóban alaposan mossanak kezet.

3/ A váróban csak 2 személy tartózkodhat. A kísérőket kérjük, hogy kint várakozzanak.

4/ Csak 15 percenként tudunk beteget behívni, a szükséges fertőtlenítési folyamat miatt.

5/ Aki a jelentkezés előtti napokban lázas volt, vagy köhögött, kérjük jelezze az időpont kérésénél.

6/ Végleges tömések készítése, a jelenlegi korlátozások miatt, még nem lehetséges ( a turbina használata nem engedélyezett).

Tisztelt Lakosság! (május 4.)

Tisztelt Lakosság!

Megjelent a védelmi intézkedésekről szóló 168/2020 (IV. 30.) Korm. rendelet, ami 2020. május 4-től van hatályban. Ez az alábbi változásokat vezeti be Budapest és Pest megye kivételével az ország területére:

A rendelet előírja, hogy mindenki köteles más emberekkel a szociális érintkezést a közös háztartásban élők kivételével a lehető legkisebb mértékűre korlátozni, és a másik embertől lehetőség szerint legalább 1,5 méter távolságot (védőtávolság) tartani. Ennek betartásával a közterületek és a parkok is látogathatóvá válnak. Az üzletben történő vásárlás és tömegközlekedési eszközökön való tartózkodás során a szájat és az orrát eltakaró eszköz (például orvosi maszk, sál, kendő) viselése kötelező.

Fennmarad az a rendelkezés, hogy a 65. életévét betöltött személyek az élelmiszerüzletet, drogériát, gyógyszertárat, gyógyszert, gyógyászati segédeszközt forgalmazó üzletet 9.00 óra és 12.00 óra között látogathatják, és ezeken a helyeken ebben az időszakban rajtuk kívül csak az ott foglalkoztatottak tartózkodhatnak.

Az üzletekre, éttermekre, fürdőkre és egyéb intézményekre vonatkozóan a rendelet rögzíti, hogy valamennyi üzlet nyitva tarthat és a vásárlók által látogathatóvá válik. Ezen kívül a vendéglátó üzlet (étterem, kávézó, cukrászda, büfé, presszó) kerthelyiségében vagy teraszán megengedetté válik a tartózkodás és a megrendelt étel, illetve ital elfogyasztása. A vendéglátó üzleten belül azonban továbbra is csak az ott foglalkoztatottak tartózkodhatnak, ez alól csak az elvitelre alkalmas ételek kiadása és szállítása képez kivételt. Természetesen a megadott szabályok betartásával kinyithatnak a győrzámolyi üzletek, vendéglátó egységek!

Ugyancsak nyitva tartanak és látogathatóvá válnak a strandok, a szabadtéri fürdők, a szabadtéri múzeumok és az állatkertek, valamint a szolgáltatások szabadon bárki által igénybe vehetővé válnak, a szolgáltatás biztosítása céljából működő üzletek nyitva tarthatnak és látogathatóvá válnak. Mindezen enyhítések mellett a védőtávolság megtartásáról (ez vendéglátó üzletben asztaltársaságonként értendő) a látogatható helyek üzemeltetőjének gondoskodnia kell.
A rendezvények megtartására vonatkozó korlátozásoktól eltérően vallási közösség szertartásai, polgári házasságkötések és temetések a védőtávolság megtartása mellett tarthatóak. Községünkben szerdán, csütörtökön, szombaton 19 órakor lesz szentmise, előtte 18.45-től májusi litániát imádkozhatnak a hívek.

Emellett enyhülnek a felsőoktatási intézményekre vonatkozó korlátozások is, ezek az intézmények ugyanis a rektor döntése szerinti rendben, a védőtávolság megtartása mellett látogathatóvá válnak a hallgatók által. A kollégiumok látogatása azonban továbbra is tilos marad.

A rendezvények tilalma az egész országra - tehát nemcsak Budapestre és Pest megyére - és az 500 fő alattiakra is vonatkozik.

A rendelet értelmében szabálysértést követ el, aki a védelmi intézkedést, valamint a védőtávolságra vonatkozó szabályokat megszegi, és ötezertől ötszázezer forintig terjedő bírsággal büntethető. A helyszíni bírság összege ötezer forinttól százezer forintig, a szabálysértés ismételt elkövetése esetén százötvenezer forintig terjed.

Könnyítéseket vezet be a 170/2020. (IV. 30.) Korm. rendelet a sportrendezvények és sportedzések terén. Május 4-étől a sportrendezvények Magyarország egész területén nézők nélkül, zárt körülmények között megtarthatóvá válnak, és ugyancsak megengedetté válik a sportegyesület által szervezett, valamint az amatőr sport, a szabadidős sport és a tömegsport célú edzésen való részvétel. Ezek a szabályok a lóversenyekre is kiterjednek, és akkor is alkalmazandók, ha a kijárási korlátozásról szóló kormányrendelet, illetve a védelmi intézkedésekről szóló kormányrendelet eltérően rendelkezik. Községünkben ismét lehetőség lesz a sportfoglalkozások megtartására, mind a tornateremben, a sportpályán, az óvoda tornaszobájában és a multifunkcionális teremben is. A játszóteret és a könyvtárat még zárva tartjuk.

Ugyanakkor Budapesten és Pest megyében továbbra is marad a kijárási korlátozás!
Az új szabályok csak addig lesznek hatályban, amíg nem szükséges ellenkező intézkedések hatályba léptetése. Ha berobban vidéken is a járvány, elképzelhető újabb szigorítás!
Továbbra is azt tanácsoljuk, hogy az üzleteket a lehető legszükségesebb mértékben látogassák, szükségtelenül, az idő eltöltése céljából ne tartózkodjanak a bevásárlóközpontokban.
Mindenkinél legyen szájmaszk, kendő, sál, mert az üzletekbe csak abban lehet bemenni.

Közreadjuk dr. Bán Barbara háziorvos tájékoztatását:

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma a COVID-19 járványügyi helyzet kedvező alakulása miatt a következőket rendelte el a háziorvosi rendelésekkel kapcsolatban:
- Betegvizsgálat csak telefonos konzultáció után előre egyeztetett időpontban lehetséges továbbra is. Különös figyelmet kell fordítani a váróban töltött idő és személyek minimalizálására.
A betegek között legalább 2 méter távolságot kell biztosítani a váróban.
- Lázas beteg nem jöhet a rendelőbe.
- 1 óra alatt max. 4 páciens fordulhat meg a rendelőben - mindenki után természetesen fertőtlenítőszeres takarítást kell végezni.
- A betegek maszkban jöhetnek a rendelőbe.
- Meghatározott háziorvosi tevékenységek véglegesen kerüljenek át a nem kontakt ellátási körbe (telefonon vagy egyéb nem kontakt platformon): igazolások, keresőképtelen állomány igazolása, egyéb igazolások. Ezeket az adminisztratív feladatokat a kéréstől számított 5 munkanapon belül kell teljesítenie a háziorvosi szolgálatnak.
- A telemedicina lehetőségeit kihasználva továbbra is a cél, hogy minél kevesebb személyes orvos-beteg találkozás történjen, távkonzultáció lehetőség szerint a korábban szokásos rendelési időben történjen. A telefonkonzultáció után az orvos rendelkezhet kórházi beutalásról és mentőrendelésről.
A háziorvos személyes gondolatai:
"A telefonos, ill. egyéb konzultációt igyekszünk szabályosan dokumentálni "virtuális vizitként". Ez idő. Emellett a telefonok szinte folyamatosan csengenek, ha valakinek nem sikerül elsőre elérnie, próbálkozzon többször, 3 telefonból az egyiken mindig beszélünk... türelmet kérünk a lakosságtól.
Az e-mailes receptigénylés elég gördülékenyen megy már, ennek nagyon örülök, köszönöm a segítők munkáját! A receptigényeknél ezt a formátumot természetesen továbbra is fenntartjuk és a veszélyhelyzet visszavonásával is szeretném, ha a betegek ezt preferálnák, ha ténylegesen csak állandó receptekről van szó.
A veszélyhelyzet visszavonása után is szeretném preferálni, hogy a betegvizsgálat. ill. egyéb adminisztratív tevékenység időben különüljön el. Januárban már próbáltam ilyen kezdeményezést a rendelés megosztásával (rendelés első felében betegvizsgálat, második felében egyéb igazolások, állandó receptek írása). Sajnos a betegek nem igazán értették, nem is tartották be.
Szerencsére azt mondhatom, hogy a járvány terén jól állunk! Azonban arra gondolni kell, hogy attól, hogy az élet lassan beindul, a vírus itt marad! Továbbra is óvatosnak kell lennie mindenkinek!
Köszönöm eddigi együttműködésüket!"
dr. Bán Barbara háziorvos

A gyermekorvosi rendelésben a héten nem várható változás!
A fogorvosi rendelésről a későbbiekben adunk tájékoztatást.

Vigyázzanak magukra, vigyázzunk egymásra!

Győrzámoly, 2020. 05. 04.

Pulai Nikoletta
polgármester

Győrzámolyiakat is tesztelnek!

Kismamák figyelmébe ajánljuk!

Tisztelt Lakótársak! (április17.)

Tisztelt Lakótársak! Kedves Győrzámolyiak!

Hálás szívvel köszönöm a húsvéti hétvégén tanúsított példás magatartásukat! Köszönöm, hogy megértik a helyzet komolyságát és hogy nem vesztették el türelmüket, akkor sem mikor azt látjuk, hogy a veszélyhelyzet vége még nincs belátható közelségben. A kialakult helyzet továbbra is nagy fegyelmet követel meg tőlünk. Az előttünk álló hétvégére ugyanazok a szabályok vonatkoznak, mint az elmúltra. Kérek mindenkit, hogy továbbra is ilyen fegyelmezetten tartsák be a védelmi intézkedéseket!
A lakossághoz közel egy hónapja eljuttatott maszkok már bizonyára elhasználódtak, ezért hétfői napon (április 20-án) – köszönhetően a varrónőknek – ismét lehetőség lesz maszkok beszerzésére, amik az önkormányzat kerítésére lesznek kiakasztva.
Továbbra is gondoskodunk azokról, akiknek szükségük van segítségre! Forduljanak hozzám bizalommal!
Számítok az együttműködésükre! Vigyázzunk egymásra! Vigyázzunk magunkra! Együtt sikerülni fog!
Szép hétvégét kívánok mindenkinek!

Győrzámoly, 2020. 04. 17.

Pulai Nikoletta
polgármester

Tisztelt Lakótársak! (április 10.)

Tisztelt Lakótársaim! Kedves Győrzámolyiak!

A mai nap (2020. április 10.) tapasztalatai, illetve a Győrben meghozott polgármesteri intézkedés miatt, szükségessé vált a további szigorítás. A meghozott rendelet célja, hogy községünk lakóit a lehető legnagyobb mértékben megvédjük és biztonságba tudjuk. Kérek mindenkit, hogy mutassunk példát, tartsuk be a szabályokat és maradjunk otthon!

A rendelet szövege:

Győrzámoly Község Önkormányzat Polgármesterének

7/2020. (IV. 10.) önkormányzati rendelete

a húsvéti ünnepek idejére vonatkozó rendkívüli intézkedésekről

Győrzámoly Község Önkormányzat Képviselő-testületének a katasztrófavédelemről és a hozzá kapcsolódó egyes törvények módosításáról szóló 2011. évi CXXVIII. törvény 46. § (4) bekezdése szerinti hatáskörében eljáró Győrzámoly Község Polgármestere a veszélyhelyzet kihirdetéséről szóló 40/2020. (III. 11.) Korm. rendelettel kihirdetett veszélyhelyzetben, a kijárási korlátozás meghosszabbításáról szóló 95/2020. (IV. 9.) Korm. rendelet 6. § (2) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján, Magyarország Alaptörvénye 32. cikk (2) bekezdésében foglalt feladatkörében eljárva az alábbi rendeletet alkotja:

1. § Jelen rendelet hatálya Győrzámoly Község közigazgatási területére terjed ki.

2. § Tilos tartózkodni a község játszóterein, a sportpályán és a közterületeken.

3. § Tilos tartózkodni valamennyi folyó, patak és állóvíz medre mellett közvetlenül található gyalogos vagy jármű forgalom számára kiépített úton. A tartózkodási tilalom ezeken a területeken nem vonatkozik a győrzámolyi lakosok horgászati tevékenység érdekében a parthoz való közlekedésére és annak befejezését követően a parttól való távozására, továbbá ezeken a területeken a győrzámolyi lakosok gyalogos és a kerékpáros közlekedésére, a magasabb szintű jogszabályban foglalt előírások betartásával. Más települések lakói számára tilos ezen tevékenységek gyakorlása.

4. § Tilos a húsvéti ünnephez kapcsolódó hagyomány, a locsolkodás megtartása, a nem egy háztartásban élő rokonok, barátok meglátogatása.

5. § Jelen rendelet 2020. április 10. napján 14 órakor lép hatályba és 2020. április 14-én 0 órakor hatályát veszti.

Győrzámoly, 2020. április 10.

Pulai Nikoletta dr. Torma Viktória
polgármester jegyző

Záradék
A rendelet kihirdetve:
Győrzámoly, 2020. április 10.; 13.00 óra

dr. Torma Viktória
jegyző

Tisztelt Lakótársak! (április 9.)

Tisztelt Lakótársaim! Kedves Győrzámolyiak! (2020. április 9.)

A mai miniszterelnöki bejelentés lehetőséget ad a polgármestereknek, hogy tovább szigorítsák a kijárási korlátozást. Az elmúlt napokban tapasztalható volt községünkben is, hogy egyre többen tartózkodnak a közterületeken, egyre nagyobb volt a „nyüzsgés”.
Nagyon fontos, hogy a következő négy napban valóban maradjunk otthon! Az ünnep lehetőséget ad azoknak is az otthonmaradásra, akik eddig dolgoztak. Természetesen vannak olyanok is, akik ezt most sem engedhetik meg maguknak, mivel munkájuk nélkülözhetetlen a közösség számára.

Tudom, hogy nehéz az ünnepi készülődés, nehéz lesz az ünneplés, azok nélkül, akikkel együtt szoktuk tölteni ezeket a napokat. Tudom, hogy hiányérzetünket nem elégíti ki az interneten, telefonon lopott idő, amit egymásnak tudunk adni. Tudom, hogy a jó idő csábít, kirándulásra, kerékpározásra, görkorcsolyázásra stb.!
DE!
Tartsuk szem előtt a közös célt! Ami nem más, mint saját és mások egészségének a megőrzése, megvédése. A lezárt közösségi terek továbbra is zárva tartanak (beleértve a játszótereket és a focipályákat is). Továbbra is kérem, hogy éljünk saját udvarunk adta lehetőségekkel! Nagyon felélénkült a Duna-part és a határ forgalma is. Naponta tapasztalom, hogy az ott sétálók (tisztelet a kivételnek) nem tartják be a legfontosabb szabályokat, azaz egymástól a minimum 1,5 méteres távolságot és azt, hogy tilos a csoportosulás.

Nyomatékosan kérek mindenkit, hogy ebben a négy napban, tartózkodjon otthon!Szükség esetén a polgárőrség bevonásával ellenőrzéseket folytatunk és ha nem tartják be a szabályokat, írásos figyelmeztetésre, bírságolásra kerülhet sor!
Amennyiben azt tapasztaljuk, hogy nem tartózkodnak otthon és a szabályokat folyamatosan megszegik, kijárási tilalom bevezetésére is sor kerülhet hétfőig!

Bízom az itt élőkben! Tudom, hogy képesek megérteni a helyzet komolyságát és képesek az együttműködésre! Hiszek abban, hogy közösen képesek leszünk megvívni a harcot ezzel a láthatatlan ellenséggel!
Vigyázzunk egymásra, vigyázzunk magunkra, hogy szép közös jövőben legyen részünk!
Áldott ünnepet!

Pulai Nikoletta
polgármester

Háziorvos ajánlása

Tisztelt Lakosság!

Az alábbiakban dr. Bán Barbara háziorvos ajánlását olvashatják veszélyhelyzet idejére:

Az első és legfontosabb, hogy vegyük komolyan a jelenlegi helyzetet.
A legbiztosabb módszer magunk, családtagjaink és mások védelme szempontjából, ha nem megyünk sehová, ha otthon tudunk maradni, ezzel pedig nem találkozunk senkivel! Ez minden korosztály számára egyaránt megszívlelendő!
Próbáljuk minimalizálni a kimozdulások számát, a bevásárlást! Nem muszáj minden nap friss pékáruért boltba szaladni!
Ha kimozdulunk, akkor az legyen az alapszabály, hogy bárki akivel találkozunk, bármi, amit megfogunk, illetve amit kívülről otthonunkba beviszünk, potenciálisan fertőzőnek tekintendő!

Segítség bevásárláshoz:
Minél ritkábban járjunk boltba, lehetőleg hetente egy vagy két alkalommal.
1. Előre írjunk listát (lehetőleg papírra, hogy telefont ne kelljen elővenni). Próbáljunk előre csomagolt dolgokat választani.
2. Egy boltot válasszunk, ott szerezzünk be mindent!
3. Lehetőleg maszkban, illetve kesztyűben menjünk be a boltba! (Bevásárlókocsi különösen góc lehet!) A textil maszk és akár textil kesztyű is jó, természetesen használat után magas hőfokon mosni kell!
4. Ha lehetséges kártyával fizessünk, ha van rá mód önkiszolgáló kasszát válasszunk!
5. A megvásárolt árut textil szatyorba tegyük, amit szintén tudunk majd mosni. A másik lehetőség olyan táska, amit szappanos vízzel otthon át tudunk mosni. A nejlon szatyor jelen esetben nem ajánlott, felületén sokáig megmaradhat a vírus.
6. A megvásárolt árut otthon langyos szappanos vízben ajánlom átmosni egy olyan helyen, amit utána fertőtlenítünk. Erről ugyan megoszlanak a vélemények, de szerintem, abból baj nem lehet, ha óvatosak vagyunk és ezt megtesszük. A másik lehetőség, ha nem akarunk ezzel bajlódni, hogy jó előre vásárolunk és a megvásárolt dolgokat 1-2 hétig kamrában, garázsban, pincében hagyjuk, csak utána nyúlunk hozzá.
7. Lehetőleg süssük, főzzük, pirítsuk (hőkezeljük) az alapanyagot, azután fogyasszuk! Gyümölcsöt természetesen mosás után ajánlom meghámozni.
Ha időseknek intézzük a bevásárlást hasonlóan járjunk el, azzal kiegészítve, hogy az átadást is kontaktusmentessé célszerű tenni!

Segítség hazaérkezéshez: lehet, hogy túlzónak tűnik, de
Hong Kong városában ez (volt) az ajánlás.
1. Mielőtt elindulunk, az ajtó mellé helyezünk lavórban, vödörben hypos/ domestosos vizet. Fontos, hogy gyerekek ne tudjanak hozzáférni, illetve állat se tudjon beleinni! (fedjük le!) Hazaérkezéskor ezzel átmossuk a babakocsit, babahordozót kívülről (először textil rész, utána kerekek is!!) Ezután vihetjük majd be a lakásba.
2. Cipőket ajtón kívül levesszük! Két lehetőség van:
- cipőket kint hagyjuk
- előre elkészítünk a bejárathoz egy cipőstálcán hypos vagy domestosos vízzel átitatott rossz konyharuhát. Ebbe tesszük bele a cipőket úgy, hogy alulról és felülről is takarva legyenek. Ennek gőzében álljon a következő használatig, illetve legalább 1 órát.
3. Előszobában egy másik, ugyanilyen tálcát készítünk előre a következő tárgyaknak: kocsikulcs, lakáskulcs, pénztárca. Ezeket a dolgokat ide helyezzük, szintén úgy, hogy a fertőtlenítős anyag alulról és felülről is takarja! Ebben álljon legalább 1 órát! Figyelem: a telefon is fertőtlenítést igényel, ha visszük magunkkal!
4. Előszobába kikészített szemeteszsákba helyezzük levetett ruháinkat!
5. Következő lépés a fürdőszoba, alaposan lezuhanyozunk, hajat is mosunk, főleg, ha nem volt rajtunk sapka! Otthoni ruhát veszünk, lehetőleg olyat, amiben nem járunk utcán!
6. Levetett ruhákat a zsákban a mosógéphez visszük, magas hőfokon mossuk! (Így már tiszta kézzel állítjuk be a gépet.)
7. Használt kilincseket fertőtlenítjük, előszobát felmossuk!

Tisztelt Lakótársak! (március 30.)

Tisztelt Lakótársak! Kedves Győrzámolyiak!

Az életbe lépett kijárási korlátozással kapcsolatban szeretnék Önökkel megosztani néhány gondolatot!

Kedves Szépkorúak! A rendelet lehetővé teszi, hogy 9-től 12-ig elhagyják otthonukat. Nyomatékkal kérem Önöket, ne tegyék! Ez azokra vonatkozik, akiknek nincs segítségük. Tudomásom szerint Győrzámolyon mindenkinek van. Vagy a család, vagy a szomszédok, vagy az önkormányzat segítői gondoskodnak Önökről és ezt nagy szeretettel teszik. Köszönetképpen csak annyit kérek, hogy maradjanak otthon!

Kedves Fiatalabbak! Tudom nem könnyű, főleg jó időben nehéz otthon maradni! Nagy a kísértés, itt a gyönyörű Duna part, a határ, arra csábítanak bennünket, hogy hagyjuk el otthonainkat. Abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy falun élünk. Mindenkinek van udvara, ahol lehetősége van a szabadban tartózkodni. Kérem éljenek vele, maradjanak otthon az udvarukban. Arra is kérem Önöket, hogy este lehetőleg ne bömböltessünk zenét. A környezetünkben sok olyan ember él (például egészségügyi dolgozó), akinek szüksége van pihenésre.

Aki nem teheti meg, hogy otthon marad, kérem nagyon vigyázzon magára, tartson be minden szabályt, hogy megóvhassa maga és lakóközössége egészségét! Együtt sikerülni fog!

Győrzámoly, 2020. március 30.

Pulai Nikoletta polgármester

Közérdekű információk (március 30.)

KÖZÉRDEKŰ INFORMÁCIÓK
Lakossági tájékoztatás 2020. március 30.

Tisztelt Lakosság!

Igyekszünk Önöket folyamatosan ellátni információval a rendelési időkről is.

VÁLTOZÁS A FOGÁSZATI ELLÁTÁSBAN

Minden hétfőn 8.00-12.00 és kedden 12.00-17.00 között a rendelés helye: Győrzámoly, Rákóczi u 49/B.

Minden szerdán 13.00-15.00, csütörtökön 9.00-11.00 és pénteken 9.00-11.00 között a rendelés helye: Hédervár Fő u.
Tel.: 06-70-653-85-48
Előzetes telefonos egyeztetés szükséges!

Ez alól kivétel 2020. április 1. szerda, amikor a rendelés helye: Győrzámoly, Rákóczi u. 49/B.
ideje: 8.00-12.00 között.
Dr. Szegedy Judit fogorvos

Nincs változás:

Gyermekorvos
Rendelési idő változatlan, de telefonos egyeztetés szükséges a 06/70-451-0108 telefonszámon.
dr. Kelemen Ágnes házi gyermekorvos

Háziorvos
A rendelési idő változatlan, de telefonos egyeztetés szükséges. A rendelőbe csak maszkban lehet belépni.
Tel.: 06-96/352-028; 06-20/520-5797
dr. Bán Barbara felnőtt háziorvos

Védőnő
Kizárólag e-mailben (vedono@gyorzamoly.hu) vagy a 06/20-212-7799 telefonszámon lehet elérni.
Bősze Anita védőnő

Posta
A nyitvatartási idő változatlan! Kérjük viseljenek maszkot, kesztyűt és tartsák be a megfelelő távolságot!

Hulladékudvar
Változatlan nyitva tartással üzemel.

Tisztelt Lakótársak! (március 27.)

Tisztelt Lakótársak! Kedves Győrzámolyiak!

A közelgő hétvége alkalmából egy rövid összegzés.
Köszönöm, hogy községünk lakói ilyen fegyelmezetten állnak hozzá a kialakult helyzethez! Sajnos továbbra is szükség lesz az Önök türelmére, fegyelmezettségre. Az, hogy meddig, megjósolhatatlan...
Minden házhoz eljuttattunk maszkokat, a hivatal kerítésére a héten több, mint 1.000 db maszk lett kiakasztva, amit elvittek azok, akiknek szükségük volt rá. Varrónőinknek köszönhetően már több száz maszk jutott el a győri kórházba is. Segítőink (mindenki hivatalos kártyával rendelkezik) folyamatos kapcsolatban vannak községünk idős lakóival és intézik a szükséges dolgaikat. Konyhánk továbbra is üzemel és biztosítja az ebédet azoknak, akik igényelték. Hálás szívvel köszönöm a segítséget! Nyomatékosan kérek mindenkit, hogy ha tehetik továbbra is maradjanak otthon, tartsák be a szabályokat! A koronavírust csak együtt tudjuk legyőzni! Együtt sikerülni fog! Szép hétvégét kívánok mindenkinek!

Pulai Nikoletta
polgármester

Kormány intézkedése március 27.

Kedves Győrzámolyiak! (március 24.)

Kedves Győrzámolyiak!

A Községháza kerítésén további helyben készült maszkok várják azokat, akikeknek szükségük van rá.
Kérjük gondoljanak másokra és csak annyi vigyenek, amennyi elengedhetetlenül indokolt.

Együttműködésüket köszönjük!

Pulai Nikoletta polgármester

Közérdekű információk (március 23.)

KÖZÉRDEKŰ INFORMÁCIÓK! (2020. március 23.)

Gyermekorvos
Rendelési idő változatlan, de telefonos egyeztetés szükséges a 06/70-451-0108 telefonszámon. /Dr. Kelemen Ágnes házi gyermekorvos/

Háziorvos
Rendelési idő változatlan, de telefonos egyeztetés szükséges. A rendelőbe csak maszkban lehet belépni.
Tel.: 06-96/352-028; 06-20/520-5797 /Dr. Bán Barbara felnőtt háziorvos/

Fogászat
A fogászati rendelés az alábbiak szerint módosul:
2020. márc. 23. hétfő 8-12 h Győrzámoly
24. kedd 12-17 h Győrzámoly
25. szerda 13-15 h Hédervár, Fő út
26. csütörtök 9-11 h Hédervár
Tel.: 06/70-653-8548
27. péntek 9-11 h Hédervár
Előzetes telefont kérnek, mert a rendelési idő változhat!
/Dr. Szegedy Judit fogorvos/

Védőnő
Kizárólag e-mailben (vedono@gyorzamoly.hu) vagy telefonon lehet elérni. Tel.: 06/20-212-7799 /Bősze Anita védőnő/

Posta
A nyitvatartási idő változatlan! Kérjük viseljenek maszkot, kesztyűt és tartsák be a megfelelő távolságot!

Hulladékudvar
Változatlan nyitvatartással üzemel.

Tisztelt Lakótársak! (március 23. délután)

Tisztelt Lakótársaink!

Összegyűjtöttük azokat a helyi lehetőségeket, ahonnan házhoz lehet kérni az élelmiszert! Kérem, lehetőségeikhez képest vegyék igénybe a szolgáltatást!
„Óvd a helyit! Védd a helyit!”
Vigyázzunk egymásra! Maradjunk otthon!

Reál Kisbolt (Virág István) házhoz szállítást vállal. Információ és rendelésfelvétel: 96/352-335

A győrzámolyi Fornetti Pékség és Kenyérbolt kiszállítást vállal a győrzámolyi lakosok számára. "Rendelést a kiszállítást megelőző munkanapon az alábbi telefonszámon veszünk fel 11 óráig, amit másnap reggel 6 órától 9 óráig szállítunk ki. Rendelhető termékeink: fehérkenyér, rozskenyér, teljes kiőrlésű kenyér, székely kenyér, kiflik, zsemlék, Fornetti pékáru, kisütve, vagy fagyasztva, tej- és tejtermékek, felvágottak. Információ és rendelésfelvétel: Angyal Katalin: +36/30-475-4885"

Csuti Pizzéria: "Házhoz szállítást továbbra is vállaljuk 11.00-19.30-ig. A helyzetre való tekintettel csak elvitelre vagy kiszállításra veszünk fel rendelést telefonon, keddtől vasárnapig! Elvitel: 11.00-15.00 óráig. Kiszállítás 11.00-19.30-ig. Ingyenes kiszállítás Győrzámolyon! Kiszállítunk: Vámosszabadi, Győrújfalu, Győrzámoly, Győrladamér, Dunaszeg, Dunaszentpál, Mecsér. OTP és K&H szép kártyát elfogadunk! Ha igényt tartotok menünkre kérjük egy nappal előtte jelezzétek! Érdeklődés, rendelés: 06/70-256-3178"

Tusjak Tamás kistermelő vállal házhoz szállítást. "Rendelhető friss sertéshús és füstölt termékek. Rendelés leadása hétfőnként telefonon vagy e-mailben, szállítás szerdánként és péntekenként. Telefon: 06/70-337-5466, e-mail: tusjak.tamas@gmail.com"

Tisztelt Lakótársak! (március 23.)

Tisztelt Lakótársak! Kedves Győrzámolyiak!

A hétvégére elkészült több, mint 1.100 maszk kiosztásra került. Engedjék meg, hogy itt is megköszönjem a mögöttem álló csoda csapat, fantasztikus teljesítményét! Ha valaki nem találta meg a postaládájában, vagy a ház környékén, kérem jelezze felém privát üzenetbe! Kérek mindenkit, hogy a maszkot rendeltetésszerűen használják! Bármennyire kényelmetlen, fel kell húzni az orra is! Ha fel-le húzogatják, azzal a mozdulattal nagy esély van, hogy „elkenik” magukon a vírust! Amikor pedig hazaértek rögtön mossák ki!
Köszönöm azoknak, akik komolyan veszik a figyelmeztetéseket és otthon maradnak! Akik pedig nem tehetik meg, tartsanak be minden szabályt az érintkezéssel kapcsolatban! Vigyázzunk egymásra! Maradjunk otthon!

Pulai Nikoletta polgármester

Fontos és betartandó szabályok a járvány elleni védekezéshez‼️

Fontos és betartandó szabályok a járvány elleni védekezéshez‼️

Kedves Győrzámolyiak! - maszkosztás

Tisztelt Lakótársak!

Hálás szívvel köszönöm, hogy hívásomra ilyen sokan, a másik ember megsegítésére siettetek!
Fantasztikus emberek dolgoznak azon napok óta, hogy elkészüljön az ebéd, eljusson oda, ahol szükség van rá, hogy az idősek ellátása zavartalan legyen és azon, hogy minden győrzámolyi család legalább egy szájmaszkkal rendelkezzen.
A maszkok házhozszállítását, a mai nap folyamán elkezdjük. Postaládákban, kerítésen helyezzük el. Arra kérek mindenkit, hogy használat előtt mossa ki és vasalja át!
Hogyan köszönhetjük meg a segítőszándékot, a rengeteg munkát? Úgy, hogy betartjuk a szabályokat!
Maradjunk otthon! Ha mégis ki kell mennünk, használjunk maszkot és lehetőség szerint kesztyűt!
Amennyiben segítségre, információra van szüksége, hívjon bátran! (70/946-8115)
VIGYÁZZUNK EGYMÁSRA! KÖZÖSEN SIKERÜLNI FOG!
Győrzámoly, 2020. 03. 19.

Pulai Nikoletta
polgármester

Kedves Győrzámolyiak!

Tisztelt Lakótársak! Kedves Győrzámolyiak!

Arra kérem Önöket, hogy lehetőségeikhez képest a viseljenek maszkot, amikor a napi dolgaikat intézik! A boltjainkban, gyógyszertárban és egyéb kiszolgáló helyeken bátran viseljék, ezzel és a megfelelő távolsággal is is jelezve, hogy vigyázunk egymásra! Annak érdekében, hogy a győrzámolyiak többségének legyen maszkja, arra kérem a varrni tudó, megfelelő anyaggal rendelkező lakótársainkat, hogy segítsenek maszkok varrásával! Kérem, keressenek vagy messengeren vagy telefonon! Előre is köszönöm a segítséget és az együttműködést!
ARRA KÉREK MINDENKIT, AKI TEHETI, MARADJON OTTHON!‼️

Pulai Nikoletta
polgármester

https://www.youtube.com/watch?v=_0XplYDeHt8

 

Kedves Lakótársak! (március 17.)

Kedves Lakótársaink!

Köszönöm azoknak, akik komolyan veszik a figyelmeztetéseket, a lakossági tájékoztatásokat!
Tapasztalhatóan csökkent a forgalom az utcákon, de még van hová fejlődni, főleg az idős korosztály esetében! Örülök, hogy nem látok az utcán, köztereken bandázó gyerekeket! Továbbra is az a kérés, aki teheti maradjon otthon! Minden 70 éven feletti lakosunkkal igyekeztünk felvenni a kapcsolatot és szükség esetén biztosítjuk az ellátásukat! Példaértékű az összefogás, amit tapasztalok.
A továbbiakban is számítok a lakosság együttműködésére! Sok türelemre, kitartásra lesz szükség, mert elhúzódó járványügyi védekezésre kell számítanunk! Együtt sikerülni fog! Vigyázzunk egymásra!

Üdvözlettel:
Pulai Nikoletta polgármester

Lakossági tájékoztatás március 17.

📣Tisztelt Lakosság!📣

dr. Bán Barbara háziorvos az alábbiakról tájékoztatott:

“ A Nemzeti Népegészségügyi Központ kiadott rendelete értelmében a következők lépnek érvénybe:

Minél több eset oldódjon meg távkonzultáció útján: telefonon anamnézis felvétel, edukáció és esetleges e-recept írás.
Légúti tüneteket mutató betegeknek a rendelőbe jönni tilos, előzetes telefonegyeztetés szükséges hozzá, és egyeztetett időpont! Ennek hiányában a beteget azonnal hazaküldjük, és távkonzultáció keretein belül látjuk el.”

Vigyázzunk egymásra! A háziorvosunkra is! ‼️😷

Lakossági tájékoztatás március 16.

Lakossági Tájékoztatás!

Tisztelt Lakótársak! Kedves Győrzámolyiak!

Közös célunk egészségünk megőrzése, a koronavírus terjedésének lassítása, megállítása. Ennek érdekében, arra kérem a lakosságot, hogy lehetőségeikhez képest maradjanak otthon! Gyermekeink nem szüneten vannak, ne az utcákon, játszótereken tartózkodjanak! Kerüljenek minden lehetőséget, ahol többen tartózkodnak! Idős lakóink is tartózkodjanak otthon, a hozzájuk eljuttatott szórólapokon lévő telefonszámok bármelyikén kérhetnek segítséget! Kérem Önöket őrizzék meg nyugalmukat és fegyelmezetten tartsanak be minden intézkedést! Kerüljék a társasági összejöveteleket, tartsák egymástól a megfelelő távolságot! A vírus lappangási ideje hosszú, mérlegeljék, hogy megéri e kockáztatni, lehetőséget adni a fertőzés esélyének! Használjanak minden online, telefonos lehetőséget, amin keresztül hírekhez, információkhoz juthatnak! Előre is köszönöm a lakosság együttműködését!

Pulai Nikoletta polgármester

Kormány intézkedése március 16.

Frissítés március 16.

Frissítve‼️
Kedves Idős Lakótársaink!

Nyomatékosan felhívom a figyelmüket, hogy további intézkedésig ne hagyják el lakóhelyüket! Kérem Önöket maximálisan vegyék figyelembe kéréseinket! Cél az Önök egészségének védelme, megőrzése! Hivatali szobám ablakából kinézve döbbenten tapasztalom, hogy Önök közül sokan utcán vannak, ezzel felesleges kockázatot vállalnak! Kérem ne tegyék!
Amennyiben szükségük van segítségre pl. bevásárláshoz, gyógyszerkiváltáshoz a következő telefonszámok egyikén jelezzék:
Önkormányzat 8-12 óráig 96/352-122
Pulai Nikoletta 70/946-8115
Győrzámoly. 2020. március 16.
Pulai Nikoletta
polgármester

Ui.: A mai napon papír alapon is eljuttatjuk a felhívást az érintett korosztályhoz.

Önkormányzati intézkedések március 14.

Tisztelt Lakosság!

Győrzámoly Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a mai napon (március 14.) tartott rendkívüli ülésén az intézményvezetőkkel közösen megvizsgálta, hogy a Kormány által kihirdetett veszélyhelyzet miatt milyen önkormányzati intézkedések meghozatalára van szükség. Bár községünkben továbbra sem tudunk koronavírussal fertőzött betegről, de a megelőzés érdekében az alábbi óvintézkedéseket tesszük meg:

Tisztelt óvodai és bölcsődei ellátásban érdekelt szülők!

Március 16., hétfőtől - további intézkedések meghozataláig - az önkormányzati fenntartású Győrzámolyi Tündérrózsa Óvoda és Bölcsődében rendkívüli szünet került elrendelésre, összhangban a 45/2020. (III. 14.) Kormány rendeletben foglaltakkal.

Arra kérünk minden szülőt, hogy a gyorzamolyovi@wave-net.hu e-mail címre, Bognárné Koteczki Ibolya intézményvezető részére 2020. március 15. vasárnap 14 óráig jelezzék, ha a rendkívüli szünet ideje alatt igényt tartanak az étkeztetésre. Ebben az esetben elvitel formájában (általunk biztosított egyszer használatos dobozban) bruttó 705,-Ft/adag összegért biztosítunk 1 teljes adag ebédet. Ahhoz, hogy a konyhán a hétfői nap zökkenőmentesen el tudjon indulni, szigorúan kérjük a határidő betartását! Amennyiben igénylik ezt a szolgáltatást, az intézményvezető tájékoztatni fogja Önöket arról, hogy az ebéd elvitele milyen időpontban és milyen módon történik meg. Kérjük, hogy az e-mailben pontos elérhetőségeiket (telefonszám) is szíveskedjenek megadni!

Tisztelt iskolai étkeztetésben érdekelt szülők!

Arra kérjük Önöket, hogy a psai@gyorzamolyiskola.sulinet.hu e-mail címre, Németh László iskolaigazgató részére 2020. március 15. vasárnap 14 óráig jelezzék, ha a tantermen kívüli, digitális munkarend szerinti oktatás időszakában igényt tartanak az étkeztetésre. Ebben az esetben elvitel formájában (általunk biztosított egyszer használatos dobozban) biztosítjuk a szokásos menzai ebédet. Ahhoz, hogy a konyhán a hétfői nap zökkenőmentesen el tudjon indulni, szigorúan kérjük a határidő betartását! Amennyiben igénylik ezt a szolgáltatást, az iskolaigazgató tájékoztatni fogja Önöket arról, hogy az ebéd elvitele milyen időpontban és milyen módon történik meg. Kérjük, hogy az e-mailben pontos elérhetőségeiket (telefonszám) is szíveskedjenek megadni!

Tisztelt Ügyfeleink!

A Győrzámolyi Polgármesteri Hivatalban 2020. március 16-ától - további intézkedések meghozataláig - a személyes ügyfélfogadás szünetel. A személyes ügyfélkapcsolat kizárólag az ügyintézővel előre egyeztetett, halaszthatatlan ügyben – ügyintézői mérlegelést követően – lehetséges, de telefonon és elektronikus úton segítjük az ügyintézést. A Hivatal telefonszámai: 96/352-122; 96/585-018. A kérelmeket be lehet nyújtani e-mailben az igazgatas@gyorzamoly.hu e-mail címen és az https://epapir.gov.hu/ szolgáltatáson keresztül.

Tisztelt 70 év feletti lakosunk!

Ha Ön Győrzámolyon él, de nincs, aki kiváltsa szokásos gyógyszereit és elintézze bevásárlásait hívja munkanapokon 8-12 óra között az alábbi telefonszámot: 96/352-122. Az önkormányzat megszervezi ezek elintézését.

Tisztelt Érintettek!

2020. március 16-tól - további intézkedések meghozataláig – az alábbi létesítmények zárva tartanak és az ottani foglalkozások szünetelnek:
- Községháza IKSZT és könyvtár,
- új egészségház multifunkcionális terem,
- tornacsarnok,
- óvodai tornaszoba,
- nyugdíjasklub összejövetelei.

Tisztelt Lakosság!

Arra kérjük a gyerekeket és a szülőket, tudatosítsák magukban, hogy a mostani iskola-, óvoda-, bölcsődebezárások nem azt jelentik, hogy előre hozzák a tavaszi szünetet. Nem lenne szerencsés, ha gyerekek lepnék el a boltokat, plázákat, köztereket. Lehetőség szerint mindenki maradjon otthon, és vigyázzanak idős családtagjaikra is. Akár úgy is, hogy szűkítik a személyes találkozások számát, hiszen az idősekre a legveszélyesebb a koronavírus.
Kérjük, hogy figyeljenek a környezetükben élőkre. Nagyon fontosnak tartjuk a közösségi összefogást. Amennyiben úgy érzik, hogy maguk- vagy környezetükben bárki segítségre szorul, forduljanak hozzám bizalommal az alábbi elérhetőségeken:
Pulai Nikoletta polgármester
96/352-122
70/946-81-15
polgarmester@gyorzamoly.hu
Vigyázzunk egymásra!

Győrzámoly, 2020. március 14.

Mindenkinek jó egészséget kívánva Győrzámoly Község Önkormányzatának Képviselő-testülete nevében:

Pulai Nikoletta
polgármester

Háziorvos közleménye

🛎FIGYELEM!🛎
dr. Bán Barbara háziorvos az alábbi közleményt adta ki:

Kedves Betegeink!

Tekintettel az országos veszélyhelyzetre, annak visszavonásáig a következők lépnek érvénybe:
1. Jogosítványhoz szükséges orvosi alkalmassági vizsgálatot nem végzünk. (A lejárt okmányok a kormány döntése alapján érvényesek maradnak.)

2. Lehetőség szerint részesítsék előnyben az e-recept felírást és ezzel személyesen ne keressék fel rendelőnket.

3. Tervezett, halasztható kivizsgálásokra nincs mód, tekintettel a megyei kórház intézkedéseire is. Csak sürgős esetben adunk beutalót.

4. Egészségesek szűrő jellegű vizsgálatokkal ne keressenek fel minket.

Megértésüket köszönöm:
dr. Bán Barbara

járvány

KORONAVÍRUS-JÁRVÁNY
Tisztelt Lakosság!

Kérjük, hogy ebben a helyzetben - a járvány megfékezése érdekében - fegyelmezetten és felelősen viselkedjenek. Az egészségük megőrzése érdekében legyenek kellően óvatosak, körültekintőek és folyamatosan tájékozódjanak. Az alábbi internetes oldalon összegyűjtötték a legfontosabb információkat:

https://koronavirus.gov.hu/

Rendkívüli jogrend

Figyelem rendkívüli jogrend lépett életbe!

Vissza Fel

 
×
Elindult Győrzámoly új honlapja!
Kis türelmet kérünk, a tartalmakon még dolgozunk... ;-)

 

×