Archívum 2020.

Betlehemi láng Győrzámolyon

A Betlehemi láng fényét Győrzámolyon is hazaviheted!

Vasárnap a karácsonyi térzene ideje alatt, 15:00-17:00 óra között a község adventi koszorújánál megtalálható és hazavihető lesz a betlehemi láng.

Otthonainkat is beragyoghatja a Betlehemi láng fénye. A betlehemi Születés-bazilika örökmécsesének lángja hosszú útja után érkezett meg. A béke lángját a Bécsi cserkészek hozzák el Betlehemből és egy ökumenikus istentisztelet után veszik át az európai országok cserkészei. Idén a vírushelyzet miatt az istentisztelet az online térben történt meg, a lángot a határon vették át a magyar cserkészek.

Győrzámolyra, Győrből érkezett a láng, hogy a helyiek otthonaiban is ragyoghasson. Biztatom a közösség lakóit, hogy jöjjenek s vigyenek haza az lángból, ezzel is még meghittebbé varázsolva a karácsonyi várakozást és, hogy Szenteste a betlehemi láng fénye mellett ünnepelhessenek!

Pulai Nikoletta

polgármester

A képen a következők lehetnek: belső tér

 

Helyreigazítás

Kedves Szülők!

Sajnos a technika ördöge közbelépett és a faluújság legutóbbi számában a gyerekek neve felett, nem az őket ábrázoló fotó jelent meg. A lent látható képen, már a valódi kép társul az igazi tulajdonoshoz. A helyesbítést a következő újságban is szerepelni fog. Elnézést kérünk és köszönjük a megértésüket!

A képen a következők lehetnek: 3 ember, , szöveg, amely így szól: „Legutóbbi megjelenésünk óta született babák Dabis Barnabás 2020.0 2020.07.23. Szvák Olivia 2020.07 31. Pinczés Nimród 2020.09.02 2020 Major Bence 2020. 09 30. Major Dániel 2020. 30. Vajon ki lesz a következő?”

 

Lakossági tájékoztatás - Fogorvos

Lakossági Tájékoztatás!

December 21-23-án ( hétfő, kedd, szerda ) a rendelés szünetel a fogászaton.

Helyettes : Dr. Hetényi Gábor

Nyúl Szt. István tér

Hétfő, kedd : 13h------17h között

Szerda : 8h--- 11h--között

T: 20-274-0206

SÜRGŐS ESETBEN , FÁJDALOM ESETÉN !!!!!!

A két ünnep között: dec. 28, 29, 30, 31

Ügyelet HELYBEN ( Győrzámoly )

12h-----13h között

Véradás - köszönetnyílvánítás

Kedves Véradók, nagyon boldog voltam, hogy ennyi ember megjelent és a körülmények ellenére kivárták a sort és vérüket adták, hogy másokon segítsenek!

Alig várom a következő alkalmat, hogy még többen legyünk és megdöntsük a mostani számot, ami egyébként minden várakozást felül múlt ugyanis 61-en adtak vért !!!!

Köszönet mindenkinek!

Köszönöm a szerevező munkát Borbély Ildikónak!

Pulai Nikoletta

polgármester

Véradás december 10.

Tisztelt Lakótársak! Kedves Győrzámolyiak!

A véradásra mindig szükség van, de ha lehet azt mondani, most még fontosabb, mint eddig. Arra kérem azokat, akik tehetik menjenek el vért adni! Aki vért ad, az esélyt ad, esélyt ad az életre, az egészség visszaszerzésére. Az önkormányzat apró ajándékkal kedveskedik minden véradónak. Köszönöm a megosztásokat!

Pulai Nikoletta

polgármester

Advent vasárnapi térzene

Szünetel az ügysegéd ügyfélfogadása

Háziorvosi tájékoztató 2020. november

Dr. Bán Barbara Háziorvosi tájékoztatója – 2020. november

1. Betegvizsgálatra, rendelőbe való belépésre előzetes telefonos egyeztetés után, a megadott időpontban van lehetőség.

2. Telefonos egyeztetés során eldöntésre kerül, hogy szükséges-e személyes találkozás vagy a probléma távkonzultáció útján is megoldható.

3. Az egészségügyi intézmény teljes területén sebészi maszk viselése kötelező.

4. Krónikus betegek állandó gyógyszereinek felírása nem telefonon, hanem e-mailes igényleadást követően elektronikusan történik ( receptdrban@gmail.com).

- legalább 1 héttel a gyógyszerek elfogyása előtt írjanak

- kérjük pontosan feltüntetni a páciens adatait (név, születési dátum, TAJ szám)

- kérjük jelezni a felírandó gyógyszerek nevét és hogy hány havit kérnek.

5. Az e-recepteket patikákban a beteg TAJ száma alapján hozzátartozó is kiválthatja, személyazonosságának igazolásával.

6. Közgyógy igazolványok, szakorvosi javaslatok lejártának figyelése, illetve a lejártak helyett az új igénylése a páciens felelőssége és feladata.

7. A leadott receptigények felírása azok beérkezése szerint történik, a felírás tényéről minden esetben e-mailes válaszüzenetet küldünk. Kérnénk ezek folyamatos nyomon követését, emiatt ne telefonáljanak.

8. Távkonzultáció során nagyon sok telefont bonyolítunk, a vonalak túlterheltek. Türelmüket kérjük. A tünetesek rendelési időben, addig hívjanak, akár többször is, amíg nem vesszük fel a telefont. A fent megadott e-mail címre érkező igényeket folyamatosan dolgozzuk fel, egyéb formában (sms, messenger, facebook, stb.) küldött üzenetekkel nem áll módunkban foglalkozni.

10. Hangposta üzenetet szintén ne hagyjanak, nincs lehetőségem visszahallgatni azokat.

11. Telefonon egyeztetett időpontokat kérjük pontosan betartani, a táppénz igazolásokért a megbeszélt időpontban pontosan megjelenni. Át nem vett igazolásokat, beutalókat a megbeszélt időponttól számítva 1 hétig áll módunkban őrizni.

12. Labor vagy más vizsgálati eredményeket nem nyomtatunk, azok – ügyfélkapus jogosultsággal – az EESZT felületről letölthetőek. Labor saját névre megcímzett boríték leadása esetén ki tudja küldeni a leletet.

13. Várandósok esetében a várandósgondozási kiskönyv kitöltése miatt 1 alkalommal szükséges a háziorvosnál megjelenni, beutalókat a kitöltött kiskönyv tartalmazza, azért külön nem kell jönni (terheléses vércukorvizsgálathoz sem kell külön beutaló).

14. Várandósok szülésig történő táppénzen tartása a terhesgondozó feladata.

Győrzámoly, 2020.11. 10.

Születésnapi köszöntés

Kedves Győrzámolyiak!

Ebben az évben már másodszor voltam olyan szerencsés, hogy Győrzámoly Önkormányzata és lakóinak nevében köszönthessem a 90. születésnapját ünneplő lakótársunkat.

November 10-én ünnepelte 90. születésnapját Rácz István. Dr. Torma Viktória jegyzőasszonnyal kerestük fel otthonában Pista bácsit. Megható volt látni, hogyan készült a fogadásunkra. Öltönyben, megterített asztallal, könnyes szemmel várt minket. Az ünnepi oklevél és apró ajándékunk nagy öröm volt számára. Elmesélte, hogy mennyire üres a ház mióta egyedül maradt, a házimunkában kicsit nehézkes, mivel 60 év házasság alatt nem „gyakorolt” eleget. Elmondta, hogy szerencsés, mert fiára, annak családjára mindig számíthat, és hatalmas boldogságot okoz neki unokája. Kedves Pista bácsi! Ezúton is kívánunk jó egészséget és sok boldogságot!

Pulai Nikoletta

polgármester

Részletek...

Ősz Győrzámolyon

Kedves Győrzámolyiak!

Szeretettel osztom meg Önökkel/Veletek ezeket a gyönyörű képeket. Győrzámoly az itt élők szemében mindig szép, de ősszel olyan arcát mutatja, ami színekben, fényekben nem ismer határokat. Most, amikor rengeteg szabályhoz kell alkalmazkodnunk, annak érdekében, hogy vigyázzunk egymásra, vigyázzunk magunkra, nem könnyű észrevenni a szépet, a jót. Mégis arra biztatok mindenkit, ha az időjárás engedi szigorúan csak a vele egy háztartásban élővel, vagy egyedül tegyen nagy sétákat a határban, Duna parton, ártérben. Az idősebbek, vagy akinek nincs más lehetősége tartózkodjon sokat az udvaron, ezzel is erősítve az immunrendszerété és, hogy meseszerű látvány pedig doppingolja a lelkéét!

Köszönöm a gyönyörű képeket Marcali Gábornak!

Pulai Nikoletta


Részletek...

Új név az emlékművön

ÚJ NÉV AZ EMLÉKMŰVÖN

A múlt hónapban azzal a kéréssel fordultak a győrzámolyi Önkormányzathoz, hogy a faluközpontban felállított II. Világháborús emlékműre írjuk fel a felsorolásból lemaradt Heinrich János nevét.

A képviselőtestület hozzájárult ennek pótlásához, ami ebben a hónapban meg is történt.

Álljon itt egy kis megemlékezés

Heinrich János 1912.május 06-án született Mezőfényen (Románia-Szatmár megye) itt tanulta ki a híres erdélyi asztalos mesterséget. A faluhoz nem kötődik semmiféle nagy esemény vagy cselekedet de az ő lelkületük, élethez való hozzáállásuk példás volt. Az 1914-ben kitört első világháború, az azt követő forradalmak nem csupán a súlyos emberveszteségek miatt, hanem más vonatkozásban is hatással voltak a közösségre. Elvesztette két évszázados múltjának apai örökségét, a hívő, munkás, becsületes szerénységet. E töredék beállott a rombolók sorába, kiknek munkáját nem az ősök imádságos érzése hatotta át, hanem az istenkáromlással meginduló felforgató tekintélyrombolási vágy.” A következő mondat tömör jellemzése, egybefűzése mindazoknak az erényeknek, amelyek mindenkor e falu sváb népének sajátjai, mondhatnánk, legfőbb jellemzői, így szellemi sarkkövekként határozták meg életmódját, egyéni és közösségi morálját: „Az Istenbe vetett mélységes hit, az egymás iránti szeretet, munkás szorgalom és békességes érzés volt boldog megelégedésük forrása. A keresztényi illem uralta elődeink családi és társadalmi életét.”

Látva az ország feldarabolását és az eszmék elvesztését arra ösztönözte a Heinrich családot, hogy „nyugatabbra” Győr mellé, Győrzámolyra költözzenek. Győrzámolyon befogadást, Győrben pedig munkát kapott Heinrich János egy fatelepen. Szorgalmas, dolgos ember volt, nagyon szerették az általa készített bútorokat egészen 1936-ig amikor is behívták katonának és 1936-38-ig a győri II-ik utász (utak, hidak építésével foglalkozó katona) zászlóaljnál szolgált.

1940-ben bevonult a hadseregbe majd a német megszállás után Varsó keleti védelmére vezényelték, ahol 1945.január 28-án aknavető által lelte halálát a lengyelországi Osztrovszko városa mellett.

33 évesen halt meg, úgy hogy még fiát sem ismerhette meg. Fia Heinrich József szeretné, ha édesapja neve ott lenne az emlékművön és büszkén tudja azt megmutatni a családnak és az unokáknak. Így szeretne ő is hű maradni a régi mezőfényi eszméhez, ami a család tiszteletét helyezi mindenek elé.

Szünetel az ügyfélfogadás

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy 2020. 11. 04. napján (szerdán) a Polgármesteri Hivatalban áramszünet miatt nem lesz ügyfélfogadás. A Hivatalt ezen a napon sem telefonon, sem e-mailban nem tudják elérni. Kérjük, hogy ezen a napon - levelező rendszerünk leállása miatt - e-mailt se küldjenek, mert azt nem tudjuk fogadni.

Megértésüket köszönjük!

Tájékoztató áramszünetről

Lakossági tájékoztatás

Szolgáltatásaink kiváló minősége és a biztonságos ellátás érdekében folyamatos korszerűsítést hajtunk végre hálózatunkon. A tervszerű fejlesztések elvégzéséhez elengedhetetlen a szolgáltatás időszakos szüneteltetése. Ezért a településükön áramszünet várható a következő időszakban:

Győrzámoly 2020-10-27 08:00-15:00

Ancsali út

Erdősor utca

Szabadság utca

Széchenyi utca

Dr. Pécsi Gy. utca

Kossuth utca 44. szám

Akác utca 1-21. és 2-26. szám

Rákóczi út 39-89. és 32-34. szám

Győrzámoly 2020-11-02 08:00-16:00

Futódomb utca

Köszönjük megértésüket!

Üdvözlettel:

E.ON Ügyfélszolgálat

Őszi dekoráció

Köszönjük a szorgalmas kezek munkáját, akik elkészítették községünk őszi dekorációját! Egyik csapat a falumúzeum környékét díszítette (sajnos róluk a rossz idő miatt nem készült csoportkép), másik csapat a faluközpontot.

Varázsoljuk együtt színessé Győrzámolyt!

Helyi Értéktár létrehozása

Gyűjtsük össze helyi értékeinket!

Sokak számára ismeretes, hogy létezik a Győr-Moson-Sopron Megyei Értéktár, melyben például megtalálható többek között a Szigetközi Friss víz, Dely Mári balladája, Dr. Barsi Ernő munkássága, de az Audi ETO KC vagy akár az Audi TT.

Ezen felbuzdulva gondoltunk arra, hogy megalkotjuk Győrzámoly Helyi Értéktárát. Településünk számos értékkel, népművészeti és kulturális hagyománnyal, gasztronómiai és épített örökséggel rendelkezik, melyek megőrzése indokolt és szükséges. Szeretnénk a település szépségét, értékeit megőrizni és átadni a jövő generációjának, megismertetni az újonnan érkezőkkel, elmélyíteni a már itt lakókban.

Ehhez kérjük a lakosság segítségét, hogy aki birtokában van tovább örökíthető szellemi értékeknek, vagy úgy gondolja, hogy a település egy-egy részlete vagy épülete alkalmas arra, hogy bekerüljön a helyi értékek közé kérjük jelezze az alábbi e-mail címen: muvelodesszervezo@gyorzamoly.hu

A jelölések határideje: 2020. november 1.

Az összegyűjtött értékeket szeretnénk a későbbiekben méltó módon, egy kiadvány formájában megjelentetni. Bízom a lakosság együttműködésében és hiszem, hogy közösen egy gyönyörű kiadványt tudunk összeállítani településünkről!

Pulai Nikoletta

polgármester

(fotó: egy gyönyörű természeti értékünk)

A képen a következők lehetnek: fa, égbolt, növény, túra/szabadtéri, természet és víz

 

Emlékezzünk hőseinkre

Emlékezzünk hőseinkre, Aulich Lajos aradi vértanú utolsó mondatával!

"Szolgáltam, szolgáltam, mindig csak szolgáltam. És halálommal is szolgálni fogok. Forrón szeretett magyar népem és hazám, tudom, megértik ezt a szolgálatot." Aulich Lajos

 

 

 

 

Megbeszélés Dr. Pető Péterrel

Kedves Győrzámolyiak!

Ma (október 2-án) fogadtam irodámban dr. Pető Pétert a megyei közgyűlés alelnökét, aki számos tisztsége mellett a Megyei Értéktár Bizottságnak és a Magyar Naturpark Szövetségnek is az elnöke.

Lassan egy éve tagja vagyok a Megyei Értéktár Bizottságnak és szívesen mondok igent felkérésének, hogy közösen dolgozzunk Szigetköz, azon belül Alsó-Szigetköz értékeinek megőrzésében, feltárásában.

Kezünkben tartott könyv, a szerdán bemutatott kiadvány, ami 101 megyerikumot ismertet meg az olvasóval. Ehhez a csodálatos könyvhöz csak gratulálni lehet, fantasztikus a grafikája, a szerkesztése, a képek és még sokáig sorolhatnám, hogy mért érdemes kézbe venni, ezt a csodát. Remélem hamarosan kereskedelmi forgalomban is megtalálható lesz!

Vigyázzunk egymásra! Vigyázzunk magunkra!

Pulai Nikoletta

polgármester

 

 

Idősek világnapja

Babazászlók, a babák köszöntésére

Kedves Győrzámolyiak!

Csatlakozva a Három királyfi, három királylány mozgalomhoz a győrzámolyi önkormányzat előtt elhelyezésre kerül a babazászló abban az esetben, ha új lakót hoz a gólya. A zászló minden kislány és kisfiú, valamint szüleik köszöntésére egy hétig lesz kitűzve. Ezzel is szeretnénk kifejezni, hogy a legnagyobb kincsünk a gyermek, aki születésével létrehozza a családot. A családnál pedig semmi nem lehet fontosabb. Nem is kellett sokáig várni a lehetőségre, hogy kitűzhessük a napokban érkezett zászlót. Egy kisfiú és szülei tiszteletére lobog a zászló a hivatalos zászlók mellett.

Vigyázzunk egymásra, vigyázzunk családjainkra!

Pulai Nikoletta

polgármester

 

Köszönetnyilvánítás

Tisztelt Lakótársak! Kedves Győrzámolyiak!

Terveink szerint az Ősztökélő fesztiválon köszöntöttük volna a jubiláló házaspárokat, és mondtunk volna köszönetet a veszélyhelyzetben községünk lakóiról gondoskodó önkénteseknek. Mint ismeretes ez nem valósulhatott meg. Úgy gondolom, hogy bármennyire nehéz helyzetben vagyunk jelenleg is, erről nem szabad elfeledkezni. Ezért szombaton (szeptember 19-én) zárt körben, csak az érintettek jelenlétében, a védekezési szabályok maximális betartása mellett megtartottuk a kis ünnepségünket.

Először az 50 éves évfordulót ünneplő házaspárt köszöntöttük, majd négy 25 éves évfordulót ünneplők következtek. Apró műsorral és kis ajándékkal kedveskedtünk neki.

Ezután következett a veszélyhelyzetben segítők köszöntése. Hálánk jelélül emlékplakettet adtunk a megjelenteknek. Sajnos közülük sokan nem tudtak eljönni, vagy járványérintettség vagy egyéb elfoglaltság miatt. Felemelő érzés volt hallani tőlük, hogy ők nem várnak köszönetet és szükség esetén bármikor számíthatunk rájuk. Köszönjük!

Köszönöm a szervezésben résztvevők munkáját!

Vigyázzunk egymásra! Vigyázzunk magunkra!

Pulai Nikoletta

polgármester

 

Boldog születésnapot!

Kedves Győrzámolyiak!

Mindig nagy öröm számomra, ha idős emberekkel találkozhatom, beszélgethetek. A mai napon sok szeretettel és apró ajándékkal köszöntöttem Dr. Torma Viktória jegyző asszonnyal és Borbély Ildikó közművelődési referenssel 90. születésnapja alkalmából Erdélyi Ferencné Ani nénit. Megkérdeztem a még mindig fiatalos, mosolygós Ani nénit, szerinte mi a fiatalság titka. Azt válaszolta mindig mozgásban kell lenni. Azt hiszem ez egy olyan tanács, amit érdemes megfogadni! Isten éltesse még sokáig Ani nénit, egészségben boldogságban családja körében és községünkben!

Pulai Nikoletta

polgármester

 

Köszönjük a munkát!

Kedves Győrzámolyiak!

Hálás szívvel köszönöm azoknak a munkáját, akik részt vettek a szombati sátorállításban. Az eddigiektől eltérően a sátor betontalpon áll, így nagyobb biztonsággal veszi fel a harcot a természet erejével!

Pulai Nikoletta

polgármester

 

Tesztelik az új rendszert

Rongálás

Tisztelt Lakótársak!

Szomorú, hogy ilyen történik községünkben! Köszönöm a lakossági bejelentést! Kérem, hogy akinek bármilyen információja van az esettel kapcsolatban, legyen szíves jelezze a polgarmester@gyorzamoly.hu email címen, vagy a 06/20 2224119-es telefonszámon! Köszönöm szépen az együttműködést!

Pulai Nikoletta

polgármester

Látványtervek tervezett benzinkút és autómosó

Tisztelt Lakótársak! Kedves Győrzámolyiak!

Megkaptam a község elejére tervezett benzinkút és autómosó látványtervét a beruházótól. Tájékoztatott, hogy várhatóan 2021. októberétől vehetik használatba a vásárlók.

Pulai Nikoletta

polgármester

 

2. Baráti Horgásztalálkozó

Köszönöm szépen a meghívást a 2. Baráti Horgásztalálkozóra! Megtiszteltetés volt számomra, hogy átadhattam a díjakat! Jó volt látni ezt a vidám, összetartó közösséget. Bár a halak nem akarták támogatni nagy számban a résztvevőket, ez láthatóan senkinek nem vette kedvét. Köszönöm mindenkinek a munkáját, aki valamilyen formában hozzájárult a találkozó megvalósításához!

Hiszem, egy község ereje a közösségekben rejlik! A horgászokra számíthatunk!

Pulai Nikoletta

polgármester

 

Újabb vihar

Tisztelt Lakótársak! Kedves Győrzámolyiak!

Sajnos a mai vihar is nyomot hagyott községünkben. A viharok jelentős anyagi kárt okoztak, mégis azt gondolom hálásak lehetünk, hogy személyi sérülés nem történt. Hálás szívvel köszönöm azoknak a fantasztikus embereknek a munkáját, akik tegnap este, éjszaka, ma reggel, délelőtt és este a közösség segítségére sietettek!

Pulai Nikoletta

polgármester

 

Augusztusi vihar

Tisztelt Lakosság!

A hirtelen jött vihar településünket sem kímélte.

A falu bejárása folyamatos és az utak tisztítását megkezdtük, a közlekedésre veszélyes helyzeteket megszüntettük. Kérjük, bárki aki segítségre szorul, az jelezze privát üzenetben Pulai Nikoletta polgármester asszonynak.

Pulai Saci, édesanyám nevében, aki a falu különböző pontjain tartózkodik.

 

Fejlesztés - optikai kábel vezetése

Lakossági tájékoztatás!

Községünkben tovább folytatódik Metalcom Zrt. kivitelezésében a Magyar Telekom Nyrt megbízásából készülő optikai kábel vezetése.

A második ütem, (amennyiben az időjárás engedi) a Búzavirág és a Mórvető utcában kezdődik jövő hét elején. Majd sorra jönnek a karikában jelzett részek. (A képen a fehér x-szel jelölt részek a légkábeles, a kékkel jelöltek a földkábeles vezetést jelölik).

A falu többi területén is történtek jelölések a cég geodétáinak kivitelezésében. Fehér karóval jelölték a nyomvonalat, rózsaszínnel a betonos aknák helyét, zölddel a gázvezetéket és kékkel a vízvezetéket. A kivitelező cég igyekszik a mindenki számára a lehető legjobb megoldást megtalálni probléma esetén. Amennyiben szükséges az önkormányzaton elérhető a kapcsolattartó telefonszáma.

Számítok a lakosság együttműködésére!

Pulai Nikoletta

polgármester

Nem érhető el leírás a fényképhez.

 

Szúnyogkérdés 2020.

Kedves Győrzámolyiak! Kedves Lakótársaim!

Számos megkeresést, telefont, e-mailt kaptam az elmúlt időszakban a szúnyogüggyel kapcsolatban. Sajnos nem tudok mindegyikre egyesével válaszolni, bármennyire szeretnék, így itt is megosztom Önökkel az eddigi egyeztetéseket, válaszokat. Természetesen én is tapasztalom, hogy a kellemes nyári estéket nem lehet szúnyogmentesen eltölteni az udvarokban, teraszokon, nem lehet a kertekben dolgozni.

A szúnyoggyérítés kezdete óta folyamatosan egyeztetek a Katasztrófavédelem illetékeseivel, hiszen az irtást nem az önkormányzat végzi, hanem központilag, állami finanszírozással ütemezve történik. Egyeztetéseket folytattam Sallai Péterrel, a Megyei Katasztrófavédelem igazgatójával, a gyérítés sokszorosításáról, illetve a kivitelezés módjáról. Kértem a kivitelező céget, hogy menjenek lassabban a falu utcáin, térképkivonatot küldtem nekik, jelölve a kritikus pontokat, illetve azokat a területeket (mert sajnos ilyen is van), ahova nem ment be az autó.

Folyamatosan egyeztetünk az alsó-szigetközi polgármesterekkel is a megoldásról, hiszen nem állnak meg a rovarok a települések határain, így fontosnak tartjuk az összehangolt irtást.

Az elfogadhatatlan helyzet miatt már a médiához is fordultunk és kérem a lakosságot, hogy az alábbi linken Önök is adják meg észrevételeiket.

https://www.facebook.com/.../a.21807.../3319851418053197/...

Folyamatosan keressük a lehetőségeket a kritikus helyzet javítására.

Pulai Nikoletta

polgármester

A képen a következők lehetnek: 1 személy, , szöveg, amely így szól: „KEREKASZTAL-BESZÉLGETÉST SZERVEZTÜNK POLGARMESTEREKNEK VAN AVASLATUK Szigetköz elégedetlen a szúnyogirtással többség ALSÓ-SZIGETKÖZ szakképzett emberünk foldi FOLYTATASAZ1.0 OLDALRÓL. érdemes irtás kiemelte: lesz,s ettünk ÁRJÁKABIOLÓGIAI Adrienn, nek Nagyon fontos tirtás, mert zuralkodó széljárás miatt nemcsak só-szigetközi települé- sekre fújja szél szú- eAttilaé Nikoletta Kamocsai Sándor, Adrienn Teilinger| egyetértenek pillanatban Ambrus Gellért, ből, hanem Győrbe is. üzemelteti lesznek nihamarabb elmúlt nem onnan elnöke akezddhe hétfői”

 

Fejlesztések

Lakossági tájékoztató!

Mint ahogy bizonyára észrevették az érintett utcák lakói, pénteken a Metalcom Zrt. a Magyar Telekom Nyrt. megbízásából elkezdte a GPON lefedő hálózat támszerkezet és alépítmény építését (optikai kábel vezetését). Az első ütemről kaptam tájékoztatást. A mellékelt képen jelölt terület várhatóan két héten belül el fog készülni. A munkálatok a község más területét is érinteni fogják, amiről igyekszünk maximálisan tájékoztatni a lakosságot.

Továbbá tájékoztatom az érintett lakosságot, hogy szerződést kötöttünk a Szerencse utca és a Gesztenye liget útalapjának elkészítésére, ami szintén a napokban fog elkezdődni és a kivitelezés szeptember 21-ére lezárul!

Pulai Nikoletta

polgármester

Nem érhető el leírás a fényképhez.

 

 

Nemzeti ünnep augusztus 20.

A történelem viharai mindig is próbára tették hazánkat! Látható ellenségek helyett, most a láthatatlan ellenséggel kell felvenni a harcot. Gondolhatunk itt az embereket fenyegető vírusokra is. De láthatatlan ellenségek azok a negatív változások is, hogy egyre nagyobb tért hódít az ego, háttérbe szorítva a közösséget, hazát. Szent István és az őt követő számtalan példa álljon előttünk, ezen a mai ünnepnapon. A mai ünnep csendesebb a megszokottnál, de talán nem is baj. Így több idő marad elcsendesedni, befelé fordulni, ráébredni arra, hogy magyarnak lenni csodálatos dolog! Isten éltessen Magyarország! Isten éltessen Győrzámoly!

Pulai Nikoletta

 

Pályázati felhívás

Nyílt építészeti ötletpályázati FELHÍVÁS

Győrzámoly Község Önkormányzata „Győrzámoly településközpont kialakítása” címmel nyílt építészeti ötletpályázatot hirdet.

A pályázat célja olyan ötletek, javaslatok begyűjtése, ami a jelenlegi központi útcsatlakozást és a településközponti területet építészetileg is vonzóvá teszi; javaslatot tesz a jövőbeli fejlesztésekre, valamint építészeti vázlattervet mutat be a központban létesítendő új épület (főzőkonyha, üzletek, szolgálati lakás) vonatkozásában.

Az ötletpályázati felhívás, az ötletpályázati kiírás honlapunkról, az alábbi linkről tölthetők le:

https://www.gyorzamoly.hu/.../polgarmesteri.../hirdetmenyek2

Nem érhető el leírás a fényképhez.

 

Szúnyoggyérítés - 2020. augusztus 25.

 

Tisztelt Lakosság!

Községünkben földi úton történő szúnyoggyérítés lesz.

A kezelés időpontja: 2020. augusztus 25-én (kedd) napnyugta utáni órákban. Rossz idő esetén tartaléknapok: 2020. augusztus 26-27. napnyugta után.

Alkalmazott készítmény: Deltasect Plus 1,2 ULV szúnyogirtó szer.

A készítmény a kijuttatott csekély mennyiségben (0,6 liter/hektár) kizárólag az érzékenyebb rovarokat pusztítja el, melegvérű állatokra, emberre nem veszélyes, hatóanyaga néhány óra alatt lebomlik.

A lakosság részére javasolt intézkedések:

A szabadban tárolt gyermekjátékokat, élelmiszereket, evőeszközöket, a szabadban szárított ruhákat, a kezelés napján javasolt összegyűjteni vagy letakarni. A kezelés idejére és az azt követő 1 órában javasolt az ablakokat, ajtókat zárva tartani és a külső levegőt bejuttató mesterséges szellőztető berendezéseket kikapcsolni. A kezelt területen termő zöldségeket, gyümölcsöket fogyasztás vagy feldolgozás előtt ajánlott megmosni. A kezelést végző gépkocsi közvetlen közelében tartózkodni nem szabad.

A szabadban, fedetlenül tárolt vízgyűjtő edényekben, a különböző tárgyakban megülő esővízben akár egy hét alatt is kifejlődhetnek a szúnyoglárvák. A szúnyogirtó kezelés kiegészítéseként ajánlott, hogy az ingatlantulajdonosok szüntessék meg, rendszeresen ürítsék vagy takarják le az épületek körüli kisebb, pangó vízgyülemeket.

Sátorbontás, karbantartás

Kedves Győrzámolyiak!

Hálás szívvel köszönöm azoknak a munkáját, akik meghallották a hívó szót és részt vettek a szombati közösségi munkán. A fáradhatatlan lelkes csapat minden várakozáson felül teljesített! Hamarosan folytatjuk!

Pulai Nikoletta

polgármester

 

 

Bölcsőde bővítés kezdődik

Tisztelt Lakótársak! Kedves Győrzámolyiak!

Augusztus első hetében elkezdődött a Szent László utca 3-ban lévő bölcsőde épület bővítése.

Terveink szerint, ebben az épületben kap helyet két bölcsődei csoport. Cél, hogy a legapróbbak otthon érezzék magukat és megkönnyítsük a bölcsődei dolgozók munkáját. A Szent István út 11-ben felszabaduló bölcsődei csoport pedig helyet ad az óvoda nyolcadik csoportjának. Igyekszünk úgy megszervezni a munkát, hogy a lehető legkevesebb kellemetlenséggel járjon. A kivitelezés várhatóan 140 napot vesz igénybe! Kérek mindenkit, aki az érintett szakaszon közlekedik (autóval, gyalogosan vagy bármilyen formában) fokozottan figyeljen, hogy a balesetek elkerülhetők legyenek! Köszönöm az együttműködést!

Pulai Nikoletta

polgármester

 

Középiskolások dolgoztak közösségünkért

Tisztelt Lakótársak! Kedves Győrzámolyiak!

Hálás szívvel köszönöm azoknak a középiskolásoknak, volt tanítványaimnak, akik meghallották hívó szavamat közösségi munkavégzésre! Segítségükkel megújult a temető fakerítése és a Polgármesteri Hivatal vaskerítése. Köszönöm, hogy értelemmel töltötték meg a közösségért folytatott munka kifejezést, és munkájukkal hozzájárultak, hogy községünk szépüljön! A jövőben is számítok minden lelkes fiatalra, aki az ötven óra közösségi munkából szívesen teljesítene Győrzámolyon!

Külön köszönöm az önkormányzat munkatársainak, hogy segítették és irányították a diákokat!

Pulai Nikoletta

polgármester

 

Szúnyoggyérítés - 2020. augusztus 5.

 

Tisztelt Lakótársak! Kedves Győrzámolyiak!

A lakosságtól kapott folyamatos jelzések és panaszok, arra ösztönöztek, hogy a lehető legtöbb helyen és alkalommal képviseljem azt a lakossági igényt, hogy történjen előrelépés szúnyoggyérítés ügyben. Országos probléma a légi szúnyoggyérítés betiltása. Eltérőek a vélemények ennek helyességéről. Úgy gondolom ezt a vitát a szakemberekre kell hagyni, mi nem tudjuk megoldani. Viszont közben történtek változások miszerint újra engedélyezett a légi gyérítés és ez községünkben is be fog következni. A pontos ütemtervek még nem ismertek, de amint konkrét információnk lesz, azt megosztjuk a lakossággal.

Ami tény, Szigetközben mindig volt szúnyog és valószínűleg lesz is, az itt élőknek ezzel számolni kell.

Felhívom mindenki figyelmét, hogy vannak lehetőségek arra, hogy a saját ingatlanunkon minimalizáljuk a szúnyogok jelenlétét!

Néhány hasznos link:

https://www.alon.hu/szunyo.../hazi-praktikak-szunyogok-ellen

https://www.penzcentrum.hu/.../szunyogirtas-hazilag...

További szép, kevés csapkodással járó nyarat kívánok mindenkinek!

Pulai Nikoletta

polgármester

TÁJÉKOZTATÓ FÖLDI SZÚNYOGGYÉRÍTÉSRŐL

Ezúton értesítjük a lakosságot, hogy településünk területén földi úton történő szúnyoggyérítés kerül elvégzésre.

A kezelés pontos időpontja: 2020. 08. 05. napján, napnyugta utáni órákban. Rossz idő esetén a védekezés 2020. 08. 06-07. napján, ugyanebben az időben kerül elvégzésre.

Alkalmazott készítmény: Deltasect Plus 1,2 ULV szúnyogirtó szer.

A készítmény a kijuttatott csekély mennyiségben (0,6 liter/hektár) kizárólag az érzékenyebb rovarokat pusztítja el, melegvérű állatokra, emberre nem veszélyes, hatóanyaga néhány óra alatt lebomlik.

A lakosság részére javasolt intézkedések:

A szabadban tárolt gyermekjátékokat, élelmiszereket, evőeszközöket, a szabadban szárított ruhákat, a kezelés napján javasolt összegyűjteni vagy letakarni. A kezelés idejére és az azt követő 1 órában javasolt az ablakokat, ajtókat zárva tartani és a külső levegőt bejuttató mesterséges szellőztető berendezéseket kikapcsolni. A kezelt területen termő zöldségeket, gyümölcsöket fogyasztás vagy feldolgozás előtt ajánlott megmosni. A kezelést végző gépkocsi közvetlen közelében tartózkodni nem szabad.

A szabadban, fedetlenül tárolt vízgyűjtő edényekben, a különböző tárgyakban megülő esővízben akár egy hét alatt is kifejlődhetnek a szúnyoglárvák. A szúnyogirtó kezelés kiegészítéseként ajánlott, hogy az ingatlantulajdonosok szüntessék meg, rendszeresen ürítsék vagy takarják le az épületek körüli kisebb, pangó vízgyülemeket.

Választókerületei egyeztetés a térség polgármestereivel

Tisztelt Lakótársak! Kedves Győrzámolyiak!

A mai napon (július 29-én) egyeztető tárgyaláson vettem részt a Magyar Falu Program aktuális pályázati lehetőségeiről Öttevényen. Köszönöm Dr. Bider Zsolt öttevényi polgármester szervező munkáját és a térség polgármestereinek a konstruktív együttműködést!

Pulai Nikoletta

polgármester

 

Közösségi munka

Választókerületei egyeztetés

Szombaton a térség polgármesterei a Magyar Falu Programban megjelenő újabb pályázati lehetőségekről egyeztettek Mosonmagyaróváron.

Nyár ide nyár oda , a munkát el kell végezni . A szabadság várhat . A térség fejlesztése viszont nem . Választókerületi egyeztetés a térség polgármestereivel .

Fotó : Pausits István

 

Települési ügysegéd

Tisztelt Lakótársak! Kedves Győrzámolyiak!

Örömmel tájékoztatom a lakosságot, hogy a települési ügysegédi eljárás újra indult. Minden páros hét csütörtökén kérhetnek segítséget (a Községháza felső emeletén) a következő ügytípusokban:

- egészségügyi szolgáltatásra való jogosultság, - közgyógyellátás megállapítása, - ápolási díj, - időskorúak járadéka, - aktív korúak ellátása, - egészségkárosodási és gyermekfelügyeleti támogatás.

Polgármesteri fogadóóráim a szokott időpontban (hétfőn 15-16 óra, szerda 8-9 óra) vannak, illetve telefonos egyeztetés utáni időpontban szeretettel várom azokat, akiknek kérdésük van felém!

Pulai Nikoletta

polgármester

Szúnyoggyérítés - 2020. július 22.

Tisztelt Lakosság!

Községünkben földi úton történő szúnyoggyérítés lesz.

A kezelés időpontja: 2020. július 22. (szerda) napnyugta utáni órákban. Rossz idő esetén tartaléknapok: 2020. július 23-24. napnyugta után.

Alkalmazott készítmény: Deltasect Plus 1,2 ULV szúnyogirtó szer.

A készítmény a kijuttatott csekély mennyiségben (0,6 liter/hektár) kizárólag az érzékenyebb rovarokat pusztítja el, melegvérű állatokra, emberre nem veszélyes, hatóanyaga néhány óra alatt lebomlik.

A lakosság részére javasolt intézkedések:

A szabadban tárolt gyermekjátékokat, élelmiszereket, evőeszközöket, a szabadban szárított ruhákat, a kezelés napján javasolt összegyűjteni vagy letakarni. A kezelés idejére és az azt követő 1 órában javasolt az ablakokat, ajtókat zárva tartani és a külső levegőt bejuttató mesterséges szellőztető berendezéseket kikapcsolni. A kezelt területen termő zöldségeket, gyümölcsöket fogyasztás vagy feldolgozás előtt ajánlott megmosni. A kezelést végző gépkocsi közvetlen közelében tartózkodni nem szabad.

A szabadban, fedetlenül tárolt vízgyűjtő edényekben, a különböző tárgyakban megülő esővízben akár egy hét alatt is kifejlődhetnek a szúnyoglárvák. A szúnyogirtó kezelés kiegészítéseként ajánlott, hogy az ingatlantulajdonosok szüntessék meg, rendszeresen ürítsék vagy takarják le az épületek körüli kisebb, pangó vízgyülemeket.

Községi utak javítása, nyertes pályázatok

Tisztelt Lakótársaim, kedves Győrzámolyiak!

A múlt héten megtörtént az aszfaltos községi utak javítása és a Majori út padkájának feltöltése. Köszönöm a kivitelező cég szakszerű és gyors munkáját!

A Magyar Falu Program keretében 15.908.572,-Ft-ot nyert községünk az útépítésre beadott pályázaton. Köszönet a támogatásért Dr. Nagy István országgyűlési képviselőnknek. A Képviselő-testület döntése alapján az összeget a Búzavirág utca aszfaltozására fogjuk fordítani. (Zárójelben jegyzem meg, hogy ez az összeg kb. az utca 90%-ára elegendő.)

A Települési környezetvédelmi infrastruktúra-fejlesztések c. TOP-2.1.3-16-GM1-2019-00009 azonosító számú, belterületi csapadékvíz elvezetését (Tölgyfa u., Cseresznyefa u., Búzavirág u., Mórvető u.) célzó pályázaton 50 millió forint támogatást nyertünk, köszönetem fejezem ki az előző településvezetésnek, hogy döntésükkel lehetőséget adtak a pályázaton való részvételre.

A Képviselő-testület erre az évre tervezte a Búzavirág, a Mórvető, a Diósi út és a Határ út folytatásának az aszfaltozását. Ebben nagy segítség a Magyar Falu Programon elnyert pénz, viszont nem előzheti meg az útépítés a csapadékvíz elvezetés megvalósítását. Ezért az érintett lakosság türelmét kérem!

Pulai Nikoletta

polgármester

Szúnyoggyérítés - 2020. július 6.

Tisztelt Lakosság!

Községünkben földi úton történő szúnyoggyérítés lesz.

A kezelés időpontja: 2020. július 6.(hétfő) napnyugta utáni órákban. Rossz idő esetén tartaléknapok: 2020. július 7-8. napnyugta után.

Alkalmazott készítmény: Deltasect Plus 1,2 ULV szúnyogirtó szer.

A készítmény a kijuttatott csekély mennyiségben (0,6 liter/hektár) kizárólag az érzékenyebb rovarokat pusztítja el, melegvérű állatokra, emberre nem veszélyes, hatóanyaga néhány óra alatt lebomlik.

A lakosság részére javasolt intézkedések:

A szabadban tárolt gyermekjátékokat, élelmiszereket, evőeszközöket, a szabadban szárított ruhákat, a kezelés napján javasolt összegyűjteni vagy letakarni. A kezelés idejére és az azt követő 1 órában javasolt az ablakokat, ajtókat zárva tartani és a külső levegőt bejuttató mesterséges szellőztető berendezéseket kikapcsolni. A kezelt területen termő zöldségeket, gyümölcsöket fogyasztás vagy feldolgozás előtt ajánlott megmosni. A kezelést végző gépkocsi közvetlen közelében tartózkodni nem szabad.

A szabadban, fedetlenül tárolt vízgyűjtő edényekben, a különböző tárgyakban megülő esővízben akár egy hét alatt is kifejlődhetnek a szúnyoglárvák. A szúnyogirtó kezelés kiegészítéseként ajánlott, hogy az ingatlantulajdonosok szüntessék meg, rendszeresen ürítsék vagy takarják le az épületek körüli kisebb, pangó vízgyülemeket.

Új védőnő érkezett községünkbe

Tisztelt Lakótársak! Kedves Győrzámolyiak!

Örömmel tudatom mindenkivel, hogy községünkben a jövőben két védőnői körzetben, két védőnő fogja ellátni a feladatot. Bősze Anita mellé érkezett Keserü Brigitta. Mindkettőjüknek jó munkát kívánok, kívánom, hogy leljék benne örömüket, és hogy Győrzámoly jövője, a sok kicsi gyermek fejlődése közös boldogság legyen szülőnek, védőnőnek és mindenkinek egyaránt!

Pulai Nikoletta

polgármester

Új nyugdíjast köszöntöttünk!

Tisztelt Lakótársak! Kedves Győrzámolyiak!

Szeretettel köszöntöm, magam, a képviselő-testület, a polgármesteri hivatal, volt tanítványai és a község lakóinak nevében Keszeiné Kovács Gyöngyit nyugdíjba vonulása alkalmából! Köszönöm neki több évtizedes tanítói munkáját, hogy szeretettel, türelemmel terelte kis tanítványait a tudás útjára! Hosszú, boldog, egészséges nyugdíjas éveket kívánunk!

Pulai Nikoletta

polgármester

Nyertes pályázat a Magyar Falu Programban

Kedves Győrzàmolyiak!

Örömmel tudatjuk, hogy a Magyar Falu Program keretében az orvosi eszközök beszerzése című pályázaton támogatást nyertünk. Köszönjük dr. Nagy István miniszter úr, országgyűlési képviselő támogatását.

Pulai Nikoletta

polgármester

Új szelektív szigetek érkeztek

Tisztelt Lakótársak! Kedves Győrzámolyiak!

A mai naptól négy szelektív sziget áll a község lakóinak rendelkezésére (Majori út, Tölgyfa utca, Szabadság út vége, Temető melletti parkoló mögött). Ez jelentős fejlődés az eddigi két szigethez képest. Kérek mindenkit, sziveskedjenek azokat rendeltetésszerűen használni! Amennyiben azt tapasztalják, hogy tele van, ne hagyják mellette a szemetet, hanem jelezzék a szolgáltatónak a konténeren lévő telefonszámra.

A jövő héten el fog készülni a kerítés, aminek célja a lehető legesztétikusabb állapot elérése, illetve a kiépítésre kerülő kamerarendszerben térfigyelő kamerákkal is felszereljük a szigetek környékét. Viszont én is tudom, hogy minden erőfeszítés felesleges, ha nem megfelelően használjuk a szelektív szigeteket. Amennyiben ilyet tapasztalok, jelentős bírságra számíthatnak az elkövetők! Számítok a lakosság együttműködésére! Szép nyári hétvégét kívánok mindenkinek!

Pulai Nikoletta

polgármester

Gyászhír

Tisztelt Lakótársak! Kedves Győrzámolyiak!

Szomorú szívvel értesítem azokat, akik ismerték és szerették, hogy Jákó Györgyné, Maca néni elhunyt. Temetése szűk körben történik, szentmise a lelki üdvéért pénteken (június 26-án) 19 órakor lesz a győrújfalui templomban, aki szeretne, itt tud tőle elbúcsúzni. Mind a győrújfalui, mind a győrzámolyi tanítványai szeretettel emlékeznek rá!

Pulai Nikoletta

polgármester

Megbeszélés Dr Dézsi Csaba Andrással Győr polgármesterével

Tisztelt Lakótársak! Kedves Győrzámolyiak!

A mai napon (június 23-án) Dr. Dézsi Csaba Andrásnál, Győr polgármesterénél jártam.

A megbeszélés tárgya községünk életében fontos szerepet játszó elképzelések, problémák, gondok voltak (pl. elkerülő út, szelektív hulladékgyűjtés, közút állapota, közös ünnepek, programok).

Polgármester Úr a támogatásáról biztosított bennünket és segítő kezet nyújtott céljainak mielőbbi megvalósításában!

Jó érzés volt azt megtapasztalni, hogy a „nagytestvér” Győr, nem feledkezik meg a „kistestvéreiről”, jelen esetben Győrzámolyról. Köszönet érte!

Pulai Nikoletta

polgármester

Szúnyoggyérítés - 2020. június 23.

Tisztelt Lakosság!

Községünkben földi úton történő szúnyoggyérítés lesz.

A kezelés időpontja: 2020. június 23. (kedd) napnyugta utáni órákban. Rossz idő esetén tartaléknapok: 2020. június 24-25., napnyugta után.

Alkalmazott készítmény: Deltasect Plus 1,2 ULV szúnyogirtó szer.

A készítmény a kijuttatott csekély mennyiségben (0,6 liter/hektár) kizárólag az érzékenyebb rovarokat pusztítja el, melegvérű állatokra, emberre nem veszélyes, hatóanyaga néhány óra alatt lebomlik.

A lakosság részére javasolt intézkedések:

A szabadban tárolt gyermekjátékokat, élelmiszereket, evőeszközöket, a szabadban szárított ruhákat, a kezelés napján javasolt összegyűjteni vagy letakarni. A kezelés idejére és az azt követő 1 órában javasolt az ablakokat, ajtókat zárva tartani és a külső levegőt bejuttató mesterséges szellőztető berendezéseket kikapcsolni. A kezelt területen termő zöldségeket, gyümölcsöket fogyasztás vagy feldolgozás előtt ajánlott megmosni. A kezelést végző gépkocsi közvetlen közelében tartózkodni nem szabad.

A szabadban, fedetlenül tárolt vízgyűjtő edényekben, a különböző tárgyakban megülő esővízben akár egy hét alatt is kifejlődhetnek a szúnyoglárvák. A szúnyogirtó kezelés kiegészítéseként ajánlott, hogy az ingatlantulajdonosok szüntessék meg, rendszeresen ürítsék vagy takarják le az épületek körüli kisebb, pangó vízgyülemeket.

Anyák napi rajzverseny eredménye

Gratulálunk a nyerteseknek és minden résztvevőnek! 👧🏻👦🏻☀️

Szigetköz - Mosoni-sík Leader Egyesület

Május 26.

Anyák napi verseny szorított helyzetben, de annál nagyobb szívvel

Tájékoztatjuk a Pályázókat és minden érdeklődőt, hogy megtörtént az egyesületünk által kiírt "Együtt Anyával" című Anyák Napi felhívásra beérkezett versek és rajzok zsűrizése.

A felhívásra térségünk óvodáiból és iskoláiból idén összesen 32 pályázat érkezett. A zsűrizésre a kialakult helyzetre való tekintettel idén egy személyt kértünk fel, Tóth -Zokob Anett kavicsfestő művészt, aki mesekönyveket, verses könyveket is ír és illusztrál. Az ország számos pontján tart gyermekeknek természet közeli foglalkozásokat. Szívügye a környezet megismertetése, a gyerekek szemléletformálása.

Óvodás kategória:

1. Király Árnika, Tündérrózsa Óvoda Győrzámoly

2. Fedor Bianka, Győrzámolyi Tündérrózsa Óvoda és Bölcsőde Napocska csoport

3. Leitner Rebeka, Mosonszolnoki Napköziotthonos Óvoda és Konyha

Alsós rajz kategória:

1 .Kecskés Boglárka, Győrladaméri Községi Általános Iskola

2. Rális Dorothea, Levéli Német Nemzetiségi Általános

3. Klena Eszter, Móra Ferenc Ált. Iskola Mosonmagyaróvár

Alsós kategória vers:

1. Jarabek Nóra, Kimlei Nemzetiségi Általános iskola

2. Papp Huba, Győrladaméri Községi Általános Iskola

3. Rigó Boglárka, Kimlei Nemzetiségi Általános iskola

Köszönjük a részvételt, gratulálunk a díjazottaknak. Az ajándékokat minél hamarabb próbáljuk eljuttatni a helyezetteknek.Bízunk benne, hogy akik idén nem nyertek jövőre újra rajzolnak és írnak verset.

SZMSLE Munkaszervezete

 

Szeretettel gratulálunk!

Szívből gratulálunk Kozma Imre atyának!

Magas állami kitüntetést kapott Kozma Imre atya - Szívből gratulálunk!

A Magyar Érdemrend középkeresztje a csillaggal kitüntetést adta át Kozma Imrének, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alapító elnökének Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes szerdán Budapesten, a Karmelita kolostorban.

Áder János köztársasági elnök – Semjén Zsolt és Orbán Viktor miniszterelnök előterjesztésére – az elismerést több mint fél évszázados papi szolgálata, a betegek, az elesettek és a rászorulók testi-lelki egészségének, szociális helyzetének javításáért folytatott elhivatott, példaértékű életpályájáért adományozta Kozma Imrének 80. születésnapja alkalmából.

Semjén Zsolt laudációja szerint Kozma Imre bencés diákként és 1963, a pappá szentelése után még inkább megbélyegzett állampolgára lett a Magyar Népköztársaságnak: az utcán követték, megfélemlítésekkel próbálták elbizonytalanítani, a hatalom szívesen meg is szabadult volna tőle, ő viszont tudta, hogy itt van dolga, a magyar népért akar élni.

Zugligeti plébánosként 1989-ben „kinyitotta a szívét és a plébánia kapuját” a Magyarországra érkező keletnémetek előtt. A befogadással irgalmat gyakorolt, bizonyította, hogy az egyházat nem lehet a sekrestyébe zárni, mert küldetése a templomon kívülre szól – fogalmazott a miniszterelnök-helyettes. Kiemelte: Kozma Imre történelmi tettet hajtott végre, amely hozzájárult a kommunista diktatúra bukásához és Kelet-Európa felszabadulásához.

A méltatás arra is kitért, hogy a kitüntetett által alapított Magyar Máltai Szeretetszolgálat a romániai forradalom napjaiban huszonkét teherautónyi segélyt és adományt juttatott át a határon. A délszláv háború idején pedig Kozma Imre „Jézus Krisztus követeként” tárgyalt a szerb hadsereg generálisával és mentett ki 4500 embert Vukovárról.

A máltai szeretetszolgálat Magyarország egyik legjelentősebb segélyszervezete, a Karitatív Tanács tagjaként a kormány stratégiai partnere. Munkatársai az irgalmasság testi és lelki cselekedeteit gyakorolják, irgalmasságukkal a „szeretetet történetét” írják, és nem csupán társai az elesetteknek, hanem értük is élnek – hangzott el az ünnepségen.

MTI

A képen: Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes a Magyar Érdemrend középkeresztje a csillaggal kitüntetést adja át Kozma Imrének, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alapító elnökének a Karmelita kolostorban 2020. június 10-én.

Fotó: MTI/Váli Miklós

Új eszköz vásárlása

Kedves Győrzámolyiak!

A közterületek nagysága, a megnövekedett munkamennyiség arra ösztönözte a képviselő-testületet, hogy lépéseket tegyen megfelelő eszköz beszerzésére.

Örömmel értesítem a lakosságot, hogy beszerzésre került egy megfelelő teljesítményű traktor és egy fűnyírásra, szártépésre alkalmas eszköz.

Pulai Nikoletta

polgármester

Meghívó Nemzeti összetartozás napjára

Találkozó Csizmadia Gáborral és Váczi Attilával

Tisztelt Lakótársak! Kedves Győrzámolyiak!

A mai napon (május 28-án) fontos találkozásra és megbeszélésre került sor községünkben. A megbeszélésen részt vett Csizmadia Gábor megyei rendőrfőkapitány és Váczi Attila győri rendőrkapitány. Az összejövetel célja, az volt, hogy olyan kamerarendszer kiépítésére kerüljön sor Győrzámolyon, ami hosszútávon hozzájárul községünk közbiztonságának növeléséhez, a különböző szabálytalanságok számának jelentős csökkentéséhez. Segítségükkel hamarosan elkezdődhet a célnak legjobban megfelelő kamerarendszer kiépítése.
Köszönöm nekik azt a jóindulatot, segítőszándékot, amivel hozzájárultak a megbeszélés sikeréhez!

Pulai Nikoletta
polgármester

Részletek...

Köszönet a gyereknapi meglepetésért

Nagyon szépen köszönöm a Profi Rendezvény munkatársainak, Ilés Teofil vezetőnek, volt tanítványaimnak a mai fantasztikus munkát! Köszönöm a kitartást, az igyekezetet, hogy minél több gyerek arcára mosolyt varázsoltak! Jó pihenést kívánok nekik! Szép hétvégét mindenkinek! Isten éltesse a gyermekeket!

Pulai Nikoletta
polgármester

https://www.facebook.com/gyorzamoly/videos/242758457152590/?t=0

Házhoz megy a meglepetés gyermeknapon

GYHG tájékoztatása (május 21.)

A Gyhg Nonprofit Kft. értesíti a lakosságot, hogy a kezelésében lévő győrzámolyi hulladékudvar 2020. június 2-től a nyári nyitvatartási rend szerint üzemel. A hulladékudvarban egyszerre csak három ügyfél tartózkodhat, a többieknek kint kell várakozniuk és továbbra is kötelező a szájmaszk használata.

Nyitvatartás:
kedd: 10.00-18.00
szombat: 14.30-18.00

1 % felajánlás

Kedves Győrzámolyiak! Kedves Győrzámolyt szeretők!

Hamarosan lejár a határidő, amikor még rendelkezhetünk a személyi jövedelemadónk 1%-áról!
Kérem Önöket, kérlek Benneteket, utaljátok a Győrzámolyért Alapítványnak az 1%-ot, ezzel is támogatva szeretett községünk fejlődését. Kérem, hogy minél többen osszuk meg a bejegyzést, hogy a lehető legtöbb emberhez eljusson a hír! Köszönöm!
A részletek a fényképen megtalálhatók! Előre is köszönöm az utalásokat!

Pulai Nikoletta polgármester

Álláshirdetés - óvodapedagógus

Óvodapedagógust keresünk Győrzámolyra!

Az álláshirdetés az alábbi linken tekinthető meg:

https://kozigallas.gov.hu/pages/jobviewer.aspx?ID=usyb6z1ca9

Kedves Szülők! (április 28.)

Kedves Szülők!

A Kormány 152/2020. (IV. 27.) rendelete alapján ügyeletet kell biztosítani az óvodákban, bölcsődékben, így a Győrzámolyi Tündérrózsa Óvoda és Bölcsődében is, 2020. április 30-tól. Az ügyeletet maximum 5 fős csoportokban kell megszervezni, a nyitva tartási időben.
A szülőnek írásban kell nyilatkozni arról, hogy gyermeke nem szenved fertőző betegségben, ezt a nyilatkozatát 5 munkanaponkét újra meg kell erősítenie.
Aki igénybe szeretné venni az ügyeletet, legyen szíves egy munkanappal előbb, legkésőbb 9 óráig jelezni a következő elérhetőségek valamelyikén:
Bognárné Koteczki Ibolya intézményvezető: 20/340-4064
e-mailben: gyorzamolyovi@wave-net.hu
A következő napi lemondásokat is délelőtt 9 óráig tehetik meg.
Az étkezést az ügyelet alatt változatlan térítési díjakkal biztosítjuk.

Kérem Önöket, hogy csak valóban indokolt esetben vegyék igénybe az ügyeletet! Gyermekeink biztonsága mindennél előbbre való. Az intézmény minden eszközzel igyekezni fog a továbbiakban is megakadályozni az esetleges vírusfertőzést, de amint mindannyian tudjuk, 100 %-os biztonság nincs.
Viszont a munkahely megőrzése is fontos, tehát, abban az esetben, ha a szülő nem tudja másképp megoldani gyermeke felügyeletét, szeretettel várjuk intézményünkben.

Pulai Nikoletta
polgármester

Gyermeknap 2020.

Kedves Győrzámolyiak!

A veszélyhelyzetben sem feledkezhetünk meg a számunkra legfontosabbakról, a gyermekekről. A hétvégén gyereknap lesz. Ha az élet nem szólt volna bele, most tartanánk hagyományos gyermeknapi rendezvényünket! Jövőre pótoljuk 😉
Kedves Gyerekek!
Kicsi meglepetéssel készültünk nektek szombatra! Érdemes lesz a kijelölt időpontokban a szokásosnál sűrűbben kitekingetni az utcára. A nap folyamán igyekezni fogunk minél részletesebb információt nyújtani arról, hogy hol jár, apró meglepetésünk.
Boldog gyereknapot kívánok nektek, nagyon vigyázzatok magatokra és családjaitokra!

Pulai Nikoletta
polgármester

Anyák napja 2020.

Anyák napi üzenet: Sokan jelezték, hogy szívesen meghallgatnák a felvételt, ami ma (május 2.) hallható volt az utcákban. Néhány képpel kiegészítve, szeretettel osztom meg mindenkivel! Köszönöm azoknak a munkáját, akik részt vettek a meglepetés kivitelezésében! Isten áldja az Édesanyákat, a Nagymamákat és a Dédiket! 🥰🌷

Pulai Nikoletta polgármester

https://drive.google.com/drive/folders/1-9MLQdMWohCXA4XCDfvy6zSi4koeBu7x?fbclid=IwAR3LOpx-MLz_YKybJXfBByB58LiWpwLghSB2Cz8BWTzHn7cTSBS3_NEVkZM

Szúnyoggyérítés 2020.

Májusfa - májusi dekoráció

Kedves Győrzámolyiak!

Ha az élet nem írta volna felül terveinket, akkor holnap, május 1-én került volna sor az idei év első közösségi rendezvényére. Mint tudjuk, ebben az évben másképp alakulnak a dolgok. Az első közösségi rendezvény, ami biztonsággal megtartható, valószínűleg a szeptemberre tervezett Ősz Tök Élő Fesztivál lesz.
Azonban az új hónapot szerettük volna köszönteni és hűek maradni a hagyományokhoz. Így községünk központjában felállításra került a májusfa, amit egy „fiatal pár” őriz lelkesen. Köszönöm a felajánlásokat, a munkát!
Új hónap, új remények, enyhülő szabályok! Remélem, május nem spórol az „aranyával” és bőségesen jut csapadék a földekre, kertekre!
Kérek mindenkit, továbbra is vigyázzunk egymásra, vigyázzunk magunkra, vigyázzunk községünkre!
A három napos hétvégére jó pihenést, feltöltődést kívánok mindenkinek!

Pulai Nikoletta
polgármester

 

Részletek...

Könyvesház

Kedves Győrzámolyiak!

Szeretettel nyújtjuk át Önöknek községünk első KÖNYVES HÁZÁT! Vigyázzunk rá, használjuk minél többet! Bíztatok mindenkit éljen a lehetőséggel! Köszönöm a munkáját, könyvadományát azoknak, akik hozzájárultak Könyves Házunk megvalósításához! Mert olvasni jó!

Pulai Nikoletta
polgármester

Föld napja

A Föld 🌍 napja - április 22.

Denis Hayes amerikai egyetemi hallgató 1970. április 22-én mozgalmat indított a Föld védelmében, és megalapította az Earth Day Network-ot (Föld Napja Hálózat).
1989-ben Kaliforniában a Föld Napja Nemzetközi Hírközpont megalakulása a következő jelentős esemény, ettől kezdve havonta küldtek hírlevelet a világ minden országába.

Ezért a Föld napján a világ szinte minden országában különböző megmozdulásokkal, eseményekkel hívják fel az emberek figyelmét a környezet megóvásának fontosságára, az ökológiailag érzékenyebb életvitelre.

Az elmúlt hetekben a Föld is fellélegzett, hiszen a kijárási korlátozásnak köszönhetően a levegő kitisztul. Közös érdekünk bolygónk megóvása, amit ajándékba adhatunk a gyerekeknek, unokáinknak! Vigyázzunk rá az év minden napján!

„Az életnek csak akkor van értelme, ha lassacskán elcseréli valamire az ember. A kertész halála mit sem árt a fának. De ha a fát fenyegeted, akkor kétszeresen hal meg a kertész.” Antoine de Saint-Exupéry

Tisztelt Lakótársak! (április 21.)

Tisztelt Lakótársak! Kedves Győrzámolyiak!

Hálás szívvel köszönöm azoknak, akik utaltak a Győrzámolyért Alapítványra! Minden forintra szükség van és biztosíthatom Önöket, hogy jó célra fordítjuk, az Önök által adományozott összeget!
Kérek mindenkit, amennyiben lehetősége van rá, támogassa alapítványunkat! Várjuk az 1%-os felajánlásokat is!
Győrzámolyért Alapítvány (9172 Győrzámoly, Rákóczi u. 45.; adószám: 19111634-1-08; bankszámla szám: 63200308-10000276; IBAN szám: HU97 6320 0308 1000 0276 0000 0000; BIC kód: TAKBHUHB)

Együtt sikerülni fog!

Pulai Nikoletta
polgármester

Álláshirdetés - közművelődési referens

Győrzámoly Község Önkormányzata 1 fő közművelődési referenst keres.

A munkakörbe tartozó lényeges feladatok:

A település közművelődési feladatainak teljes körű ellátása Gyermekekkel, fiatalokkal, felnőttekkel, idősekkel való kapcsolattartás, helyi rendezvények, programok, foglalkozások szervezése, lebonyolítása, pályázatok elkészítésében és lebonyolításában való közreműködés, adatszolgáltatások végzése, adminisztrációs és ügyeleti feladatok elvégzése. Faluújság és honlap szerkesztése. Késő délutáni, és esti és esetenként hétvégén történő munkavégzés.

Pályázati feltételek:

- magyar állampolgárság,

- cselekvőképesség,

- büntetlen előélet,

- legalább középiskolai végzettség, /művelődésszervező, közművelődési szakember, rendezvényszervező/,

- felhasználói szintű MS Office (irodai alkalmazások),

- felhasználói szintű internetes alkalmazások

A munkakör legkorábban 2020. július 1. napjától tölthető be.

A pályázat benyújtásának határideje: 2020. május 31.

Az állással kapcsolatos további információkat a www.gyorzamoly.hu oldalon érhetik el.

 

Álláshirdetés - takarító

Takarítói álláslehetőség az önkormányzatnál

Győrzámoly Község Önkormányzata 1 fő takarítót keres, napi 8 órás munkaidőben.

A munkakörbe tartozó lényeges feladatok:

Az új egészségház és a Községháza emeleti helyiségeinek takarítása, tisztán tartása. Közreműködés parkosítási, zöldterület gondozási feladatokban. Esetenként helyettesítés további, takarítást igénylő helyiségekben.

Pályázati feltételek:

- magyar állampolgárság,

- cselekvőképesség,

- büntetlen előélet,

- 8 általános végzettség

A pályázat benyújtásának határideje: 2020. május 10.

További részletek az állással kapcsolatban a www.gyorzamoly.hu oldalon olvashatók.

Tisztelt Lakótársak! (április 20.)

Tisztelt Lakótársak! Kedves Győrzámolyiak!

Sokadszor és valószínűleg nem utoljára beszélünk a szemétkérdésről. Az új képviselő-testület és jómagam a megválasztás óta kiemelt kérdésként kezeli a hulladékgyűjtéssel kapcsolatos problémákat. Ajánlom figyelmükbe a honlapunkon lévő jegyzőkönyveket, aminek nagy része foglalkozik a témával. Igyekszünk megoldást találni, de sajnos mindenhol falakba ütközünk. A GYHG Nonprofit Kft. a fejlesztési stratégiájában továbbra is a háztól való szelektív hulladékszállítást preferálja, de ennek megvalósításában csúszás várható. Több alkalommal kerestük őket a hulladékudvar nyitva tartásának, ürítésének kérdésében is, de mindig azt a választ kaptuk, hogy nincs kapacitás.
Mint ismeretes, a lakosság kérésére áthelyezésre került a szelektív hulladékgyűjtő a Majori útra. Igyekeztünk megfelelő feltételeket teremteni. Az önkormányzat elkészítette a kerítést és kamera is felkerült. Azonban sok esetben én is azt tapasztalom, hogy ennek sincs visszatartó ereje. A kamerákat e rövid idő alatt is többször elforgatták, hogy ne tudja ellátni a funkcióját. Az adatok alapján már több figyelmeztetést kiküldtünk és a rendszeresen szemetelők bírságra számíthatnak.
Szomorúan tapasztaljuk, hogy a buszmegállók szemetesei rendszeresen megtelnek háztartási hulladékkal és ez történik a templom udvarán elhelyezett új szemetessel is. Egyre több szemetet találunk a határi utak mentén, annak ellenére, hogy többen igyekeznek fenntartani a rendet.
Nagyon várjuk a két új szelektív sziget kiépítését (amire azt az ígéretet kaptam, hogy négy hónapon belül várhatóak a konténerek), de biztos vagyok benne, hogy ezek is újabb problémákat fognak okozni. Nem vigasztal az sem, hogy máshol - beleértve Győrt is - hasonló a helyzet. Sokukkal együtt én is azt szeretném, hogy a mi községünk kivétel legyen. Viszont ehhez az kellene, hogy mindenki fegyelmezett legyen a szelektív hulladékgyűjtésben, betartsák a szabályokat. Igen, tudom, hogy ez több kört jelent és sokan kénytelenek „sétáltatni” a szemetet. Hálás szívvel köszönöm azoknak, akik a szívükön viselik és komolyan veszik a szemétkérdést!
Szívesen fogadok minden építő jellegű, segítő megoldást, forduljanak hozzám bizalommal a polgarmester@gyorzamoly.hu email címen.

Tegyünk meg mindent közösen azért, hogy Győrzámolyon a szemétkérdés, ne legyen „szemét” kérdés!

Pulai Nikoletta polgármester

Álláshirdetés - védőnő

Még mindig keressük új védőnőnket Győrzámolyra, a második védőnői körzetbe.

Az álláshirdetés az alábbi linken érhető el:

https://kozigallas.gov.hu/pages/jobviewer.aspx?ID=ua7d0us5e1

GYHG tájékoztatása (április 8.)

Tisztelt Lakosság!

A Gyhg. Nonprofit Kft. kérésére közzétesszük tájékoztatójukat. Az abban foglaltak betartása mindannyiunk közös érdeke, ezért együttműködésüket kérjük!

Lakossági jótanácsok

A GYHG Nonprofit Kft. továbbra is folyamatosan végzi a szemétbegyűjtést és -szállítást Győr városában és 111 településen, naponta mintegy 90 dolgozója és 40 járműve van jelen az utcákon. Közegészségügyi szempontból is kiemelt közszolgáltatást végeznek, ezért a mostani helyzetben különösen nagy jelentősége van annak, hogy a GYHG erőfeszítései mellett ezt a 112 település lakossága is segítse - közölte a cég.

A társaság munkáját néhány egyszerű szabály betartásával segítheti:
• A bio, vegyes és maradék hulladék gyűjtő tartályokat, hulladékgyűjtő zsákokat, időben, legkésőbb az ürítés napján reggel 6 óráig helyezzük ki.
• Mindenki éljen a hulladéknaptárban megjelölt lehetőséggel és tegye ki az edényét ürítésre.
• Különösen figyeljünk oda a gyűjtőtartályok megközelíthetőségének biztosítására. Sokan dolgoznak otthonról és a szabálytalanul parkoló autók miatt a GYHG munkatársai sokszor nem tudják megközelíteni az edényeket.
• A potenciálisan fertőzőhulladékot (pl. papírzsebkendő, szájmaszk, gumikesztyű, ételmaradék) zárt csomagolásban helyezzük a gyűjtőtartályokba. Ez jó alkalom a már használt zacskók újrahasználatára.
• Mivel az esetleges fertőzés terjedését nagyban elősegítheti, ha a zárt csomagolás sérül, ezért tegyünk meg mindent annak érdekében, hogy a tartályok ne boruljanak ki, azok tartalmához illetéktelenek ne férjenek hozzá.
• A huzamosabb otthon tartózkodás miatt különösen fontos, hogy törekedjünk a keletkező hulladék, különösen a csomagolóanyagok mennyiségének csökkentésére, erre már a bevásárlás során figyeljünk oda!
• A hulladék mennyiségének csökkentése érdekében használjuk újra a még tiszta zacskókat, műanyag dobozokat!
• Ha lehet, vásárláskor lebomló vagy újrahasznosítható csomagolást válasszunk, ezzel nemcsak a környezetet védjük, hanem az elszállítandó hulladék mennyiségét is csökkentjük.
• A kommunális gyűjtőtartályokba csak annyi hulladékot tegyünk, hogy a teteje lecsukható legyen.
• Az ürítések után lehetőleg mossuk ki, fertőtlenítsük a tartályokat!
• A közterületeken található szelektív gyűjtőszigetek tartályai és más utcai hulladékgyűjtő edények mellé ne tegyünk semmilyen más anyagot, pl. háztartási hulladékot, lomot a fokozott fertőzésveszély miatt! Ezek kirakását jogszabály is tiltja.
• A közterületen elhelyezett szelektív hulladékgyűjtőket ne rongáljuk meg, a papír a műanyag és fém italos (üdítős, sörös, tejes stb.) dobozokat összelapítva tegyük bele. Használt szájmaszk és gumikesztyű még véletlenül se kerüljön ezen gyűjtőkbe.

Harmincas tábla kihelyezése

Harmincas táblák kerültek kihelyezésre a Győri úton és a Dergiták útján.

Részletek...

Áldott húsvéti ünnepeket!

Kozma Imre Atya húsvéti üzenete

Kedves Győrzámolyiak! Szeretettel osztom meg Önökkel Kozma Imre atya elgondolkodtató üzenetét!

Tisztelt Pulai Nikoletta polgármester asszony!

Húsvéti üzenet

Gondban az Isten miattunk

Az idei nagyböjtben világjárvány formájában, láthatatlan erők jelentek meg, a látható világban.
Nem tudjuk, hogy a reménység több- e szívünkben, vagy a kétségbeesés?
Kezünkben néhány „elrongyolódott”, „összegyűrt” szó, Isten nagyszerű valósága helyett.

Az a kicsi vírushordozó lény, valószínű tudta, hogy itt az idő az emberiség figyelmeztetésére. Az elvilágiasodott gondolkodás Isten helyébe az egyént ültette, a korlátok nélküli szabadság emberét, aki a rendet, a fegyelmet felszámolta, a másik ember tiszteletét kiirtotta, a mának él, az önmegvalósítás abszurd formáit támogatja, a hitet kigúnyolja, a keresztényeket üldözi, s a közösség helyébe a tömeget ültette.

A minap egy bölcs ember hallatta hangját: A vírus átmenetileg visszahozta a rendet.
Újra meg kell tanulnunk a normális, a társadalmi viselkedés rendjét, egymás tiszteletét és megbecsülését, amelyben meghatározó a nemzet és a család, amely védelmet és biztonságot nyújt egyéni életünk kiteljesedéséhez.
A rend betartása a hívőknek lesz könnyebb, akik nem hagyták el Istent. Akik a teljes szabadságot választották, mindennapjaikban is küzdenek a tisztességért, a megbecsülésért, a valódi értékek megtartásáért, a lelki gazdagságért.

A vírus fertőzésveszélyt jelez, érintkezést tilt, embereket választ el egymástól, közben együttérzésre bíztat, szoros együttműködésre késztet, érintkezés nélküli szeretetre szólít fel mindazokkal, akiktől elszakít.
A vírus felébresztette a nemzetek választott vezetőinek lelkiismeretét is, akik felelősek a nemzet-családot egybeölelő országhatárokért, s az őket bizalmukkal megajándékozó népükért, valamint a nemzetek közötti szolidaritás fenntartásáért.
Az orvostudomány fejlettségének mai fokán is, a világjárvánnyal vívott harcunkban a legtöbbet a kiszolgáltatottságunk kerül szóba, ami a lelkünkre utal.
Egyébként ez a felismerés jelenik meg a holisztikus gyógyításban, és a Betegápoló Irgalmasrend gyógyító kultúrájában is.

Elgondolkodtató, hogy Európában a koronavírussal folytatott küzdelmünk során fel sem merült a keresztény válasz, amely egyedülálló eleme a keresztény Európa örökségének, miközben Európa és a magyarság története nem is érthető, a fertőzések nyomán kialakult járványok, és a megoldást kereső válaszok ismerete nélkül.

Emiatt bátorkodom a keresztény választ előtérbe helyezni.
Az egészség a lélek Istennel való harmonikus kapcsolatát jelenti. Ezért a krisztus-hívők számára az egészség nem önmagában érték, hanem azáltal érték, hogy az életnek azt a teljességét (egész-ségét) érthetjük alatta, amelynek megszerzése és megtartása elsősorban nem orvosoktól függ. Így lehetséges az, hogy az egészséges lélek ép és erős maradhat akkor is, ha a test beteg.

A betegség a lelki-erkölcsi rend megbomlásának külső jele.

A gyógyításban a testi gyógyulás csak másodlagos. A valódi gyógyulás az, amikor helyreáll a rend, ember és Isten kapcsolata.
A rendteremtést, az emberi testet öltött Isten Fia, a Megváltó vette magára, aki betegségeinket viselte, akire fájdalmaink nehezedtek, akinek sebei szereztek gyógyulást. Ő állította helyre az emberiség lelki-testi egészségét, egészséges kapcsolatát Istennel.

Ez a tanítás határozza meg az európai kultúrát és civilizációt már kétezer éve, s ez jelent igazodási pontot ezeregyszáz éve Magyarországnak is. Mondhatjuk: A gyógyítás a kétezer éves egyház öröksége.

A világjárvány egyik napról a másikra megváltoztatta életünket. A bezártság is szolgálhatja lelkünk gyógyulását, ha felfedezzük a kereszténység engesztelő gyakorlatait, a bűnbánatot, a böjtöt, az önmegtartóztatást, az imádságot.
Ami rajtunk múlik, azt megtenni kötelesség, ami nem, azt imádkozva bízzuk Isten kezére.
Örvendetes, hogy sokat teszünk testünk egészségéért, de mi lesz a lelkünkkel?
Orandum est, ut sit mens sana, in corpore sano! (Juvenalis) Imádkozni kell azért, hogy ép legyen a lelkünk, ép testünkben!

2020 Húsvétján
Kérem Istent, hogy a feltámadásba vetett hitünk hozza vissza a Lelket Európába.

Légy Te a Kertészek Ásza Győrzámolyon! - Vetőmag támogatás

Tisztelt Lakótársaim! Kedves Győrzámolyiak!

Köszönöm, hogy ilyen sokan csatlakoztak a "Légy te a kertészek ásza Győrzámolyon" csoporthoz, programhoz. Önkormányzatunk szeretne újabb lendületet adni a kertészkedésnek. Összeállítottunk egy „alap” vetőmagcsomagot, amivel a további tevékenykedésre ösztönöznénk a fiatalokat és időseket egyaránt. Azok a győrzámolyi lakosok, akik igényt tartanának a kis csomagra, kérem hozzászólásban jelezzék és kontaktmentesen eljuttatjuk hozzájuk!
Köszönöm Halmos-Polyánki Anett, Horváth Károly és Karácsonyné Mayer Éva képviselőknek, hogy képviselői keretükből anyagi támogatást nyújtottak a programhoz!

Pulai Nikoletta polgármester

Hirdetmény - Óvodai beiratás

HIRDETMÉNY
ÓVODAI BEÍRATÁS

Győrzámoly Község Önkormányzata értesíti azokat a szülőket, akiknek gyermeke a harmadik életévét 2020. augusztus 31-ig betölti, valamint a 2020/2021. nevelési év során betölti a 3. életévét, (az utóbbiak előjegyzésbe kerülnek) hogy a fenntartásában működő óvodában

a 2020/2021. nevelési évre az óvodai beíratás, a jelen rendkívüli helyzetre való tekintettel nem személyesen, hanem online történik.

Online beíratáshoz szükséges:
- Kitöltött nyomtatvány pdf formátumban (óvodai beíratás nevű nyomtatvány az óvoda honlapjáról letölthető, www.gyorzamolyovi.hu), továbbá

- beszkennelve, illetve kép formátumban:

a gyermek nevére kiállított személyi azonosító (születési anyakönyvi kivonat, vagy személyi igazolvány),
a gyermek nevére kiállított lakcímet igazoló hatósági igazolvány,
a gyermek nevére kiállított TAJ kártya,
a szülő (törvényes képviselő) nevére kiállított személyi azonosító és lakcímet igazoló hatósági igazolvány.
2. Nyomtatványok megküldésének határideje: 2020. 04. 30.

3. Beküldési cím: gyorzamolyovi@wave-net.hu
További fontos információk:

Óvoda felvételi körzete: Győrzámoly település közigazgatási területe.
Az értesítést a felvételi eljárás eredményéről az óvodavezető 2020. május 20-ig írásban megküldi a szülőnek, illetve a törvényes képviselőnek.
A szülő a döntés kézhezvételtől számított tizenöt napon belül jogorvoslati kérelemmel fordulhat Győrzámoly Község jegyzőjéhez. A kérelmet írásban, az óvoda vezetőjénél kell benyújtani. A jegyző, a másodfokú eljárás során a kérelmet elutasíthatja, a döntést megváltoztathatja, vagy megsemmisítheti, és a nevelési intézményt új döntés meghozatalára utasíthatja.
Az óvoda a gyermek hároméves korától a tankötelezettség kezdetéig nevelő intézmény, amely a gyermeket fokozatosan, de különösen az utolsó évében az iskolai nevelés-oktatásra készíti fel. Az óvoda felveheti azt a gyermeket is, aki a harmadik életévét a felvételétől számított fél éven belül betölti, feltéve, hogy minden, a településen, fővárosi kerületben, vagy ha a felvételi körzet több településen található, az érintett településeken lakóhellyel, ennek hiányában tartózkodási hellyel rendelkező hároméves és annál idősebb gyermek óvodai felvételi kérelme teljesíthető.
A szabálysértésekről, a szabálysértési eljárásról és a szabálysértési nyilvántartási rendszerről szóló 2012. évi II. törvény 247. § a) pontja alapján az a szülő vagy törvényes képviselő,aki a szülői felügyelete vagy gyámsága alatt álló gyermeket kellő időben az óvodába nem íratja be,szabálysértést követ el.
Az intézmény az Alapító Okirata alapján fogadja az integráltan nevelhető sajátos nevelési igényű gyermekeket. (Kiemelt figyelmet igénylő gyermekek közül a szakértői bizottság szakértői véleménye alapján sajátos nevelési igényű: mozgásszervi fogyatékos, enyhe értelmi fogyatékos, beszédfogyatékos, egyéb pszichés fejlődési zavarral küzdő gyermekeket.)

Győrzámoly, 2020. 03. 26.

Pulai Nikoletta
Győrzámoly község polgármestere

Hulladékudvar nyitva tartás (márc. 25.)

Hulladékudvar használata

A GYHG Nonprofit Kft. tájékoztatja a lakosságot, hogy a hulladékudvar továbbra is a téli nyitvatartási rend szerint üzemel. Munkatársaik egészségének megőrzése érdekében a hulladékudvarban egyszerre csak egy ügyfél tartózkodhat, a többieknek az udvar előtt kell várakozni a belépésre.

Nyitvatartási idő:

Kedd: 8.00-16.00

Szombat: 12.30-16.00

Kedves Lakótársak! (március 23.)

Tisztelt Lakótársak! Kedves Győrzámolyiak!

Kérem, akinek lehetősége van és anyagilag hozzá tud járulni, ahhoz, hogy minél több segítséget tudjunk nyújtani a bajbajutottaknak, a lakosságnak, adományával támogassa a Győrzámolyért Alapítványt (9172 Győrzámoly, Rákóczi u. 45.; adószám: 19111634-1-08; bankszámla szám: 63200308-10000276; IBAN szám: HU97 6320 0308 1000 0276 0000 0000) Ha teheti, adója 1%-át is ide utalja! Az ide érkezett összeg felhasználásáról pontosan el fogunk számolni a lakosságnak!

Pulai Nikoletta

Rendkívüli körülmények között

A képviselő testület - megfelelő óvintézkedések mellett - tegnap (március 19-én) folytatta a munkát, annak érdekében, hogy a rendkívüli helyzet ellenére megvalósuljanak határidős feladatok és, hogy lehetőségeinkhez képest csökkentsük a ránk váró gazdasági nehézségeket. Fontos, hogy az egészségünk megőrzése mellett, arra is gondoljunk, hogy a lehető legnagyobb anyagi biztonságban vészeljék át mind a község lakói, mind az önkormányzat ezt a nehéz időszakot! Köszönöm a képviselőknek, hogy ebben az extrém helyzetben is részt vettek a testületi ülésen.
Pulai Nikoletta
polgármester

Légy Te a Kertészek Ásza Győrzámolyon!

Kedves Győrzámolyiak!

Hiszem, hogy sok kicsi sokra megy! Abból a célból hoztuk létre ezt a csoportot, hogy mindenkit arra biztassunk, legyen otthon egy kis konyhakertje. Gazdaságunk hatalmas pofont kapott a járványtól, hosszú idő lesz, mire ki fogja heverni. Amit otthon megtermelünk, az a miénk, befektetett energiánk többszörösen megtérül. A csoport célja, hogy minél több információt szolgáltasson. Bátran tegyétek fel kérdéseiteket, igyekszünk rá szakemberrel konzultálva válaszolni, de számítunk a tudásotokra, tapasztalataitokra is, ezeket ezen a fórumon megoszthatjuk egymással. Örömmel vesszük a fényképeket a munkátokról, a cseperedő növényekről és majd a betakarításról is. Később pedig lehetőség lesz a csoporton belül virtuális piacra is.

Szeretettel bíztatok mindenkit! Együtt, egymásért!

Pulai Nikoletta polgármester

Ünnepség

A veszélyhelyzetben sem feledkezünk meg hőseinkről. A Tűzoltó Egyesület és az Önkormányzat közösen helyezte el az ünnepi koszorúkat a hősi emlékműnél! Köszönöm a Tűzoltó Egyesület tagjainak a részvételt! Köszönöm az óvodásoknak, hogy ünnepi díszbe öltöztették a faluközpontot! Köszönöm az iskolának, hogy lelkesen készültek az ünnepi műsorra! Az élet most úgy hozta, hogy nem tudták megmutatni az összeállítást a nagyközönségnek. Biztos vagyok azonban benne, hogy többek lettek a megszerzett tudással. A következőben engedjék meg, hogy megosszam Önökkel ünnepi gondolataimat!

Kedves Győrzámolyiak!
Gondolkoztam, hogy egy rögtönzött rendkívüli történelem órával kezdjem beszédemet, hiszen ennek a napnak pontosan tudjuk a történéseit. De inkább úgy gondoltam, hogy ezt meghagyom a gyerekeknek, akik műsorral készültek. A diákjaim sokszor feltették a kérdést, hogy melyik korba mennék vissza, ha tehetném.
Mindig azt mondtam, hogy ebbe az évbe és különösen erre a napra. Hogy miért? Mert érdekelne mi tüzelte, vonzotta a fiatalokat és ő ösztönzésükre a népet az utcára. A kor eszméje a közösségi összetartozás, a lelkesedés és az egymás iránt érzett szeretet és megbecsülés.
A márciusi ifjak nem hátráltak meg a probléma elől, hanem közösen, együtt gondolkozva keresték a megoldást. Nem volt ujjal mutogatás a másikra, hanem vezetőt választva, együtt keresték a megoldást a helyzetre.
Ez az életérzés, hozzáállás az, amit szeretek ebben a korban. És ez az, ami a mai világból hiányzik. A közösségért való önzetlen tenni akarás.
Az 1848-as emberek megmutatták azt az emberi erőt, amely a legkilátástalanabb helyzetből is mutatta a fényt. Hiszen azon a napon hullott a márciusi eső, de ez sem rendítette meg az embereket, hogy meghallgassák, ahogy Petőfi a Nemzeti Múzeum lépcsőjén állva mondta, „Rabok legyünk, vagy szabadok”
Szerte Magyarországon és a világban magyar idős és magyar fiatal március 15-én a szíve fölé tűzi a piros-fehér-zöld kokárdát. S nem azért teszi, hogy lássák, hanem azért meg úgy érzi, hogy hőseink megérdemlik, azaz hazafiságból, tiszteletből. Azoknak a neves és névtelen hősöknek, akik a szabadságharcban harcoltak. Olyan hősök ők, akik igaz nem nyerték meg a forradalmat, de mégis győztek, mégis eredményeket értek el Magyarország fejlődésében.
A Márciusi ifjak hittek abban, hogy a magyaroknak joga van a nemzeti függetlenséghez, az önállósághoz, a szabadsághoz. Az Ő véráldozatuk kellett ahhoz, hogy az ország szekere kimozduljon gödörből.
Természetesen ahhoz, hogy a forradalmi eszmék ilyen nagy horderejűek és eredményesek legyenek, kellett még az összefogás és az egység. Sajnálatosan manapság a széthúzás és ellenségeskedés tapasztalható magyar és magyar között.
Tanulnunk kell őseinktől elszántságot és elhivatottságot. Ha az együtt gondolkodás, egymásnak segítés, türelem és tenni akarás eszméje jelen lesz településünkön is, akkor nyugodtan mondhatjuk érdemes itt élni, érdemes itt jól élni.
Jó a történelmi Hőseinkre visszaemlékezni, jó Magyarnak lenni!
Köszönöm, hogy elolvasták!
Pulai Nikoletta polgármester

Részletek...

Összeírókat keres a Központi Statisztikai Hivatal

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) 2020 júniusában teljes körű összeírást hajt végre az egyéni gazdaságok körében, „Agrárcenzus, 2020” elnevezéssel, amiben az ország valamennyi települése, összesen 750 ezer cím érintett. A felvétel kiemelkedő jelentőségű a gazdálkodók, a döntéshozók és az érdekképviseletek számára, mivel ez alapján lehet átfogó képet alkotni többek között az ágazat strukturális jellemzőiről, az egyéni gazdaságok szerepéről és a termelés sajátosságairól. A felvételhez uniós adatszolgáltatási kötelezettség is társul. A felvétellel kapcsolatban további információkat tudhat meg a KSH honlapjáról:

www.ksh.hu/agrarcenzusok_agrarium_2020

Az Agrárcenzus végrehajtásához 7500 összeíróra van szükség. Ahhoz, hogy a KSH ezt a létszámot biztosítani tudja, összeírói toborzást indít, amihez szíves támogatását kérjük. Széles körben ismertté kívánjuk tenni az elérhetőségét annak a webes felületnek, amely az összeírói jelentkezésre szolgál. Az itt megadott információk alapján – az adatkezelési követelmények szigorú érvényesítése mellett, illetve az adatkezelési tájékoztató elfogadásával – történik az összeírók kiválasztása az adott település, településrész összeírására. A toborzás 2020. február 15-től március végéig tart. Az összeírók kiválasztására legkésőbb április közepéig kerül sor.

Kérem, szíveskedjék munkánkat támogatni azzal, hogy megkeresésünket, illetve a toborzási felületet széles körben ismertté teszi munkatársai között!

A link elérhető a KSH honlapján is.

A toborzó felületen mutatjuk be az elvégzendő feladatot, a határidőket és az összeírótól elvárt kompetenciákat. Fontos kiemelni, hogy a jogi szabályozó környezet sajnos nem teszi lehetővé korbetöltött öregségi nyugdíjasok foglalkoztatását.

KÖZPONTI STATISZTIKAI HIVATAL
1024 Budapest, Keleti Károly utca 5–7.
Telefon: (+36-1) 345-6000
Honlap: www.ksh.hu

A koronavírussal kapcsolatos tájékoztatók

Tisztelt Lakosság!

A koronavírussal kapcsolatos információk a Nemzeti Népegészségügyi Központ honlapján megtalálhatók, melyet az alábbi linken érhetnek el. Kérjük, hogy saját- és hozzátartozóik érdekében folyamatosan tájékozódjanak!

https://www.nnk.gov.hu/

MEGHÍVÓ KÖZÖS ÜNNEPLÉSRE

Községünk képekben

Az elmúlt hetekben új képek készültek szeretett településünkről. Ezekből mutatunk meg párat. Lapozgassanak a galériában!

eRECEPT

Dr. Bán Barbara háziorvos tájékoztatása

Kedves Betegeink!

A 2020. 01. 01-től hatályba lépő rendelet értelmében lehetőségünk van papíralapú recept nélküli eRecept kiállítására. Idáig is az un. felhőbe felküldött eRecepteket írtunk, de eddig a rendelet szerint papíralapú „felírási igazolást” is kellett nyomtatnunk, amit a páciens kezébe is kellett adni.

A mostani rendelet lehetővé teszi, hogy a rendelőben való megjelenés nélkül is tudjunk eReceptet írni. Természetesen ez csak az állandó gyógyszerekre vonatkozik, amiket már korábban is írtunk. Az általunk korábban még fel nem írt gyógyszert konzultáció nélkül továbbra sem írunk!

Ezeket a felhőbe kerülő eRecepteket TAJ kártyával, személyesen lehet kiváltani bármelyik gyógyszertárban.

Az ilyen eReceptek igényét számunkra jelezni kell, azok csak akkor kerülnek fel a felhőbe, és csak akkor látja a patikus, ha mi azt megírjuk. Az eRecept igényeket legalább 1 héttel a gyógyszerek elfogyása előtt jelezzék számunkra a következő e-mail címen:

receptdrban@gmail.com

  1. Az e-mailben a következőket kérjük feltüntetni: név, TAJ szám, születési dátum, lakcím valamint a gyógyszerek teljes neve. A nem azonosítható, nem egyértelmű igényeket nem áll módunkban elkészíteni!!
  2. Az 1 hetes előrejelzést kérjük, tartsák be, ha valaki aznap jelzi e-mailben, hogy elfogyott a gyógyszere, azt nem tudom garantálni, hogy aznap fel is kerül a felhőbe!!!!
  3. Az állandó gyógyszerek felírása 3 hónapra történik. Ezeket ki lehet váltani a gyógyszertárban egyszerre is, de természetesen havonta is.

A gördülékeny betegellátást próbáljuk összehangolni az eRceptekkel, ennek megfelelően változást vezetünk be a rendelések menetében. A rendelések helye és ideje összességében változatlan marad.

Kérjük Önöket, hogy azok a betegek, akiknek betegvizsgálatra, akut betegellátásra van szükségük, illetve táppénzesek, lehetőleg a rendelés elejére jöjjenek.

Hétfő:

Győrzámoly:

08.00 –10.00 : Betegvizsgálat, konzultáció, táppénzesek

10.00 –11.30: Állandó receptek írása (személyes megjelenéssel)

11.30 –12.00: e-mailben jelzett eReceptek írása

Kedd:

Győrzámoly

08.00 – 9.00: Betegvizsgálat, konzultáció, táppénzesek

09.00 –10.00: Állandó receptek írása (személyes megjelenéssel)

Győrújfalu:

11.00 – 12.00: Betegvizsgálat, konzultáció, táppénzesek

12.00 –13.00: Állandó receptek írása (személyes megjelenéssel)

Szerda:

Győrzámoly:

12.00 – 14.00: Betegvizsgálat, konzultáció, táppénzesek

14.00 –15.30: Állandó receptek írása (személyes megjelenéssel)

15.30 – 16.00: e-mailben jelzett eReceptek írása

Csütörtök:

Győrzámoly:

08.00 – 10.00: Betegvizsgálat, konzultáció, táppénzesek

10.00 -11.30: Állandó receptek írása

11.30 -12.00: e-mailben jelzett eReceptek írása

Péntek:

Győrújfalu:

08.00 – 09.00: Betegvizsgálat, konzultáció, táppénzesek

09.00 –10.00: Állandó receptek írása (személyes megjelenéssel)

Győrzámoly:

11.00 –12.00: Betegvizsgálat, konzultáció, táppénzesek

12.00 –13.00: Állandó receptek írása (személyes megjelenéssel)

2019. évi földhaszonbérleti díjak kifizetése

Tisztelt Földtulajdonos!

A Gy-M-S Megyei 08-100450 kódszámú vadászterület közös képviselője értesíti, hogy a 2019. évi földhaszonbérleti díjakat az alábbi helyeken és időpontokban fizeti ki 2020. április 4-én szombaton:

Győrzámoly, Tűzoltószertár: 08.00-9.30

Vámosszabadi, Vadászraktár (Temető u.) 10.00-12.00

Kisbajcs, Polgármesteri Hivatal: 14.00-15.00

Győr, Külső-Bácsai u. 41. 15.30-16.30

A földbérleti díjak felvételére bármelyik településen van lehetőség, függetlenül a földtulajdon fekvésének helyétől. A díjkifizetés alapjául szolgáló, tulajdonjogot bizonyító dokumentumokat (tulajdoni lap, földhivatali bejegyző határozat, közjegyzői végzés, adásvételi szerződés stb.) vigyék magukkal. A kifizetési helyeken lehetőség lesz a korábbi, még fel nem vett többlethasznosítási díjak felvételére is.

Készülünk a tavaszra

Kedves Lakótársak!

A falu gondnoksága folyamatosan végzi a karbantartási munkálatokat a településünkön. Az elsődleges feladat, hogy a viharvert öreg, korhadt fákat mihamarabb kivágásra kerüljenek. A hanghatásokért elnézésüket kérjük, de a balesetek elkerülése végett fontos ezen munkálatok elvégzése. A tervek között szerepel tavasszal a kivágott fák pótlására, friss facsemeték ültetése.

Pulai Nikoletta
polgármester

Magyar Falu Program 2020.

Tisztelt Lakótársak!

Pénteken (február 28-án) Mosonmagyaróváron egyeztetésen vettem részt a Magyar Falu Programmal kapcsolatos 2020-as évi lehetőségekről Nagy István országgyűlési képviselő meghívásából. A megbeszélést további egyeztetések követik a térség polgármestereivel, annak érdekében, hogy községeink a lehető legtöbb támogatást igénybe tudják venni.

 

Döntött a megyei közgyűlés

A Győr-Moson-Sopron Megyei Közgyűlés megtárgyalta és támogatja az alsó-szigetközi településeket átszelő 1401-es utat elkerülő út építését. Németh Zoltán elnök úr nyilatkozata 2.10 perctől látható.

https://www.youtube.com/watch?v=Zo2saGenUMw&feature=youtu.be&fbclid=IwAR19a_x1m8NSufhmNvTBm8wTF52ZQJQW4hEPdhA3sfncghfM80dNfJw-6-w

 

Újabb egyeztetés

Újabb egyeztetés az alsó-szigetközi elkerülő úttal kapcsolatban

Számunkra talán az egyik legégetőbb, legfontosabb kérdés a Győrbe való közlekedés napi gondjainak megoldása. A megkezdett munka a mai napon (február 18-án) folytatódott. Újabb egyeztető megbeszélésre került sor községünkben az alsó-szigetközi elkerülő úttal kapcsolatban. A megbeszélésen részt vett Németh Zoltán a megyei közgyűlés elnöke, Végh Csaba megyei főépítész, a Lechner Tudásközpont munkatársai, Babos Attila Dunaszeg, Pappné Kett Adrienn Győrladamér, Nagy Imre Attila Győrújfalu, Ambrus Gellért Vámosszabadi polgármestere és jómagam. Pontosításra kerültek az elkerülőre kivezető községi utak, illetve a tervezett útnak a 14-es útba való becsatlakozása is. Sikerült közös álláspontot kialakítani, ezzel jelentős lépést tettünk a megvalósulás felé.
Az úttal kapcsolatos előterjesztést február 21-én tárgyalja a megyei közgyűlés.

Pulai Nikoletta
polgármester

A tárgyalások elkezdődtek

Előzetes egyeztetés Győrzámolyon az alsó-szigetközi polgármesterekkel, a térség országgyűlési képviselője, Dr. Nagy István és a Győr-Moson-Sopron Megyei Közgyűlés elnöke, Németh Zoltán részvételével a településeket elkerülő út létesítéséről.

Összegyűjtöttük a lehullott avart

ÖSSZEGYŰJTÖTTÜK A LEHULLOTT AVART

Tisztelt Lakosság!

Október végén és november elején községünkben szervezett keretek között kétszer került sor a lehullott avar házaktól való elszállítására. Az önkormányzat munkatársai minden porta elöl elvitték azokat a zsákba rendezett levél hulladékot, melyet a lakók a kertjeikből gyűjtöttek össze.
Köszönöm a településen élők együttműködését.!

Pulai Nikoletta
polgármester

Idősek napja

Tisztelt Lakosság!

November 15-én községünkben is megrendezésre került a hagyományos idősek napi rendezvény.
A szentmisén az idősek részesültek a betegek szentségében. Innen mentünk át a tornacsarnokba, ahol az ünnepség további része következett.
A polgármesteri köszöntő mellett, felolvasásra került Kozma Imre atya üzenete, majd Takács Ferenc Győrzámoly plébánosa köszöntötte a megjelenteket.
Az óvodások, iskolások műsorát hatalmas tetszéssel fogadták a szépkorú győrzámolyiak. A hangulatot tovább emelte a helyi énekkar műsora, és az EL PASO profi táncosai.
A finom vacsora elfogyasztása után kezdődött a tánc, majd a közös dalolás. A rendezvény éjfél után ért véget.
Köszönetemet fejezem ki azoknak, akik munkájukkal hozzájárultak a rendezvény sikeréhez!
Kérem a Jó Istent, hogy őrizze meg Önöket nekünk még sokáig és jövőre újra együtt ünnepelhessünk.
Sütő András gondolatát idézem: „Önmagát becsüli meg minden nemzedék azáltal, hogy tudomásul veszi: a világ nem velük kezdődött.”

Részletek...

Ha elmúlik karácsony........

Kedves Lakótársaim!

A karácsonyfa gyűjtő akció sikeres volt. A település lakosai nagy számban, kulturáltan helyezték el a dekorációtól mentes fenyőfákat a régi kocsma udvarán. Köszönöm mindenkinek az együtt működést. A falu gondoksága több lépésben, heteken belül a fákat elszállítja a gyűjtőhelyről és szabályos keretek között megsemmisíti azokat.

Pulai Nikoletta
polgármester

Megbízólevelek átadása

Köszönet és gratuláció!

2019. október 17-én 17 órakor az új képviselő testület átvette megbízólevelét Fazekas Ferenctől, a Helyi Választási Bizottság elnökétől!

Sok szeretettel gratulálok minden képviselőnek! Bízom benne, hogy a közös munka gyümölcsöző lesz, és Győrzámoly érdekeit szem előtt tartva valósítjuk meg terveinket! Képviselő testület nevében köszönöm a választók bizalmát és, hogy olyan szép számmal elmentek szavazni! Ez egyértelműen bizonyítja, hogy sok olyan ember él ebben a csodálatos, értékes múlttal bíró faluban, akiket érdekel Győrzámoly sorsa. Minden erővel azon leszünk, hogy ezt a bizalmat megháláljuk!

Köszönöm dr. Torma Viktóriának, a Helyi Választási Bizottságnak és mindenkinek, aki közreműködött a választások lebonyolításában!

 

cél: értékőrzés és értékteremtés

 

Pulai Nikoletta

Győrzámoly Község Polgármestere

 

Vissza Fel

 
MUNIPOLIS
Önkormányzati hírek 
közvetlenül a telefonjára

 

×