Get Adobe Flash player

Keresés

infoblokk kedv final felso cmyk ERFA

Pályázati konstrukció: TOP-1.4.1-19 „Bölcsődei férőhelyek kialakítása, bővítése”

Projekt azonosítószáma: TOP-1.4.1-19-GM1-2019-00022

Projekt címe: Bölcsőde bővítése Győrzámolyon

Kedvezményezett neve: Győrzámoly Község Önkormányzat

Kedvezményezett címe: 9172 Győrzámoly, Rákóczi utca 45.

Konzorciumi partner: Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzati Hivatal

Elnyert támogatás: 80.000.000 forint

Támogatás intenzitása: 100%

Finanszírozó alap: ERFA

Projekt célja és tartalma:

A projekt átfogó célja a TOP célkitűzésekkel és a TOP-1.4.1-19 pályázati felhívásban foglaltakkal összhangban a foglalkoztatási helyzet javítása a kisgyermekes szülők munkaerő-piaci részvételének támogatásával, a kisgyermekes szülök munkaerőpiacra történő visszatérésének elősegítése, a családok segítése a gyermekellátási szolgáltatások fejlesztése által. A projekt specifikus célja a helyi igényeken alapuló, a gyermekjóléti alapellátások körébe tartozó, a 0-3 éves korú gyermekek napközbeni ellátását biztosító bölcsődei szolgáltatás létrehozása, valamint az ellátás biztosításának helyet adó bölcsőde bővítése Győrzámolyon.

A projekt előre haladásának bemutatása

Győrzámoly Község Önkormányzata a tavalyi évben a települési igények alapján a növekvő lakosságszám és egyben a magas születendő gyermeklétszám alapján szükségszerűvé vált a bölcsőde mihamarabbi bővítése. Ezért megbízást adott a bölcsőde bővítésének engedélyezési és kiviteli tervének elkészítésére.

2019 év elején közbeszerzés lefolytatására került sor, melynek keretében kiválasztásra került a nyertes kivitelező. Győrzámoly Község Önkormányzata 2019. május 19-én az FK System Építő Szolgáltató és Kereskedelmi Kft-vel építési szerződést kötött a Győrzámolyi bölcsőde bővítésére. A munkálatok A munkaterület átadása a szerződés aláírásától számított 15 napon belül megtörtént. A kivitelező elkezdte az építési munkálatokat. A projekt jelenleg 60%-os készültségi szinten van, a tervezett műszaki teljesítése 2019. augusztus 9. A munkálatok során a műszaki ellenőr felügyelete folyamatos. A kivitelező kiválasztása és minden eddig lezajlott folyamat a pályázati felhívás előírásai szerint történtek meg, így azok a projekt keretében elszámolhatóak.

A pályázati támogatásból az intézmény harmadik bölcsődei csoportjának kialakításával az épület földszintje egységesen bölcsőde funkciót kap. A meglévő bölcsődei rész megtartása (északi rész) mellett a dél-nyugati épületrészben egy új bölcsődei csoport, míg a középső épületszárnyban a bölcsődét kiszolgáló (előírt) funkciók: melegítő konyha, tejkonyha, fehér mosogató, raktár, hulladéktároló, takarítóeszköztároló, személyzeti öltöző és wc, gyermek játéktároló kerülnek elhelyezésre. A gyermekszoba egységhez öltözőátadó és fürösztő-biliző kerül kialakításra. A 2 csoportos bölcsőde összes alapterülete így 295,36 m2 lesz, melyből a fejlesztés 187,7 m2-t érint (középső és déli épületszárny).

Helyiségei: lépcső, előcsarnok, mosókonyha, közlekedők, mozgáskorlátozott wc, gyermeköltöző-átadó 1-2, gyermekszoba I (54,56 m?), gyermek szoba II (50,40 m?), fürösztő-biliző 1-2, közlekedő, melegítő konyha, tejkonyha, fehér mosogató, hulladéktároló, közlekedő, takarítóeszköztár, raktár, személyzeti öltöző és mosdó, wc, gyermek játék, ágynemű és textiltároló, előtér, mosókonyha, kültéri játéktároló. A földszinten megmarad a – jelenleg is működő –„Microwave Kábelszolgáltató” helyiség, melyet a felújítás nem érint (alapterülete 10,17 m?). Az emeleten óvodai feladatot is ellátó épület hőszigetelést kap, továbbá az átalakítással érintett helyeken megtörténik a villamos hálózat cseréje és új, energiatakarékos világítás készül, továbbá új radiátoros hőleadó rendszert építünk, így a teljes épület „D-D Korszerűt megközelítő” besorolásba kerül.

Közreműködő szervezet: Magyar Államkincstár Győr-Moson-Sopron Megyei Igazgatósága

Projekt zárása: 2020. december 29.

 

Danube bike&boat

Loog 1301

02

Deutsch

FitFight

liza fit fight FB