Get Adobe Flash player

Keresés

Oktatási intézmények

Iskolánk két épületben nyolc tanteremmel évfolyamonként egy osztállyal működik.

KisiskolaAz úgynevezett „kisiskola" épülete a régebbi, már a háború előtt működött itt tanítás, nagyszüleink ebben az épületben sajátították el az írás, olvasás, számolás tudományát. Ebben az épületben jelenleg az első 3 osztály folytatja tanulmányait a régiek nyomdokain. Az udvaron található az önkormányzati konyha, melynek segítségével az intézmény az meleg étkeztetést helyben tudja biztosítani. Szülői igényeknek megfelelően a gyermekek tízórait, ebédet és uzsonnát kaphatnak. Ebben az épületben helyeztük el az alsósok számára létrehozott napközis csoportokat. Jelenleg a nagyszámú érdeklődő miatt két önálló csoport működik.

TornacsarnokA „nagyiskolában" 5 tanterem áll a gyerekek rendelkezésére, ezen kívül informatika szaktanteremmel, könyvtárral, olvasóval, és egy minden igényt kielégítő tornacsarnokkal rendelkezünk.

A tanulószoba mellet a 2010-2011-es tanévtől egy napközis csoport is működik az épületben, így tudjuk biztosítani a felkészülést a következő napra.

Iskolánkban nagy hangsúlyt fektetünk az idegen nyelv oktatására. Jelenleg a első osztálytól választhatnak az angol és a német nyelv között, melyet osztálybontással kis létszámban tanulhatnak tanulóink.

Számítástechnika oktatásInformatikát 5. osztálytól (szakkörként már 4. osztálytól) a megfelelően felszerelt szaktanteremben csoportbontással oktatunk. A szaktanterem felszerelése Intel Pentium gépek, scanner, többfajta nyomtató, laptopok, projektorok, interaktív tábla, minden géphez internet csatlakoztatva, a gépek pedig hálózatban kapcsolódnak egymáshoz is.

Saját erőből megoldottuk egy másik tanteremben interaktív tábla elhelyezését, melynek használatát aa nyáron pedagógusaink tanfolyamon ismerhették meg. Reményeink szerint ezeknek az eszközöknek a rendszeres használatával még eredményesebb oktatás folyhat az iskolánkban.

Művészeti oktatás

szinjatszokor1Ebben a tanévben a gyerekek színjátszó szakkörön vehetnek részt. A színjátszóink színesítik az iskola által szervezett programokat, ünnepeket, előadásaikkal megörvendeztetik a különböző közösségeket, nyugdíjasklub, Kállóczy téri idősek otthona.
A tanév végén mind a két színjátszó csoport önálló előadáson mutatja be az érdeklődők számára az előző tanévben elsajátított ismereteket.

Iskolánknak van énekkara és furulyaszakköre is, ahol a tanulóink tovább szélesíthetik zenei ismereteiket.

Évek óta eredményesen készítünk fel gyerekeket népdaléneklési, versmondó és sportversenyekre. Megye szerte elismert énekesek és versmondók kerülnek ki a helyi „műhelyekből".

Iskolánk Daloló Szigetköz címmel könyvet adott ki Dr. Barsi Ernő szerkesztésével. Erre építve minden évben népdaléneklési versenyt rendezünk, melynek kezdettől fogva könyvünk szerkesztője a zsűri elnöke. Ezen a versenyen nem csak a régió legjobb népdalénekesei vesznek részt, hanem a Csallóközből, Nagymegyerből érkezők teszik nemzetközivé.

Hagyományosan minden évben versmondó versenyt kezdeményezünk iskolánkban, melyeken zsűri elnökként megtisztelt bennünket már többek közt Lezsák Sándor, illetve Kiss János. Versmondóink nem csak az általános iskola keretein belül, hanem a későbbiek során is eredményesen szerepelnek a különféle megmérettetéseken.

Iskolánkban könyvtár is működi, ahonnan a gyerekek előszeretettel kölcsönzik ki a kötelező olvasmányokat, így mentesítve szüleiket az anyagi megterheléstől.

Sportoktatás

Sportrendezvényeink közül kiemelkedik a minden évben az őszi szünetben megrendezésre kerülő „Szigetköz kupa" labdarúgó kupa. nyolc környékbeli iskola csapatai mérik össze tudásukat ebben a sportágban. Az eredményes versenyzés során olyan tehetséges gyermekeknek szurkolhattunk, akik a későbbiekben a legmagasabb szinten folytatták a labdarúgást. Kiemelkedően szereplő tanulóink e téren Tóközi Tímea, Muraközi Anita és Granát Balázs. Mindhárman szerepeltek bajnoki mérkőzésen az NB1-ben.

A labdarúgáson kívül az alsósok számára biztosítunk lehetőséget a mozgásra, játékos sportversenyek formájában. A labdarúgóknak heti háromszor van lehetőségük a tanórákon kívül sportolni.

Minden tanévben a 3-4. osztályosok 10 alkalmas úszásoktatáson vesznek részt, aminek költségeit az önkormányzat biztosítja.

Vonzó közösségi programokkal, mozgalmas diákélettel is biztosítjuk tanulóink szórakozását, szórakozva tanulását. A teljesség igénye nélkül néhányat emelek ki: Bakonyi kirándulás, évnyitóbuli, szellemparti, ádventi készülődés, Mikulás buli, farsang, Ki-mit tud?, papírgyűjtés, osztálykirándulás, nyári táborok. gyereknap, anyáknapja stb.

A programok lebonyolításában nagy segítségünkre a van a Diákönkormányzat.

Tovább a Petőfi Sándor Általános Iskola Győrzámoly honlapjára.